Po posvetu s tamkajšnjim medvedom, je padla odločitev: 29. do 31. julij 2011. Termin je res izbran v največji vročini, ko se bo večina forumašev pregrevala v Grčiji in Španiji. Tako bo prišla hladna javorniška klima do pravega izraza - da se sredi poletja malo ohladimo in relaksiramo.
Spored bo podoben lanskemu:
PETEK: Meeting point na parkirišču nad Sviščaki. Pozno popoldne skok na vrh Snežnika (seveda kdor bo hotel), ostali čuvajo kemperčke na pred-zadnjem parkingu (koordinate sledijo). Prespimo na omenjenem parkingu v hosti.
SOBOTA: Vožnja po Road-booku (cca. 30km po gozdnih poteh okoli Sviščakov). Popoldne sledi odhod na jaso, kjer smo bili lani. Relaksacija, gorsko kolesarjenje, debata, čorbica, opazovanje zvezdnega neba....
Tu prespimo do nedelje.
NEDELJA: Po trenutnem počutju in navdihu.
Medo nas že čaka...
Važno opozorilo: Na jasi, kjer bomo od sobote popoldne, do nedelje, ni gsm signala (dela samo satelitski telefon).
Za osvežitev spomina na lanski podvig: viewtopic.php?f=54&t=735
Re: Snežnik - Javorniki 2011
Sem kar težko čakal tole temo.
Bo tole kar zanimivo saj bom prekinil morski dopust in se lepo shladil na delovno temperaturo,nato pa v ponedekjek novim zmagam naproti. Evo bom kar s spiskom začel.
1.John
2.Ideja
ZA PRIJATELJE
Nekaj sem očitno zamešal datume in sem vas že ta vikend iskal po Sviščakih.

LP

LP
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)
Ne samo datume, tudi jasa ni taprava
.
Je pa res lepo tam gor. Sploh, ko se bo tu doli začela vročina....
Je pa res lepo tam gor. Sploh, ko se bo tu doli začela vročina....
NoName, a je medved preveril, kolk je trden pleh tamle na zadnjih vratih pod šipo?
Več glav več ve
Tako nekako.
Zdej mora pa drug medved od znotraj preverit, če je tudi dovolj prožen.
Je pa lokacija super, mir in ogromno prostora za zdivjat hrta.
Drugače pa kot zanimivost. V tem delu je ogromno podzemnih rovov in bivališč italjanske vojske. Če koga zanima raziskovanje v stilu Indiana Jones, je tukaj več kot dovolj priložnosti.
LP
Drugače pa kot zanimivost. V tem delu je ogromno podzemnih rovov in bivališč italjanske vojske. Če koga zanima raziskovanje v stilu Indiana Jones, je tukaj več kot dovolj priložnosti.
LP
NoName napisal/-a:Tako nekako.Zdej mora pa drug medved od znotraj preverit, če je tudi dovolj prožen.
LP
in da te dopolnim.... prav po vrhu hriba - torej po grebenu bi mogle stat veterne elektrarne (28 komadov), pa jih žal zaradi ptičev ne bo.

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)
Samo malo, da kdo ne pozabi.
Priprave so v polnem teku. Če še kdo noče voziti gorske opreme s seboj v Grčijo, pa se misli na povratku z dopusta ustaviti na Javorniškem srečanju, lahko pusti prej omenjeno opremo pri meni - mu jo dostavim na Snežnik.
Priprave so v polnem teku. Če še kdo noče voziti gorske opreme s seboj v Grčijo, pa se misli na povratku z dopusta ustaviti na Javorniškem srečanju, lahko pusti prej omenjeno opremo pri meni - mu jo dostavim na Snežnik.
Zanimivo je v avto gojzarje nosit,še posebej,če se odpravljaš na morje.
ZA PRIJATELJE
Žal mi je da se spet ne bova udeležila hlajenja v kar "domačih" koncih. Ker tisti petek štartava za Grčijo, vas ne bova mogla prit niti na hitro pozdravit. Upam, da naslednje leto rata.
LP
LP
John! Hvala, ker si me rešil te planinske navlake. Tukaj v Grčiji, bi mi bilo sigurno še bolj vroče, če bi moral še tiste gojzarje sem in tja premetavat. Se vidimo v "planinah".
Več glav več ve
Odštevanje: Še tri dni!
Aktivnosti bomo sproti dogovarjali - glede na vreme in počutje udeležencev. Če vreme za skok na vrh Snežnika ne bo sigurno, pač ne bomo šli. Bo pa ena runda roštilja in pive več padla.
Na jasi in v "navezi" za Snežnik, je prostora še za par kemperjev in "prijave" so še odprte.
Rok za prijave zaključujemo v četrtek, ko se nabavlja material za prebranac. Lahko pa vskočite tudi zadnji moment, samo s svojo konzervo Etinega prebranca.
Pa še enkrat natančni podatki za pričetek srečanja:
čas: enkrat v petek popoldne (najkasneje ob 17 bo štart na Snežnik - kdor bo želel)
kraj: nekje v okolici Sviščakov
Vabljeni.
Aktivnosti bomo sproti dogovarjali - glede na vreme in počutje udeležencev. Če vreme za skok na vrh Snežnika ne bo sigurno, pač ne bomo šli. Bo pa ena runda roštilja in pive več padla.
Na jasi in v "navezi" za Snežnik, je prostora še za par kemperjev in "prijave" so še odprte.
Rok za prijave zaključujemo v četrtek, ko se nabavlja material za prebranac. Lahko pa vskočite tudi zadnji moment, samo s svojo konzervo Etinega prebranca.
Pa še enkrat natančni podatki za pričetek srečanja:
čas: enkrat v petek popoldne (najkasneje ob 17 bo štart na Snežnik - kdor bo želel)
kraj: nekje v okolici Sviščakov
Vabljeni.
Pozdravljeni,
z nekaterimi se že poznamo osebno, z drugimi še ne...če pa se da, bi se srečanja z veseljem udeležili... ampak to pomeni en T4 polno nabasan z dvema odraslima, tremi frocki in qvadronožko....
Kaj moramo prinesti, materialne prispevke za piknik? slano, sladko? finančni prispevek za roštiljado?
lp Andrej
z nekaterimi se že poznamo osebno, z drugimi še ne...če pa se da, bi se srečanja z veseljem udeležili... ampak to pomeni en T4 polno nabasan z dvema odraslima, tremi frocki in qvadronožko....
Kaj moramo prinesti, materialne prispevke za piknik? slano, sladko? finančni prispevek za roštiljado?
lp Andrej
Super, samo priletite gor. Tudi mi imamo eno 4WD zmajevko, ki se dobro razume s kužeti.
Itak je vse skupaj "po domače".Tudi organizirano je vse sproti. S hrano ne kompliciramo kaj dosti. Tisto s prebrancem je pač ideja za skupno večerjo, na roštilj pa vsak vrže svoje čevape, zelenjavo.... kar pač komu leži.
Tudi pohod na Snežnik je po želji, komur se ne hodi, lahko čuva bazni tabor. Prav tako velja za odhod domov, ko se naveličaš, greš.
Važno je, da se usedemo skupaj, kakšno rečemo o VW-jih in s tem povezanih aktivnostih, pa mineta dva dneva, kot bi mignil.
Nekaj osnovnih napotkov:
Dostop preko Ilirske Bistrice, ali pa preko Loža. Najde se seveda še kakšna druga pot.
Spali bomo na višini cca. 1300m in zna bit v takem vremenu precej mraz.
Vozili se bomo po utrjenih makedamskih gozdnih poteh - gume niso problem.
V naravi ne smemo kurit odprtega ognja - le kakšen zavarovan plinski gorilnik (s ploščo za pečenje).
Kampirali bomo na jasi, kjer ni gsm signala. Le medved pride sem pa tja na obisk. Torej spanje v šotoru tam odpade. Tudi avte parkiramo v krog, da nas zvečer medo ne obišče.
Za sprotne informacije me pokliči na tel 041 683 892 - dokler smo še v področju signala.
Itak je vse skupaj "po domače".Tudi organizirano je vse sproti. S hrano ne kompliciramo kaj dosti. Tisto s prebrancem je pač ideja za skupno večerjo, na roštilj pa vsak vrže svoje čevape, zelenjavo.... kar pač komu leži.
Tudi pohod na Snežnik je po želji, komur se ne hodi, lahko čuva bazni tabor. Prav tako velja za odhod domov, ko se naveličaš, greš.
Važno je, da se usedemo skupaj, kakšno rečemo o VW-jih in s tem povezanih aktivnostih, pa mineta dva dneva, kot bi mignil.
Nekaj osnovnih napotkov:
Dostop preko Ilirske Bistrice, ali pa preko Loža. Najde se seveda še kakšna druga pot.
Spali bomo na višini cca. 1300m in zna bit v takem vremenu precej mraz.
Vozili se bomo po utrjenih makedamskih gozdnih poteh - gume niso problem.
V naravi ne smemo kurit odprtega ognja - le kakšen zavarovan plinski gorilnik (s ploščo za pečenje).
Kampirali bomo na jasi, kjer ni gsm signala. Le medved pride sem pa tja na obisk. Torej spanje v šotoru tam odpade. Tudi avte parkiramo v krog, da nas zvečer medo ne obišče.
Za sprotne informacije me pokliči na tel 041 683 892 - dokler smo še v področju signala.
Zadnje priprave so končane. Z Idejo sva dorekla še vse kulinarično organizacijske podrobnosti. Se bojim, da bo tole VW-gorsko srečanje izpadlo kot: "Tri dni prenažderavanja"
Izgleda, da bo vreme preko vikenda zdržalo. Jaz bom tudi bicikle naložil. So tam kar vabljive gozdne potke. Pa lažje pred medvedom bežiš, kot peš.
Izgleda, da bo vreme preko vikenda zdržalo. Jaz bom tudi bicikle naložil. So tam kar vabljive gozdne potke. Pa lažje pred medvedom bežiš, kot peš.
Lepo, lepo se organizirate, pa srečno pot vsem....pa tudi tistim, ki bodo bežali pred Medvedom.
Glede medveda pa moje cerade na kasonu bom tudi letos Snežnik profulal, upam pa da bom do drugega leta spravil šesti avto pri hiši v promet i se drugo leto udeležil prežderavanja in medvedijade.

Glede medveda pa moje cerade na kasonu bom tudi letos Snežnik profulal, upam pa da bom do drugega leta spravil šesti avto pri hiši v promet i se drugo leto udeležil prežderavanja in medvedijade.
Expert za VW T3
Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com
Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ
Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz
Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com
Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ
Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz
Slike povedo vse: Najprej delo (vzpon na vrh), potem pa jelo (prebranac, čevapi, Bojanova snežniška čorbica, tortica...).
Skratka, bilo je fajn. V petek popoldne/zvečer, se nas je zbralo 6 VWC (VW Camperjev). Po "močni" večerji smo se kmalu odpravili spat, da bomo naslednji dan lahko zgodaj štartali. Nočne temperature: 11 stopinj.
V soboto - zgodaj zjutraj (ob 10:03) - štart na Snežnik. Na "srečo" je bilo vreme zelo nestabilno in samo norci v takem rinejo v hribe. Vsaj pretirane gužve ni bilo. Izbrali smo tadolgo varianto (2 uri v eno smer) in po preboju skozi oblak, dosegli vrh. Po polurnem počitku in okrepčilu smo se v še slabšem vremenu vrnili v bazni tabor. Po kratkem počitku in sušenjju, smo se odpeljali na našo skrivno lokacijo sredi Snežniških gozdov. Sledil je en dan prenažderavanja ob prijetnem klepetu.
V nedeljo popoldne smo se pa odpravili na pustolovsko vožnjo po gozdnih poteh in po bližnjici preko Mošuna domov.
Videli smo, da vreme sploh ni važno za dobro realizacijo takega srečanja. Važna je družba. Zato hvala vsem za prijeten vikend.
Naslednje leto pa 3 svečke na torti in pa še več ekip.
Skratka, bilo je fajn. V petek popoldne/zvečer, se nas je zbralo 6 VWC (VW Camperjev). Po "močni" večerji smo se kmalu odpravili spat, da bomo naslednji dan lahko zgodaj štartali. Nočne temperature: 11 stopinj.
V soboto - zgodaj zjutraj (ob 10:03) - štart na Snežnik. Na "srečo" je bilo vreme zelo nestabilno in samo norci v takem rinejo v hribe. Vsaj pretirane gužve ni bilo. Izbrali smo tadolgo varianto (2 uri v eno smer) in po preboju skozi oblak, dosegli vrh. Po polurnem počitku in okrepčilu smo se v še slabšem vremenu vrnili v bazni tabor. Po kratkem počitku in sušenjju, smo se odpeljali na našo skrivno lokacijo sredi Snežniških gozdov. Sledil je en dan prenažderavanja ob prijetnem klepetu.
V nedeljo popoldne smo se pa odpravili na pustolovsko vožnjo po gozdnih poteh in po bližnjici preko Mošuna domov.
Videli smo, da vreme sploh ni važno za dobro realizacijo takega srečanja. Važna je družba. Zato hvala vsem za prijeten vikend.
Naslednje leto pa 3 svečke na torti in pa še več ekip.
Slovenščina :
Matematika :
Tuji jezik :
Narava in
družba :
Gospodinjstvo :
Telesna vzgoja :
Vedenje :
ZA PRIJATELJE
Kot rečeno: Slike povejo vse.
Ne glede na vreme je bilo odlično za zaključek dopusta.
Ugotovili smo, da navkljub nizkim temperaturam in občasnemu dežju lahko preživimo lep sproščen (zdaj že lahko rečemo "tradicionalen") vikend pod Snežnikom.
Že komaj čakamo naslednje leto.
Ne glede na vreme je bilo odlično za zaključek dopusta.
Ugotovili smo, da navkljub nizkim temperaturam in občasnemu dežju lahko preživimo lep sproščen (zdaj že lahko rečemo "tradicionalen") vikend pod Snežnikom.
Že komaj čakamo naslednje leto.
Več glav več ve
Drugo leto se morava pa obvezno tudi midva "prikotaliti" v deželo medveda.
Vendar bom moral, glede na strmino, montirat vse 4 pogon pa vitel tudi.
A vas je ponoči prišel kaj medved pogledat?
Vendar bom moral, glede na strmino, montirat vse 4 pogon pa vitel tudi.
A vas je ponoči prišel kaj medved pogledat?