Re: ventilator hladilnika

Truble maker napisal/-a:Pihat ti more od spodaj navzgor,v zgornja rebra,lahko narediš serijo dveh treh štirih računalniških ventilatorjev 40x40...vzporedno

Original ventilator je na dnu pri hladilniku? 40x40 je največ kar paše zadaj? Kolk je pa težko hladilnik ven vzet?

LP
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

ko smo ravno pr hladilniku. zadnjič ko je bil tak mraz se mi je uscal malo (hladilnik) :)

verjetno je blo premal antifriza not. težavo je rešil neki zatesnjevalec hladilnih sistemov ( 6 eur na bencinski)

stvar deluje v trenutku, tako da ni več madežev vode :D

p.s. malo se pripravite ker bo drug tedn baje zlooo mrzlo

l.p.

8) Živ 8)
Tole s tesnilcem je slaba rešitev,sploh za trojko,ker se zadeva naberv vodni črpalki kot nekakšen gel in posledično voda ne kroži kot bi morala in kaj lahko se zgodi,da ti bo čez čas kazalec za temperaturo bezljal v višave.
ZA PRIJATELJE

ojla

Da si malo sposodim temo. Pojavu se je en problem. 1.6d kuha. Težava je v tem, da očitno voda ne kroži. Nekaj dejstev ki smo jih opazl. Voda okrog motorja zavre, hladilnik spredaj pa je popolnoma mrzu. Jermen ki poganja pumpo pritrjen. Je lahko še kakšen drug razlog za težavo razn tega, da je crknla pumpa?

Aja še to spredaj ko se odvije ventilček na hladilnku vn nč ne pihne zrak, kot da pritisk sploh ne pride do spredaj. Kakšna ideja, kaj bi lahko bilo?

Lp Miha
Slika

Samo dve možni varianti glede na letni čas in temperature.

-Termostat je zapikal
-Hladilna tekočina- voda je zmrznila

Za slabo pumpo pa prvič slišim.... pumpa če se vrti dela.
Tudi če snameš jermen tako da pumpo odklopiš, je dovolj cirkulacije če termostat normalno deluje (po principu toplo gor).

Na ohišju vodne črpalke snami debelo cev, nato odvij dva m6 vijaka, da odstraniš pri novejših že plastično rozeto. Tam je termostat, ki ga preprosto zamenjaš z novim. Stane cca 3eur.

Informativno
Nova črpalka stane 17eur, vedar če ne spušča glasov, ali prepušča vode jo pusti raje pri miru. Problem pri menjavi črpalke nastane, če nimaš flaš(acitilen,kisik) za pogret vijake.
Navadno se ti vijaki brez pretirane sile potrgajo ravno zaradi tega ker, sem med aluminjastim ohišjem in jeklenim vijakom nabere zelenkastosiva oksidacija. In če ti od osmih m6 vijakov ostaneta dva cela je to že uspeh........

car napisal/-a:Informativno
Nova črpalka stane 17eur, vedar če ne spušča glasov, ali prepušča vode jo pusti raje pri miru. Problem pri menjavi črpalke nastane, če nimaš flaš(acitilen,kisik) za pogret vijake.
Navadno se ti vijaki brez pretirane sile potrgajo ravno zaradi tega ker, sem med aluminjastim ohišjem in jeklenim vijakom nabere zelenkastosiva oksidacija. In če ti od osmih m6 vijakov ostaneta dva cela je to že uspeh........

haha točno to se je men pred leti zgodil na passatu letnik 91 ko sem ga še imel...odšraufat se je dal le en ali dva vijaka, jebancije neomejeno, tako da sem na koncu zamenjal kompletno :)

[quote="mihec"]ojla

Da si malo sposodim temo. Pojavu se je en problem. 1.6d kuha. Težava je v tem, da očitno voda ne kroži. Nekaj dejstev ki smo jih opazl. Voda okrog motorja zavre, hladilnik spredaj pa je popolnoma mrzu. Jermen ki poganja pumpo pritrjen. Je lahko še kakšen drug razlog za težavo razn tega, da je crknla pumpa?

Aja še to spredaj ko se odvije ventilček na hladilnku vn nč ne pihne zrak, kot da pritisk sploh ne pride do spredaj. Kakšna ideja, kaj bi lahko bilo?

mene je tud to pizdlo in mi tud ni čist jasno. zdle ko je tk mrzlo se hladilnik sploh ne segreje. skos je mrtvo hladen. glede temperature bi ga mogu pa fajn gonit da bi pršu navpično kazalec ::D

jaka666 napisal/-a:
mihec napisal/-a:ojla

mene je tud to pizdlo in mi tud ni čist jasno. zdle ko je tk mrzlo se hladilnik sploh ne segreje. skos je mrtvo hladen. glede temperature bi ga mogu pa fajn gonit da bi pršu navpično kazalec ::D

Prvo kar mi pride na pamet je termostat, ki odpira kroženje vode. Če ga imajo sploh kombiji.
LP
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

[quote="bor"]kje jo dobiš za 17 €,jaz sem dal prejšnji teden 35€[/quote]
Veliki odjemalci, lep rabbat.
@Bias, jeba je menjat ohišje črpalke, ker moraš snet alternator, pa še nosilec le tega, posledično tudi bosch pumpo. Da o servovolanu in klimakompresorju na exsotih ne govorimo.
Z malo iznajdlivosti se da pobrusit nosilec alternatorja, s tem pa narediti prostor za podaljšek 1/4 gedore. S tem se izogneš pretiranemu trganju.

@mihec: Menjaj termostat, bo kar prava diagnoza !

Oj

Hvala vsm za odgovor. Odpru sm pumpo in z nje vzel termostat. Ker res ni neki strošek sm se odloču za nakup novega. Danes zamenjam in sprobam. Morm rečt da ni nobene opazne razlike. Gretje v kabini še vedno dela, pri skorajšnem vretju vode pri odvitem ventilčku na hladlnku ni efekta. Niti ne ppihne sapice, medtem, ko pri odprtuju posode za vodo skoraj bruhne od pritiska.
Kar mi star termostat ne da miru ga zavrem in deluje.

Recite mi, kaj je narobe, rora sta v smeri proti hladilniku je mrzla, pravtako je posledično še vedno mrzel hladlnik?

Jabac hvala za ponudbo, sm ga meu že naročenga. Drugač bi z veseljem pršu mal naokrog.
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov