Kakšen kamper izbrati

Živjo vsem,

s fantom že nekaj časa razmišljava o kamperju s katerim bi hodila okoli počenjat športe s katerimi se ukvarjava. Šotor je super ampak potem je treba v kampe vedno, pa če dežuje je vse mokro. Predvsem naju okupira kajak, pa tudi v hribe greva rada in seveda na morje s kajaki za morje. Dilema je kaj nabavit, pa da ne bo predrago. Nočeva velikega kamperja, še raje bi bil to preurejen kombi, ker je bolj okreten in ima tudi manjše stroške nasplošno s kakšnimi trajekti idr. Malo naju mika tudi kak bolj old verzija ala stari VW kombiji z dušo kakršne sem našla na tem forumu, ali panovejši s streho za dvignit. Ampak ker vem, da imate vsi tukaj več izkušenj s tem bi vseeno rada slišala kakšen nasvet ali pa izkušnje z različnimiopcijami malih kamperjev, da se bova lažje odločila. Kaj priporočate?

Hvala :)

Če imata rada majhni kamper z imidžom, potem mora biti VW. Ta novi so zaenkrat predragi ampak kakšen T3 ohranjen bi se znal dobiti za kakih par tisoč eur. So zelo zaneslijivi in se lepo peljejo, pa majhni so za trajekte, kamping notranjost je pa celo večja kot pri novih. Razen če rada divjata po ovinkih. Za take neumnosti pa niso najboljši ;)

Se strinjam z Jokerjem.
Če pa sta za hitrejšo vožnjo obstaja možnost za T4. Če je starejši letnik (od 1993 naprej) in navaden transporter, ki ga potem lahko sama predelata, je cenovno še kar ugoden. (Je pa res, da je težko dobiti dobro ohranjenega, ker so večinoma dostavna vozila)

Tako je.

Najboljša opcija je itak T3. Pravkar sem se vrnil iz 1800 km potepanja po Jadranu. Ker je moj model z fiksno visoko streho - torej avtodom - je seveda ogromno mesta. Od 12 dni sem je v kampih preživel le 3. Če pa je še model ki je star nad 25 let, pa je seveda registracija poceni.

Prva pomoč!

Zadnjih par let vse bolj razmišljam o nakupu avtodoma! Ali bi bil VW T3 z trdo povičano streho dovolj dober tudi za bivanje! Koliko časa zdržijo akumulatorji brez polnjenja ob minimalni uporabi el. energije? Koliko aku. ima originalno predelan T3? Kako je urejeno ogrevanje? V kolikor vzamemo motor 2.0 bencin je uporaba v najboljših razmerah 12 l na 100 km? Ali je res, da je cena zavarovanja in tehničnega pregleda 50% nižja? Ali se popust starodobnika upošteva le, če imamo več vozil? Kolikšna je obstojnost karoserije T3 zoper prerjavenje? Ma, za začetnika je vprašanj ogromno! Lp

T3-ja odmisli ker ni primeren za bivanje, niti približno ne dosega osnovne higienske standarde. Če si že hočeš omislit hišo na kolesih se odloči za kamp prikolico ali večji kamper, npr kak starejši hymer.

Tiger,take it easy :wink: Malo poglej po forumu , kar nekaj uporabnih linkov je tu, vsedi se , prvošči si par hladnih in globoko razmisli . Na začetku ni tako enostavno, preveč je ponudbe , zato je pa zdej recesija :?
Tommy Gun ti je lepo povedal da naše konzerve niso primerne za dolgotrajno bivanje, sam sem ti tudi nekje poslal post z linkom v razmislek .
Upam da nisi pod takim stresom , kakor zgleda :?:

Niti ne gre toliko za stres!

:roll: Lejte, sploh ne gre tolk za stres, temveč za revolucijo proti dragemu sistemu.Trenutno prav lepo shajam z 216 EUR socialke, kajti stroški bivanja z vodo in elektriko so le 100 EUR, za hrano dam mesečno okl 60 EUR, sposoben sem tudi z manj in ostalo, kar je ccs 50 EUR pa mi ostane za druge stvari.V kolikor bi nabavil ugodno varianto dovolj opremljenega in prostornega bivaka bi prihranil vsaj še dodatnih 50 EUR mesečno, kajti nekaj denarja bi šlo za gorivo, dodatno opremi itd. Nikakor nisem v pizdi, sam izziv mi je živet brez fiksnega brloga.Z avtodomom si lahk doma povsod, kar je zame velika prednost.Poleg tega imaš še hkrati prevozno sredstvo in ne samo stanovanje.Da, sm že razmišljal o prikolici in osebnem vozilu, sam si bolj neokreten, poleg tega pa ti lahko pri avtodomu še vedno ostane opcija prikolice (manjše)! Men je trenutn avtodom najbolj in! :lol:

Tudi meni se po glavi občasno podijo take ideje . Moraš pa razmisliti o ogrevanju,
vodi , pranju ipd . Pa o okvarah in raznih nevšečnostih .
Da se , ne da ne , le kombi bo moral biti kakšno številko večji :wink:

Re: Niti ne gre toliko za stres!

Danilo Vidas Tiger napisal/-a::roll: Lejte, sploh ne gre tolk za stres, temveč za revolucijo proti dragemu sistemu.Trenutno prav lepo shajam z 216 EUR socialke...
...ki jih dobiš od moje plače. Basta.

Sramota, mlad in dela zmožen pa se še hvali, da mu gre od lenobe prav fajn.

Rafter , to je problem na državnem nivoju . Pred leti so imeli v Dojčland krizo s taksisti baje. Malo manj so zaslužili na socjalcu, so bili pa doma . Če ti nobeden noče pošteno plačat za tvoje delo , potem je bolje da si z malo manj doma .

Najprej naj bo pošteno delo ,pošteno plačano , ne pa da si manjšina reže debele kose
špeha , medtem ko zgarani raji mečejo plesnive ocvirke :!:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov