Mreža proti insektom

Kako imate kaj rešeno oz. kako bi rešili?

Recimo nimam strešnega okna, vseeno pa bi rad malo zračenja ponoči, ko spiva notri, a pri odprtem oknu ne moreva spati, ker notri letijo komarji in drugi žužki :)

Nekako sem razmišljal o mreži proti komarjem, ki se jo kupi na meter, jo odrezati po obliki okvirja okna, ne vem pa še točno kako bi jo pritrdil, da bi bila lahko snemljiva, da bi se jo dalo vsakodnevno pritrjevati gor in vzeti dol.

Kje kupiti mrežo? Videl sem Reimo v Mixi-caravaningu, ampak verjetno bi ceneje kakšno mrežo tudi v tehničnih trgovinah dobil Merkur, OBI,....

Re: Mreža proti insektom

To tudi mene čaka letos pred dopustom.
Jaz bom kupil od Tese mrežo, na drsnih vratih bom naredil dvojno (da se prekrivata) spodaj obtežil, zarobil in pritrdil na vrhu z vijaki. Ob strani bom dodal pa ježke, katere dobiš zraven. Pri kuhinji bom na vrhu pritrdil z vijaki, spodaj všil palico in ob strani dal ježke. Tako se bo lahko okno enostavno odprlo. Zadaj bom pritrdil na original gumbe, ki so že na kombiju. Kolikor sem gledal te mreže za komarje, ne vem če je dovolj samo en paket za ena vrata. Vsak info, kje bi se dalo to poceni dobit, dobrodošel. :)

Lp
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

V Obiju se dobi tesa mrežica, zraven pa dobiš še samolepilne ježke (dolžina je bila 2m) pa smo jo samo skrajšali na željeno dolžino na vrhu zarobili v "tunelček" splejli vrvico od roba do roba pri krajeh ježek in se mreža kar sama prilima (občasno jo je potrebno popraviti) na koncu mreže je pa že bila tista kovinska vrvica da jo obteži (cena sitnica ispod 20 €)i
http://www.gumitehna.si/

Tipo73 - a na sredini vrat se pa leva stran komarnika samo prekriva z desno, al maš magnetke not da se primagneti skup?

mondxxi kako si pa ti zadnjo stran fiksiral ob straneh?

To mormo tud mi nardit, k u Vinici so bli spet komarji pa muhe not, in predno sej šlo spat je blo kr dost dela :)

Zadnja stran je fiksirana s pomočjo velcre. Nisem uporabil tiste originalne, ker mi je bila preozka za šivat na blago. Mislim da sem jo nabavil v Bau.... na metre. Ni bila ravno poceni, vendar se splača, ker res drži. Potrebno je biti pozoren pri krojenju, da pustiš dovolj širine, da se pri strani blago lahko še zaviha in da je vseeno dovolj ozko, da ni mreža ohlapna.
Še slike:
Več glav več ve
Priponke
IMG_4734majhna.jpg
Velcra nalepljena na notranjo tapeto takoj za tesnilno gumo stranska vrata (stebriček.. levo viden del varnostnega pasu sovoznika)
IMG_4737majhna.jpg
Velcra nalepljena na notranjo tapeto takoj za tesnilno gumo. Zadaj pri strani (desno viden del amortizerja zadnjih vrat)

Jaz sem samo nalimal velkro ob okno, na to pa enostavno dal blago za poročne obleke.
Blago održešeš primerne velikosti in ga enostavno prilimaš, v bistvu se samo prilima, ne rabiš nič lepila, ali šivanja.
lp
You can live in your car but you cant drive your house!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov