Re: VW California T4 2,4D(77PS) ali 2,5 TDI(102PS)

8) Živ 8)
Sam sem vozil 2.4D in sem bil zelo zadovoljen.Kombi sem prodal in je še vedno v funkciji.
Paziti moraš samo na pregrevanje,kajti če imaš to pod kontrolo motor dela in dela.
Za te novodobne motorje pa nevem,ker se nisem nikoli poglabljal v motorje z turbinami.Mogoče se bo kaj spremenilo,ker sedaj vozim 1.6 TD.
ZA PRIJATELJE

Imam 2.5 TDI 102PS in ne bi nikoli šel na manj. Je le 2 toni za premakniti in velik zračni upor. Drugače mašina lepo potegne, nima nekega izrazitega turbo kicka, vleče precej zvezno.

Moj ima 300k km na števcu in v dobrem letu ter po 15k prevoženih kilometrih ni bilo nobenega problema z mašino. Da se dosegati solidne potovalne hitrosti, edino v klanec ga zmanjka. V vrhniški klanec pade na 100 - 110 km/h, po ravnem gre brez problema 130 - 140. Če seveda rabiš takšno hitrost, meni najbolj odgovarja kruzanje med 110 in 120 km/h.

Kolikor sem bral po tujih forumih, so te mašine ob rednem vzdrževanju praktično neuničljive.

102 Konjiča bosta ok.
Ni kaj drugega počet, kot pa interval servisa.
Zelo lepo in enakomerno vleče od 1500 pa tja do 5000 obr/min, precej navora.

Še "stara" tehnologija, osnova 5 cilinderska,
še bosch pumpa in ne comon rail -enotni vod.
Ni kaj pretirano za razmišljat.

Poznanih okvar ali napak nima, stroški vzdrževanja.....
roba za servis je dosti pod 100eur

Sem šel gledat:
filter goriva, olja, filter kabine, filter zraka, olje.... 68eur.

Koliko tiščat in koliko gre je zdej brezveze razglabljat, gre več kot dovolj, šije vse fiate, citroene, renaulte, tudi tiste s 130ks. Končna hitrost je višja, navor pa odtehta razliko
30ks, saj lepo enakomerno dela od 1500 do 5000obr. fiat in ostale "jajce" pa vse naredijo od 2000 do 3000 prej in potem pa tema. Tudi poraba je zelo zmerna, gre zelo težko čez 10l pri 2600kg lastne teže(podaljšan, povišan, syncro).

če še nisi kupil ,vzemi 2.5 tdi
sam sem imel multivana 2,4 z klimo in kamp prikolico je bil v klance kot star kamion-nikamor ni šlo,no ja z praznim še kam tam,probleme sem imel z glavo motorja in popravilo ni bilo poceni je pa res da je avto imel na grbi cez 500.000 km
sedaj imam 2,5 td z 90km pri 300.000 gre odlično pa tudi prikolica mu ne dela nobenih težav,je pa res da imam verzijo z počasnejšim menjalnikom zato je max hitrost 135km/h,poraba pri obeh je okrog 8l z kamperco pa 10.
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov