lp znalci na vas se obračam če ima kdo kakšne inf. okrog tega
http://www.timpro.si/index.php/stresni-sotori
bi prosil predvsem + in -
sem gledal tudi na
http://www.autohomeus.com/info/faq.php
pa mi ni jasno zakaj taka razlika v ceni
hvala
Re: strešni šotor
Odgovor na vprašanja o strešnih šotorih boš najverjetneje dobil na kakšnem off road ali pa 4x4 forumu, saj so ljubitelji takih športov najbolj pogosti uporabniki le teh. Sam sem že enkrat nekaj brkljal pa se ne morem spomnit imena foruma.
Počasi se daleč pride!
Kaj pa predšotor ti ni v interesu? Cenovno 5x ugodnejši, služi kot baldahin... večji kot strešni, stojna višina...
mislim, da je največji plus, da je "postavljen" pripravljen za spanje v minutki/dveh, kar predprostor ni. Je pa slabo, ker predprostor lahko koristiš tudi čez dan za perčkanje v sebci in kot pravi masseter je petkrat cenejši.
Tud jaz sem velikokrat opazil na slo offroad forumih veliko o tem, tako da malce prebrskaj.
Zame je največja slabost zagotovo cena in največji plus da je pripravljen en-dva-tri.
Tud jaz sem velikokrat opazil na slo offroad forumih veliko o tem, tako da malce prebrskaj.
Zame je največja slabost zagotovo cena in največji plus da je pripravljen en-dva-tri.
v prihodnosti bom ga sam naredil ker ne izgleda nobena umetnost,
projekt je že v glavi del materiala pa doma!
projekt je že v glavi del materiala pa doma!
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!
Stara montana, na pol prežagaš...mal ojačaš pa razširiš, potem pa še stranice s šotorskim platnom okol narediš pa sprobaš na skrivaj in potem boš videl ali je to za tebe...drugače porabiš mal več kot minuto s postavljanjem (odvisno kakšen model imaš pa če nimaš dveh levih rok slučajno) sem opazoval mlad par v kampu s takim šotorom...mater sam sem imel siesto preh postavljeno kot ona dva tista jaj...ca (no nisem je zategnil, pa kline okol pribil)...ta nja ta bolj je vsaj navaden kombi si omislit...
Plusi so definitivno:
- eno vozilo (se pravi ne rabiš imeti nobenih dodatni stroškov z vzdrževanjem, registracijo....novega vozila),
- nižja cestnina...
- nižja cena kampiranja...
Minus:
- po moje ti zna veter precej bolj ponagajat kot če bi bil v navandem šotoru
- cena samega šotora!!! ...
DODAJTE ŠE VAŠE +/-
Plusi so definitivno:
- eno vozilo (se pravi ne rabiš imeti nobenih dodatni stroškov z vzdrževanjem, registracijo....novega vozila),
- nižja cestnina...
Minus:
DODAJTE ŠE VAŠE +/-
tako je tipo
montana je že doma ,tista poliesterska ,trda in stabilna,mogoče je sploh nebi rezal ker je široka 80 cm,mogoče jo pa bom ,
zaradi tega se je projekt malo ustavil,bom premislil pa bom poročal.
mogoče pa bo koristila za prevoz ležalnikov in podobnega kladja ki ga vlečemo sabo,ker itak imamo plac 3 -je v kombiju
montana je že doma ,tista poliesterska ,trda in stabilna,mogoče je sploh nebi rezal ker je široka 80 cm,mogoče jo pa bom ,
zaradi tega se je projekt malo ustavil,bom premislil pa bom poročal.
mogoče pa bo koristila za prevoz ležalnikov in podobnega kladja ki ga vlečemo sabo,ker itak imamo plac 3 -je v kombiju
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!
...se je že marsikatermu tale strešni šotor po glavi motal... (jaz osebno sem imel idejo da bi namesto šotorskega platna okoli naredil plastične planke, ki bi se zložile v kufer (neki takega ko imajo neki angleški -T3 streho za dvignit)...samo sem potem na boljšo idejo prišel pa si kombi omislil)....
tipo73 napisal/-a:Stara montana, na pol prežagaš...mal ojačaš pa razširiš, potem pa še stranice s šotorskim platnom okol narediš pa sprobaš na skrivaj in potem boš videl ali je to za tebe...drugače porabiš mal več kot minuto s postavljanjem (odvisno kakšen model imaš pa če nimaš dveh levih rok slučajno) sem opazoval mlad par v kampu s takim šotorom...mater sam sem imel siesto preh postavljeno kot ona dva tista jaj...ca (no nisem je zategnil, pa kline okol pribil)...ta nja ta bolj je vsaj navaden kombi si omislit...
Plusi so definitivno:
- nižja cestnina...
Minus:
DODAJTE ŠE VAŠE +/-
Minus: Po moje je mal' težko tiste reči počet na strehi
ampak amortizacija je pa bulš, tak da mogoče ni minus 
lansko leto so na srečanje v Podzemelj prišli Hrvati iz Karlovca so imeli te zadeve na hroščih eden mi je povedal da je zadeva Češka bi pa znali imeti to tudi v trgovini kjer kupujemo tende in ostalo opremo za naše kombije je trgovina na Opčinah podružnica pa je sedaj tudi v Kopru nasproti tomosa imenuje se centro vacanze
super hvala za vse odgovore do maja bom še mal štrumfov pol pa v akcijo se pa strinjam da cena ni nič kaj ugodna ampak vseno bolj kot autohome "columbus"
Pozdravljeni
Mi že od daljnega leta 2004 uporabljamo strešni šotor italijanske znamke Autohome. Prvih pet let smo imeli OVERCAMP, ki se odpre v treh minutah pospravi pa v dobrih petih. Sedaj pa uporabljamo model MAGGIOLONA airlander. Ta se odpre v pičlih 50 ih sekundah pospraviš pa ga v slabih dveh minutah.V njem lahko pustiš vso posteljnino in še kakšno manjšo kramo. Samo ležišče je kvalitetno zato med tem in domačim ležiščem skoraj ni razlike. Cena za posamezni model je odvisna od velikosti oz. širine. Gibljejo se od 1100€ za overcamp small, 1650€ za maggiolino, pa do 3500€ za carbon variante. Vsi modeli imajo 5 letno garancijo, kar tudi nekaj pomeni v teh kriznih časih.
Lp Aleš
Mi že od daljnega leta 2004 uporabljamo strešni šotor italijanske znamke Autohome. Prvih pet let smo imeli OVERCAMP, ki se odpre v treh minutah pospravi pa v dobrih petih. Sedaj pa uporabljamo model MAGGIOLONA airlander. Ta se odpre v pičlih 50 ih sekundah pospraviš pa ga v slabih dveh minutah.V njem lahko pustiš vso posteljnino in še kakšno manjšo kramo. Samo ležišče je kvalitetno zato med tem in domačim ležiščem skoraj ni razlike. Cena za posamezni model je odvisna od velikosti oz. širine. Gibljejo se od 1100€ za overcamp small, 1650€ za maggiolino, pa do 3500€ za carbon variante. Vsi modeli imajo 5 letno garancijo, kar tudi nekaj pomeni v teh kriznih časih.
Lp Aleš
Če te zanima ima prijatelj enega,nikoli rabljenega, pa še ugodno .
Kaj pa če ga narediš sam? rabiš eno trugo, jo po dolžini razžagaš na pol, za podn daš vezano plato 15mm, pa oblečeš v fiberglass, zgoraj pa narediš razširitev samo iz fiberglassa, za dvigovanje vgradiš amortizerje, za stene pa une stranice za paviljone iz Jyska.
..a se je kdo lotu podobnega projekta?
http://www.klappcaravanforum.de/viewtop ... =59&t=3238
http://www.klappcaravanforum.de/viewtop ... =59&t=3238
Za vse ki ne boste stare Montane na pol prerezal, se mi zdi tale varianta zelo dobra, Maggiolina Airlander: https://www.outdoorstation.si/oprema-za-na-pot/ (25 EUR / dan, za 10 dni izposoje).
(model iz klappcaravnforuma je pa čist hud - sam morš bit kar handy za to)
(model iz klappcaravnforuma je pa čist hud - sam morš bit kar handy za to)
Evo, včeraj nabavil staro poliestersko montano, bom probal nardit "strešni šotor", ki ga bom lahko uporabljal na vsakem vozilu, tako da ne glede s čim grem je postelja vedno ista!
To je ena izmed prednosti in pa hitra postavitev, poleg tega da nisi na tleh in možnost uporabe v bližnji prihodnosti tudi na čolnu ali barki kjer zmanjka prostora, v najslabšem primeru imam zeeelo velik kufer za robo....
To je ena izmed prednosti in pa hitra postavitev, poleg tega da nisi na tleh in možnost uporabe v bližnji prihodnosti tudi na čolnu ali barki kjer zmanjka prostora, v najslabšem primeru imam zeeelo velik kufer za robo....
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!
Super. Upam da bomo lahko spremljali tole predelavo..... tudi s slikicami.....
LP; Boro
LP; Boro

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)