Kje nakupujete orodje, materjal?

Pri katerih trgovcih največ kupujete razno orodje, materjal?

Jaz še vedno največ v Merkurju Kromberk oz Rožna Dolina. Za kakšne malenkosti pa skočim do Apie v Šempeter. Kar se tiče lesa pa P&P v Selu.
Za Obi pa nočem niti slišati več, še njihovo kartico sem strgal :lol: Namreč pred dvema letoma sem kupil topolovo vezano ploščo pri njih za cca 330€ in ko sem jo doma rezal sem uničil krožno žago je ker nek brihtnež zabil cveke v desko. Ko sem se pa šel pritožit, so mi desko vzeli in rekli naj se zglasim naslednjič ko bo "šef", naslednič pa je deska zginila in nobeden ni več vedel za nič :evil:
Slika

Re: Kje nakupujete orodje, materjal?

Ali pa naredim, da je DeWalt...

S tem hočem povedat, da imam (ponavadi) raje več (hobby) orodja, kot pa kakšne drage DeMakite..

Sploh, če govorimo o orodju, ki ga le poredko uporabljamo za kakšne kemperske predelava. Tako imam raje šest fleksaric - eno za taozko šajbo, eno za brusilko, eno za dratbirštno, eno za šmirgelšajbo, eno ki je stalno v štenderju, eno pa da je za rezervo, ko katera od prvih šestih crkne.

Seveda je treba ceni primerno tudi ravnat s takim orodjem: pazim, da se ne pregreje, upoštevam luft na osi, včasih tudi regulacija ne dela linearno...

Kupim pa pač tam, ko se mi zdi, da je trenutno najugodnejše, pa tudi, če je to Lidl Hofer Interdiskont, Hausbal.... Fino pa je, če je v rumeni barvi:
Priponke
IMAG0080_20.jpg

8) Živ 8)
John,s tako kotno pormašino imam zelo slabe izkušnje,čeprav sem bil mogoče sam kriv.Nebom napisal kaj se je zgodil,ker mi je kar slabo ratal.Sem jo takrat kar v kontejner nesel.
So tudi meni všeč zveneča imena,ampak pri nakupu se odločam po principu preverjanja informacij pri ljudeh,ki zadevo že uporabljajo,tako,da imam orodje in material z vseh vetrv na kup znešen.
Včasih se splača za kakšno stvar kakšen evrček več odštet.
ZA PRIJATELJE

ideja napisal/-a:.... imam zelo slabe izkušnje,čeprav sem bil mogoče sam kriv.Nebom napisal kaj se je zgodil,ker mi je kar slabo ratal.....

Ja, kakorkoli primeš vraga, vedno začne laufat. Sam jo vedno izštekam, preden ključ not vtaknem. Uporabljam jo res v nujnih primerih - ko drugače ne gre.

Najbolj mi pa v roko sede tale stara baterijska B&D. Baterije je že davno pobralo, pa sem kar navaden Pb aku gor prsilvertejpu.
Priponke
IMAG0083_20.jpg

8) Živ 8)
Ja, kakorkoli primeš vraga, vedno začne laufat. Sam jo vedno izštekam, preden ključ not vtaknem. Uporabljam jo res v nujnih primerih - ko drugače ne gre.

Ja prav to se je zgodil v trenutku,ko je bil notri ključ za sveder zategnit......ava
ZA PRIJATELJE

jaz pa raje malo več našparam pa kej bolj konkretnega kupim

imam pa abac kompresor, abac pnevmatski pištolo
makita:-dve kotni brusilki (125 in 230)
-bijax tavelik
-vibracijski brusilnik
-ubodna žaga
ročno orodje je pa večina unior
navojne svedre od volkel
švas aparat varstroj

verjetno bi se še kaj našlo ki mi trenutno
ne pride na pamet

obi varjanto imam pa samo kozla in baterijski vrtalnik
ki go pri naslednji plači makita zamenja

v obiju pa ne kupujem več vsaj elektro stroje ker so škart

sem imel švas aparat pa sem ga prvega domov prinesu pa samo
priklopu in ni delal sem dobil drugega je crknu, tretji pa se je po 5 cm
dolgem varu pregrel in pol je blo treba čakat 20-30 minut da se ohladi
tako da je zdaj pri starših v garaži in prah nabira

aja kupujem pa največ v metalopremi (unior, makita, vijaki, navojni svedri, svedri...)

INTER DISKONT JE ZAKON :D :D :D :D

No to ne bo držalo... pošteno sem se zamislil ko sva s prijateljem ki še vedno kupuje v interdiskontu pri njem vrtala luknje v pleh... ko mi je zagrabilo sveder... pazi, ni se zlomil ampak poglihal!!! matr še kalit ga niso dal?! to pa so šalabajzarji :) tudi šraufenciger mi je uspelo vijačno skriviti da je bil bolj podoben svedru kot pa izvijaču...

v glavnem, ročno orodje imam unior, kotne brusilke so večinoma iskra, hidravlične škarje, drejponk vrtalne mašine in hidravlika za krivljenje cevi pa so 'prvomajke'.. dela kot šus:) kompresor abac itd... pogrešam le še biax in to takega melega, ne pa takega ko ga imam doma ki ti skoraj zapestje zlomi ko ga zalaufaš:)

Beta raztura, sem lani vlekel to ročico na menjalniku z izvlakači diskonta pa nišlo nikakor edino ko sem potem izvlakač prišvasal gor sem dobil ven.
Sedaj nastavim tega Betinega samo malo pritegnem pa ročica odpusti.

Slika
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Kar se orodja tiče je vsak dober če ga znaš uporabljat :lol: Najhuje je če se pripraviš delat pa se nimaš z čim :P Tudi doma narejeno orodje ti lahko odtehta zelo visoko ceno (razni snemalci
Načeloma uporabljam orodje ki ga nabavim ne po firmi ampak po fukcjonalnosti ,kar pomeni ko zadevo primeš v roke in vidiš ali je kos tistemu ki je namenjena ali ne.
Lahko kupiš zelo drago orodje samo za moje potrebe kar rabim lahko kupim tudi kakšne stvari na inter diskontu ki je cenovno zelo dostopen,merkur ,obi ki ima 5 let garancije , vsako leto imam novo kotno brusilko firme alpha tols ker crkne ,samo ta je samo ena od 4 ki jih uporabljam ..To je seveda moje mnenje, ki orodje uporabljam doma za lastne potrebe .
Načeloma za el. orodje se kar držim B&D ,Iskra ,Metabo,makita, ki služi svojemu namenu.

Inter diskont je zakon majo tud fajne žične ščetke za fleks, jo montiraš na fleks zalaufaš počakaš 5 sek. ugasneš fleks pa si ko ježek :D bog ne daj to počet brez zaščitnih očal :twisted: da nam komentiral drugih izdelkov od njih ker je brezveze nč druzga ko sive lase dobivaš z tem orodjem.. tud jaz prisegam na unior ter home made tool 8)
Pain is temporary glory is forever!!!

TommyGun napisal/-a:Pri katerih trgovcih največ kupujete razno orodje, materjal?

...pred dvema letoma sem kupil topolovo vezano ploščo pri njih za cca 330€ in ko sem jo doma rezal sem uničil krožno žago je ker nek brihtnež zabil cveke v desko. Ko sem se pa šel pritožit, so mi desko vzeli in rekli naj se zglasim naslednjič ko bo "šef", naslednič pa je deska zginila in nobeden ni več vedel za nič :evil:

moja izkušnja, da vezanih plošč ne kupujem več po muštrih, ampak jih raje naročim po lastnih željah pri kakšnem mizarju. :) zagotovo boljša kvaliteta, garantiram. sem pa našel tale link, kjer to lahko enostavno narediš povpraševanje kar preko obrazca vse, od mer, obdelave, les je na voljo za kombiniranje). meni je kul, morda pride prav še komu http://www.***.si/oddajte-povprasevanje

Pozna kdo koga, ki prodaja napravo za krivljenje pločevine? Lahko je tudi domače izdelave in starejšega letnika! Malo sem gledal po oglasih, pa ni kaj pametnega! Če je solidne izdelave kupim takoj!

Prebral sem to temo, pa vidim, da je bila debata tudi o primerjavi orodja Unior-Beta. Ker delam v Uniorju vam lahko povem iz prve roke. Unior je včasih delal dosti orodja za Beto, danes pa bolj malo. Snemalci so na primer skoraj popolnoma enaki kot Uniorjevi, tudi razviti so bili v Uniorju. Vsekakor pa na testih zdržijo popolnoma enake sile kot Unior. Tudi ključi, ki smo jih delali pri nas so primerljive kvalitete, razlika je v tem, da dajo Italijani veliko na izgled, zato so bili po celi površini polirani in na oko bolj privlačni. Ko pa smo jih testirali na hidravlični pripravi pa smo dosegli popolnoma enake momente ko t pri Uniorjevih. Tudi material in termična obdelava sta enaka.
Prav tako snemalci SKF, ki veljajo za top ponudbo, so razviti in izdelani v Uniorju.
Sam sem 3 leta delal v službi kakovosti, kjer sem predvsem testiral orodje in delal primerjave med konkurenco in našimi izdelki. Moram reči, da je Unior (pa ne hvalim zato ker tam delam) kar v špici po kvaliteti, s tem, da je v primerjavi z Facum, Stahlwille, Gedore, Hazet.... za približno 15 % ceneje.
Vsekakor se pa zgodi pri vsakem proizvajalcu, da včasih na trg uide kak nepopoln oz kvalitetno slabši izdelk.
Zadnje čese opažamo, da že tudi ključi, nasadni ključi.... kitajskih proizvajalcev (100 delni komplet Lidl Hofer Obi) dosegajo standarde ISO za ročno orodje. Drugače je pri kleščah, nekateri mislijo, da so klešče preprosto orodje. Vam iz prve roke povem, da je za klešči prava znanost. Če hočeš da delujejo dobro so tolerance mehanske in tudi toplotne obdelave zelo zelo ozke.
Kar se tiče ključev in klešč je Unior TOP izdelek.
Dejstvo pri orodju pa je, da splošno ročno orodje počasi izumira, pada prodaja. Na drugi strani se pa vzpenja specializirano ročno orodje (avtomobilski program, kolesarski program, elektro, vdovodarsko orodje...).
Prav tako je v vzpenjanju oprema za delavnice (panki, vozički za orodje....) Včasih si je pank vsak naredil sam, danes pa ga že zelo veliko ljudi kupi. Na tem področju je Unior sigurno TOP v evropi, ampak je pa cena svinjska. Kulturnega vozička pod 500 eur praktično ni (prazen)!!!
Prav tako Unior izdeluje opremo za druge znamke (Wurth, ....)

Imam pa možnost nabave opreme za delavnice druge klase, ki je prev tako ok, ima pa kak ris ali vdrtino. To se pa da dobiti zelo ugodno. Če ima kdo namen kaj kupiti mi lahko sporoči, pa preverim, kaj je trenutno na zalogi.
Provizije ne jemljem če je za forumaša. :D Dobite tudi original račun, podpisati pa je treba izjavo v stilu videno-kupljeno, da ni možna kasnejša reklamacija.

Upam, da se nisem preveč razgovoril in naredil preveč reklame! :D

LP

vw-fan napisal/-a:jaz pa raje malo več našparam pa kej bolj konkretnega kupim

imam pa abac kompresor, abac pnevmatski pištolo
makita:-dve kotni brusilki (125 in 230)
-bijax tavelik
-vibracijski brusilnik
-ubodna žaga
ročno orodje je pa večina unior
navojne svedre od volkel
švas aparat varstroj

verjetno bi se še kaj našlo ki mi trenutno
ne pride na pamet

obi varjanto imam pa samo kozla in baterijski vrtalnik
ki go pri naslednji plači makita zamenja

v obiju pa ne kupujem več vsaj elektro stroje ker so škart

sem imel švas aparat pa sem ga prvega domov prinesu pa samo
priklopu in ni delal sem dobil drugega je crknu, tretji pa se je po 5 cm
dolgem varu pregrel in pol je blo treba čakat 20-30 minut da se ohladi
tako da je zdaj pri starših v garaži in prah nabira

aja kupujem pa največ v metalopremi (unior, makita, vijaki, navojni svedri, svedri...)

na tisti švasaparat naredi zadal ventilator kot je v kopalnici pa boš 5meterske vare vlekel in se nebo pregrel.
made by doma
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Pr meni je tko da skozi gledam, kje je cenej, ampak kvalitetno. Varilni aparat Varstroj, sem kupil v Merkurju in to zelo ugodno, k je bla akcija, pa pondelkov popust, pa gotovina, pa firma je davek vrnila :D
Ključe in orodje BETA, v Cartool v stari Gorici v Italiji, ampak, ko so akcije, k čene majo cene v nebo!!!
Drugače pa je kar je ostalega starega orodja je vse Unior, k je tata hodu še po bivši jugi po terenu in je biu samo Unior in nič druzga :D
V Obi, sem šou po tepicerijo-tapete za kombi,ker drugje nisem najdu, ostalo pa se držim sam daleč proč, ker so neverjetni.
VW BUS je zakon :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost