Re: Deli za T3

8) Živ 8)
Prodam kompletno multivanovo notranjost v sivi barvi,ki je lepo ohranjena.
K notranjosti spada:armatura,tepihi,tapete z mizico,prednji sedeži z nasloni,back to back sedeža in rokn&roll postelja.
Cena 1700 evrčkov.
ZA PRIJATELJE

ideja napisal/-a:8) Živ 8)
Naprodaj 4stopenjski menjalnik za VW T3 z oznako ABB.
Cena 230 evrčkov.

to je za Jureta,ki jamra da ima počasen avto
l.p
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Sem mal gledal razmerja!
Pri takšnih obratik, ko mi gre zdej 90km/h bi mi s tem menjalnikom šel 97. Ni neki ful razlike, je pa boljš kot nič!
Kolikor gledam razmerja, ima 1,2 in 3 enake kot js(abh), 4 mal daljšo, in pa diferencial daljši! Zanima me kako bi se pri 1,6 td obnašala prva (speljevanje v hribu). Men je trenutno 1 mogoč mal kratka, ampak se bojim, da bi bla s tem menjalnikom predolga!??

Evo še nekaj mojih izračunov med različnimi popularjimi menjalniki

Obrati 3200, gume 195/65/15

3H 94,2KM/h
AAP 99,6km/h
ABH 86,6km/h
ABB 95,6km/h

Prideš kr hitro do izračuna, da je razlika med najhitrejšim menjalnikom in abb-jem samo 4km/h. Pa še štang in hebelna ti ni treba menjat.

Meni osebno zelo dobra rešitev za počasni menjalnik.

Lp
Slika

saj zato sem ga pa priporočil ,štange ostanejo in ni ga treba za vsak dr.. devat v četrto,jaz imam abd ki je malo počasnejši in avto leti od M.S pa do Kp brez problema 100 na uro v vse klance in vse v 4 -ti ,pri porabi okrog 7,5 litrov
če ga primerjam z črnim sem bil glede motorja in porabe kar pozitivno presenečen,ker sem v črnem lani zamenjal dva zobnika in sta prišla tudi čez 200 eur in sta mi nanesla okoli 15 km /h
z nobenim menjalnikom neboš rešil vseh problemov,ker če bo razmerje prehitro boš uničil motor
nekaj lahko pridobiš tudi z gumami,če daš dimenzijo za 5 višjo(205/65/15 ali 195 /70/15) prve imam doma letne in jih menjam za 14" za t3
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

mihec napisal/-a:Evo še nekaj mojih izračunov med različnimi popularjimi menjalniki

Obrati 3200, gume 195/65/15

3H 94,2KM/h
AAP 99,6km/h
ABH 86,6km/h
ABB 95,6km/h

Prideš kr hitro do izračuna, da je razlika med najhitrejšim menjalnikom in abb-jem samo 4km/h. Pa še štang in hebelna ti ni treba menjat.

Meni osebno zelo dobra rešitev za počasni menjalnik.

Lp

Bravo dober izračun, imam gor AAP in gre glih tolk ki si napisal.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Joj pero, veš zmerm ko računam za tvoj menjalnik me ušesa začnejo bolet, k si predstavlam, kakocse ti more avto dret k se z njim voziš :D

Evo drugač pa zgleda tako, pri istih pogojih kt so vzgori navedeni ti gre z DM menjalnikom avto 80,3km/h. To je pa res safr :twisted:
Slika

ideja napisal/-a:8) Živ 8)
Zopet se je obnovila zaloga delov :lol:
Ideja.jpg

V kakem stanju je steber na šoferski strani, oz spoj ned stebrom in stranskim panelom ter spoj med stebrom in blatnikom? (označeno na sliki)
Če gre v razrez, pa da je dober se priporočam!

Slika

Nov blatnik (obrobo) že imam doma! sam je problem, ker novega blatnika nimam kam pršvasat, ker je vse gnilo! Najprej je treba steber in vse ostalo tam okol porihtat, da lahka sploh novo obrobo gor dam!

8) Živ 8)
Sam stebriček je v dobrem stanju in tudi luknja s spodnje strani,tam kjer je ponavadi čep je še lepo okrogla.
Cena 20 evrčkoc,če boš sam fleksal.
ZA PRIJATELJE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost