Rokov Master

Huh evo, sem rekel, da je že cajt, da kako fotkico objavim od svojga 2,5dci Masterja letnik 2008.

Skratka, dela je bilo cca 2,5 meseca. Ni še 100% fertik, smo pa nekje na 95%, torej detajli še ostanejo, je pa homologacija šla skozi in tudi 11 dni sardinije je dal preko.
Stroški so zaenkrat kombi 6.000€ in predelava cca 4.200€, še en rabljen webasto pa tendo je treba namontirat pa bomo tam na 5.000-5.500€, kar ni tako grozno.
Štrom dela na 12V, zagonski akumulator + 120W celica. Hladilnik je 50L kompresorski Waeco, kuhanje na 1 rinko in zunanji priklop za šporhet, to omogoča 5kg jeklenka. WCja ni (mogoče kupim prenosnega), tuš je zunanji (cev priklopim na hitro spojko v rozeti ob desnem boku , kjer je stikalo za pumpo in ventil). Placa imam zadaj za veliko surf in kamp opreme, na vrata pride še nosilec za 2 kolesi.

bok.JPG

streha.JPG

dnevni prostor.JPG

kuhinja.JPG

07.JPG


Lp, Rok

Re: Rokov Master

ucmanster napisal/-a:a to se da spat po širini kombija? Za kolk ljudi pa je za vozit se oz. za spat?

ps: Huda barva kombija! :)


Nosilec že imam od Thuleta, je za 4 osebe vozen, spanje za 3. Fiksna postelja je po širini 185cm, kar meni, ki sem 174cm nizek, glih zadošča. Montažna postelja je pa sestavljena iz zadnje klopi, mize, ki se spusti in voznikovega sedeža.

Re: Rokov Master

dzurdzy napisal/-a:...tu pa je placa! :lol:


4je smo novo leto not praznoval :D Je pa res, da sem iskal Ducatota, ker je še 11cm širši med stebrički, med plehi pa še dodatnih 5cm in bi bila lahko postelja namesto 185cm, cca. 200cm dolga, pa kuhinja širša za kakih 10cm, ampak je tudi tako čisto ok, ker sem bolj nizke rasti, lahko komot spim na taki postelji. Ducatota pa ne dobiš kar tako v redu ohranjenega.

Re: Rokov Master

ARS55 napisal/-a:Vem, da bi lahko googlal, ampak raje vprašam za info iz prve roke. Koliko je ta kombi visok in kakšno porabo imaš? Ima Renaultov motor 2.5 kakšne znane hibe?


Baje ta verzija 2.5 dela super. Visok je pa mislim da 2.45m, +ene 7cm strešno okno. Poraba, čisto odvisno... pri 110km/h tam 8.5L.

Re: Rokov Master

kozorrog napisal/-a:Pozdrav
Všeč mi je, dobro si ga opremil. A oni solarni panel kaj prilagajaš soncu ali je fiksen na strehi?


To sem kar fiksno naredil. Kovice pa sika, ne sme mi ga odpihnt :) Sicer pa se dobro obnese.

Re: Rokov Master

Koliko pa pride takle 120W panel. Nekaj časa me že muči, da bi ga integriral v prtljažnik na strehi, itak je prazen , kadar je avto v kampu.Pa če polni cca 4-6A je pa tak dovolj za hladilnik in ..

Re: Rokov Master

kozorrog napisal/-a:Koliko pa pride takle 120W panel. Nekaj časa me že muči, da bi ga integriral v prtljažnik na strehi, itak je prazen , kadar je avto v kampu.Pa če polni cca 4-6A je pa tak dovolj za hladilnik in ..


ta je recimo malo švohnejši....

http://www.amp-solar.com/amm100

plus še ene 40 evrov za regulator, pa imaš tistih 5,5 ampera..... če le gre celica gor v prtljažnik.... to tudi sam sanjam. Ko ni v uporabi pa lepo cerado čez celico....


LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost