Blago za tapeciranje

Predelava T4-ke se bliža koncu in še noben nakup materiala mi ni povzročal toliko preglavic kot blago za tapeciranje blazin za ležišče.

Bil sem v trgovini z blagom na Rudniku, na Letališki, v dveh trgovinah v BTC hala A ter v Lesnini na Brdu in bodisi nimajo primernega blaga, bodisi so cene takšne, kot bi kupoval blago za papeževo praznično obleko.

Da ne bo kdo mislil, da imam prehude zahteve - vse kar iščem je na otip prijetno in trpežno blago sive barve.

Danes me je skoraj vrglo na rit, ko je trgovka prišla s ceno 89€ za meter :shock:

Da sklenem tole. Kje ste ostali kupovali blago za svoje kamperje? Ni se mi problem zapeljati izven Lj, če so drugje cene bolj normalne.

Nihče me ne bo prepričal, da je eno (se bom vzdržal besede na k) blago več vredno, kot sem porabil za omarice ...

Re: Blago za tapeciranje

Očitno bo res tako, da bližje kot si koncu, bolj te zezajo razne malenkosti, prej pa ta večje stvari vse šle kot po maslu. Da ne govorim o času - več ga porabim zdaj za detajle, kot sem ga prej za poden, obloge, omarice, ...

Tole je drugače moj prvi takšen projekt, ampak kljub stvarem, ki so mi pile živce, uživam v predelovanju. Na koncu itak skoraj vedno ugotovim, da je rešitev čisto enostavna in se tolčem po glavi, kako nisem že prej pomislil nanjo :lol:

Da ne bom samo offtopic. S katero ključno besedo je najbolje iskati blago za tapeciranje na nemškem eBayu? Tapezierung Stoff ne najde nič, drugega se pa zdaj ne spomnem (moja nemščina je bolj na nivoju Google Translate).

chapko napisal/-a:Pejt v Filc d.o.o. mengeš, robe kukr češ, jst sm dal temno siv blago (ala original v avtih) višina role 1,30m vzel 20 tekočih metrov cena 8,70 evrov!!!!! 1 kvadratn meter 0,32 centa!!!! Akcija :lol:

E, to je to. Hvala!

TeVier napisal/-a:
chapko napisal/-a:Pejt v Filc d.o.o. mengeš, robe kukr češ, jst sm dal temno siv blago (ala original v avtih) višina role 1,30m vzel 20 tekočih metrov cena 8,70 evrov!!!!! 1 kvadratn meter 0,32 centa!!!! Akcija :lol:

E, to je to. Hvala!

Nč hvala, za rundo, al pa povedat kakšno izolacijo si naredu na stropu k vidm da maš tud T4 :P

Za rundo lahko kdaj, če se srečamo. :)

Z izolacijo stropa sem improviziral, ker imam na stropno oblogo pritrjeno zračenje za zadnji del in bi bilo preveč dela s podiranjem. Tako da sem stropno oblogo pri strani odmaknil kolikor je šlo in nad njo porinil 10mm Plamaflex izolacijo narezano na trakove širine kolikor je prostora med strešnimi nosilci. Kjer je bilo dovolj prostora, sem dal dva sloja (torej skupaj 20 mm).

Plamaflex je drugače komercialno ime za armaflex od Plame. V Top-dom trgovinah je tekoči meter okrog 2 eur, če se prav spomnem.

Isto zadevo sem uporabil tudi za izolacijo stranic (2 sloja), pod vezano ploščo na tleh (1 sloj) in za protihrupno izolacijo kolotekov. Glede toplotne izolacije ne morem še nič reči, kako se obnese, ker še nisem prespal v njem, glede zvočne izolacije pa se precej pozna.

TeVier napisal/-a:Za rundo lahko kdaj, če se srečamo. :)

Z izolacijo stropa sem improviziral, ker imam na stropno oblogo pritrjeno zračenje za zadnji del in bi bilo preveč dela s podiranjem. Tako da sem stropno oblogo pri strani odmaknil kolikor je šlo in nad njo porinil 10mm Plamaflex izolacijo narezano na trakove širine kolikor je prostora med strešnimi nosilci. Kjer je bilo dovolj prostora, sem dal dva sloja (torej skupaj 20 mm).

Plamaflex je drugače komercialno ime za armaflex od Plame. V Top-dom trgovinah je tekoči meter okrog 2 eur, če se prav spomnem.

Isto zadevo sem uporabil tudi za izolacijo stranic (2 sloja), pod vezano ploščo na tleh (1 sloj) in za protihrupno izolacijo kolotekov. Glede toplotne izolacije ne morem še nič reči, kako se obnese, ker še nisem prespal v njem, glede zvočne izolacije pa se precej pozna.

Ej sori dam nazaj za rundo, preveč furjast sem prebral tvoj post, sm mislu da rabiš za tapicirat stenske panele pa tko, ammm glede tapiciranja blazin bo pa mal težja kle v Filcu, ampak poglej vseeno! To kar ti rabiš maš pa v Mercis, Radomlje sam za cene pa žal ne vem. S čim si pa limu izolacijo Neostik?

"Neostik" od Pattexa, ki je v obliki gela. Rumeno-črna kilogramska pločevinka z modrim napisom "gel". Ista cena kot naš Neostik, se pa veliko lepše nanaša.

Aha ... bom pa vseeno preveril tudi v Filcu, mogoče se kaj najde.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov