zdravo. poleg t3 si lastim še t4 caravelle 2.4d, ki pa mi je včeraj malo ponagajala... včeraj mi je jermen za alternator vrglo dol, kar je povzročilo da mi je padel dol tudi drugi jermen na isti jermenici (mislim za hidravlična pumpa). ta drugi jermen se mi je namotal okoli osi jermenice, pri strani ob motorju. ker se je vse skupaj zgodilo med vožnjo, je seveda močno počilo, zablokiralo gume in je blo... no, nato sem zamenjal oba jermena, za onega drugega pa slpoh nisem vedel da ga je namotalo zadaj ker je izredno malo prostora?! sploh ne vem kako ga je tja zamotalo. no, v glavnem, mislim da mi je zobati jermen preskočil in kombi pač ne vžge več... kaj sedaj (upam da so ventili celi, čeprav sem pesimist)? jermenico dol, ostanke namotanega jermena odstraniti, zložiti skupaj in probati še enkrat?
sedaj pa vprašanja:
1. včeraj sem se zajebaval 2 uri in ne morem odtegniti vijakov da bi snel jermenico. ne onega 27 ključ, ne onih štirih inbusov.. probal vse: vzvod, pnevmatska pištola, naprej, nazaj, mazal... Ideje?
2.: ko bom (če bom) jo snel dol kako mora biti zloženo? vem da morajo oznake klapati. ima kdo kako slikco na kateri je to opisano? ali mi lahko to kar pove?
toliko za enkrat, hvala za odgovore
lp
t4 PROBLEM
Zadnjič spremenil PERO DAGI, dne 14 Mar 2011 12:05, skupaj popravljeno 1 krat.