T3 cevi za vodo

Pozdravljeni forumisti :D
sem nov na forumu zato bi vas prosil za pomoč. Včeraj mi je počila cev od vode in bi rad naročil nove. Kam se lahko obrnem? A ima kdo kak link do novih cevi saj bi naročil vse cevi nove če obstaja kak kit?
malo sem brskal po forumu pa nisem našel podobne teme.
Motor pa je 1.6 td
Slika

te 2 bi rabil
Slika

pa tole nujno
Slika

tole je pa razpoka :(
Slika

Slika

http://www.sunside.si INFO: info@sunside.si

Re: T3 cevi za vodo

Ko boš menjal, ali popravljal, preveri še delovanje ventilčka v pokrovu ekspanzije. Odpirati mora pri cca. 0,8 bara. Kakšni stari - zaruštani pa sploh ne odpirajo. V tem primeru ti razžene tudi novo cev, pa še kaj drugega.
Jaz pa seveda srečnik, kot sem, kupim na "Poršotu" nov pokrovček, pa posodo tudi.... Pa gledam, zakaj so cevi trde kot kamen, ko se motor segreje. Iz tastare posode sem si naredil testno napravo za pokrovčke in lej ga: novi je odpiral šele pri 1,5 Bara. Seveda na zgoraj omenjenem "Poršotu" sploh niso hoteli slišati o reklamaciji, saj ga niso oni vgradili....
Pa sem šel na C2C (takrat je bil na cesti Dveh cesarjev še avtoodpad) in pribavil starega, ki je delal, kot je treba. Res da je na starem pisalo "Made in West Germany", na novem pa so neko Mexico omenjali.

John napisal/-a:Ko boš menjal, ali popravljal, preveri še delovanje ventilčka v pokrovu ekspanzije. Odpirati mora pri cca. 0,8 bara. Kakšni stari - zaruštani pa sploh ne odpirajo. V tem primeru ti razžene tudi novo cev, pa še kaj drugega.
Jaz pa seveda srečnik, kot sem, kupim na "Poršotu" nov pokrovček, pa posodo tudi.... Pa gledam, zakaj so cevi trde kot kamen, ko se motor segreje. Iz tastare posode sem si naredil testno napravo za pokrovčke in lej ga: novi je odpiral šele pri 1,5 Bara. Seveda na zgoraj omenjenem "Poršotu" sploh niso hoteli slišati o reklamaciji, saj ga niso oni vgradili....
Pa sem šel na C2C (takrat je bil na cesti Dveh cesarjev še avtoodpad) in pribavil starega, ki je delal, kot je treba. Res da je na starem pisalo "Made in West Germany", na novem pa so neko Mexico omenjali.

možno da je tudi to bil vzrok tega poka....hmm hvala za koristno inf.....
ker to ni prva cev ki mi je počila.....ni vedno ista ampak so pokale....in sm se razpizdil da bom kupu vse nove :?
Slika

Slika

http://www.sunside.si INFO: info@sunside.si

Pritisk v cilindru se sprošča v hladilni sistem, kar napihuje cevi. Seveda bi z delujočim pokrovčkom to moralo vse v sekundarno ekspanzijo spustit :wink:
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

jah....un od porscheja ti je lahko odpiral šele pri 1.5 bara, ker je bil tako dimenzioniram...nimajo vsi avti na 0.8 bar...turbo imajo večje tlake...ker se tudi bolj segreva avto...tko da...

Je pa res, da če ti prebija tesnilo in ti kompresija uhaja v hladilni sistem...bi ti mogla hodit hladilna vn oz bi zgledalo kot da ti avto "kuha".... :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost