Menjalnik vw t4 syncro

Pozdrav iz Kopra, iščem menjalnik za T4 2.5 TDI syncro 1999 letnik. Po odpadih, ki se oglašujejo na bolhi in avtonetu sem že klical... zaenkrat nič, pa me zanima, če kdo kaj ve, kam bi se dalo še poklicat. Hvala pa lep pozdrav vsem. Tomi

Re: Menjalnik vw t4 syncro

tadi0106 napisal/-a:Kateri ( čigav ) menjalnik z 6 brzinami bi pasal v VW T4 2.5 Tdi.
Hvala.

Vijak na vijak ne paše nobeden.
Na Favdl forumu je uporabnik Marcel vgradil v svojo Caravello Sharanov menjalnik. Motor je imel VR6, in ni bil 4x4.
Kolikor vem tudi ti nimaš 4x4 in imaš menjalnik tip 02G (ta se uporablja na 2.5 TDI 75 in 111 KW + nekaterih 65KW), 02B pa na 2.5 TDI 65KW in vseh šibkejših.
Mogoče bi bilo bolje pogledati za menjalnikom iz kakega Volva, ki prenese več navora. V vsakem primeru boš moral predelati polosi, prestavni mehanizem, sklopko...
Če bi rad samo daljšo zadnjo prestavo bi lahko vzel menjalnik od Volva 850 ali V70 z 2.5 TDI motorjem (103KW motorji so od VAG grupe, torej isti kot v naših kombijih, samo več KW imajo). Tak menjalnik ti bo direktno pasal vsaj na motor, vse ostalo pa je ??

Če se tega ne boš lotil sam, bo ceneje prodati tvoj kombi in kupiti T5 s 6 prestavami, razen če boš vse dele dobil po ceni za smeti (od nekoga ki jih ima in bi se jih rad znebil) in da sam preštudiraš kaj vse rabiš in od katerega avta mora biti.

Obstaja tudi kit za predelavo menjalnika na 6 prestav:
http://www.eurotuning.cz/images/image/e ... ek-en.html
Ne vem če imajo tudi za 02G menjalnike.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov