T3 ventilacija

Na začetku sem imel težavo, da sta delali samo prvi dve stopnji ventilacije. Sedaj dela samo še prva. Kje iskati težavo, zasledil sem, da ponavadi crknejo upori?

LP
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: T3 ventilacija

Mislim, da sta upora vezana zaporedno, se pravi, da tok za najpočasnejšo (prvo) stopnjo teče preko obeh uporov, za drugo stopnjo samo preko enega, za navhitrejšo pas direkt.
Jaz bi stavil na okvaro stikala - preklopnika. Lahko sprobaš tako, da ga premostiš s koncem žice. Kurcšlusirat nimaš kaj, ker so tam itak sami pljusi.

Aha, bom preveril, mogoče veš kako dobit ploščo dol, da pridem do kablov. Stikalo se lepo sname, ročice za lopute se pa ne da kar dol potegnit. Ali gre pa samo težko in nisem upal na silo. :roll:

LP

Jutri bom podobno delal na naših kombitih, lahko hitro tudi pri tebi postaviva diagnozo.

In nazadnje, ko sem pri sebi čaral okoli stikala ventilacije, sem ga prevezal na sekundarni aku. Ko avto pustim uro, dve, tri na soncu, ga pustim kar laufat. Dobro za aku, da malo dela pa še boljše za počutje, ko prideš v avto.

berton7: sej dve sem spravil dol, ampak za ostale pa nisem upal na silo.
john: z veseljem bi se pridružil, ampak me cel vikend ni doma.

Bom poskusil še enkrat snet, pa da vidimo kaj je na stvari, če se samo potegne bo že šlo dol. Se pravi snamem ročko in potem še ploščo, da pridem do kablov?

Lp

Danes mi je ratalo snet vse dol in John si imel prav. Crknilo je stikalo. Sem ga mal "premečkal" in je druga stopnja začela nazaj delat. Če sem prestavljal žice so normalno delale vse stopnje.

Če ima kdo stikalo viška se priporočam. :)

LP

Fino, dosti manj je dela in stroškov z menjavo stikala, kot pa, če bi moral menjat upore. Rezervnega stikala pa na žalost nimam. Oz. ga bom imel takoj, ko pri sebi (LT in zgodni letniki T4 imajo enakega, kot T3), naredim elektronsko regulacijo obratov, da ne bom po nepotrebnem grel in izgubljal energijo na uporih. Ampak ni cajta....
Kakorkoli že, če boš dobil "novega", ki je verjetno tudi že precej amperskih ur (raje amperskih mesecev) dal skozi, nebi bilo napačno, da stikalne kontakte malo osvežiš s kontaktnim sprayem. Včasih je veljalo, da trenutno tak sprajčič res pomaga, čez čas je pa še slabše. Sedaj pa lahko rečem, da so skoraj vsi po vrsti res dobri. Naj ne zveni kot reklama, ampak sedaj prisegam na Kemissprej - odstranjevalec rje in kontaktni spray. V LJ ga držijo v Metalki na Topniški.
Take (zaprte) zadeve, kot je tole stikalo, ponavadi kar potunkam v čistilo, saj bo sprayeva tekočina sigurno prodrla v notranjost. Potem ga še parkrat zavrtiš levo desno in na koncu potunkaš še v izopropilni (tehnični) alkohol. In z otresanjem probaš čimveč tekočine ven strest. Saj ni tako komplicirano, kot se sliši. Se pa splača malo potrudit, saj ga ne popravljaš samo za naslednjih deset let. :D

Stikalo zamenjano! Hvala bertonu7 za donacijo! Ko se naslednjič srečamo imaš v dobrem [smilie=pdt_aliboronz_24.gif] . Zdej nam pa ne bo vroče v Grčiji. :D

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost