Zadni kolesni ležaj.

Zdravo.

Ko sem avto nabavil je imel zelo zelo sesut kolesni ležaj, katerega sem sicer zamenjal, ampak je spet bolj bogo po par tisoč kilometrih. Res da imam malenkost hujši ET, kot tovarniško, samo tu nekaj ni prov.

Kje sem naredil napako? Najverjetneje je krivo to, da nisem menjal distančnika med ležajema. Kaj pa ohišje ležaja? Je možnost da je tudi to bilo poškodovano in bi bilo treba menjat? Zdajle se res ne spomnim kako so ležaji šli notri :oops:
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

Re: Zadni kolesni ležaj.

Oj

Jaz sem jih na dvojki tudi menjal ravno ta teden ,mislim da so celo enaki kot na T3
na eni strani mi je pa zdržal samo eno sezono recmo tam nekje 10.000 km
Mislim da je tukaj malo uprašljiva kvaliteta ležajev :?: in semeringov .pripomorejo pa seveda tudi udarne jame :twisted:
Distančnik nima veze ker ima samo funkcijo da drži notranji del zunanjega valjčnega ležaja na mestu ko ga zategneš.
Meni je posledično poškodovalo še zunanji zglob na polosovini ker je imel ležaj ogromno lufta .
Imaš pa set ležajev in semeringov pri hofmanu za 33eur pri Potokarju za 54 eur ali pa v Evrotonu za 46 eur :?
Ugradil sem spet Hofmanovega ker sem ga imel na zalogi sedaj bom pa videl koliko časa bo zdržal :roll:

Lp janez

Re: Zadni kolesni ležaj.

Kere firme pa so bili?
Jaz sem ga pri herkulesu vzel, je bil 47€ in od FAGa (se pravi OEM kvaliteta).

@bobo: bi pomagalo, oziroma bi bilo najbolj elegantno tako rešit. Mas slučajno še konce polosi, ki pridejo skozi (spindle po angleško, se ne spomnim boljšega izraza v Slovenščini). Sporoči mi koliko bi hotel za obe strani.
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost