'06 VW Sharan 2.8 V6 4Motion - Allroad & microcamper konverzija

No, tole predstavitev sem planiral že nekaj časa.
Ideja o predelavi zvestega družinskega spremljevalca se je pričela porajati zadnje leto lastništva 'vmesnega' avta, MB Viano Westfalia, kateri nam je 4 sezone služil kot družinski mini kamper.
Želje so bile, da za delček cene Viana na osnovi Sharana naredim mikrokamper, ki bo omogočal off-road kampiranje za 2-5 oseb, po potrebi spanje na/v/ob avtu, z zasilno avtonomijo (hladilnik, kemični WC, tuš, kuhalnik, ...). Cilj je bil narediti reverzibilne predelave, brez vrtanja/vijačenja/..., kjer se dodelave zakonsko tretirajo kot prtljaga.
Del opreme je ostal od Viana, zato sem razpolagal z dvema hladilnikoma, kemičnim WCjem, dvema omaricama, zunanjim tušem, air-up predšotorom, ...
Kupiti je bilo treba prave terenske gume, platišča, razširitve karoserije in podvozja, LED bar, strešni šotor, reševalne podloge (recovery tracks), zložljivo lopato, pločevinaste posode za vodo/gorivo, šino za pritrditev predšotora, prilagoditi tendo, ...

Par podatkov o osnovi: VWSharan 2.8 V6 4Motion, letnik 2006, kupil sem ga 2009 s 100.000km. Motor je zanesljivi V(R)6 2.8 bencinar, 204KM, ročni menjalnik, pogon 4Motion, oprema Comfortline. Trenutno se bliža 330.000km in ob rednem vzdrževanju vedno zelo zanesljivo služi.

Takle je bil v serijskem stanju, par let po prihodu k hiši:
Slika


Pričetek z načrtovanjem lifta in razširitev:
Slika


Dvignjen, poširjen, prvi test po dvorišču ter prvo tičanje v snegu - testna voznica (hči) je bila prenežna s plinom. Rezervna guma je na zadnjem prtljažniku (varianta 1, za prosti strešni prtljažnik):
Slika


Zimski shakedown po poledeneli Rogli:
Slika


Montiran LED bar in zasnova za selitev rezerve na streho:
Slika


Selitev rezerve na streho ( s testnim inženirjem :) ), torej varianta 2, za prosti zadnji del (možna montaža prtljažnika za kolesa). Višino sem uspel obdržati pod 2,05m, da si ne omejujem vstopov v garaže po svetu:
Slika


Ena od postavitev notranjosti: 'dnevna/jedilnica' za 2 osebi, hladilnik in omarica, tokrat brez kemičnega WC, za kratka kampiranja v kampih.
Slika

Slika


Končno kupljen tudi strešni šotor (Autohome Airtop 145x210cm), rezervna guma in recovery tracks so na varianti 1:
Slika


Deviško kampiranje v Šobcu:
Slika


Pa še drugo v Menini čez par dni:
Slika


Predšotora še nismo izkoristili na Sharanu, je pa taka postavitev, brez težav nudi prostor za udobno spanje dodatnih treh oseb. Omogoča hiter odklop avta brez podiranja šotora, idealno za izlete v okolici baznega tabora:
Slika


Do naslednje sezone pridejo na avto še zanesljive pritrditve pločevinastih posod za vodo&gorivo, lopate, zunanje dvigalke, popravki kake malenkosti ter priprave za trenutni naslednji resni cilj - izlet v severno Afriko. Pred tem pa seveda lokani izleti po SLO, Velebitu, morda pade še Grčija...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron