Pozdravljeni!
Imam težavo z vžigom. Namreč že 2x se mi je zgodilo, da kombi ni zaštartal, včeraj in danes pa tudi ne. Opazil sem, da se mi ni prižgala lučka za grelne svečke (tista rumena vijugica). Kaj storiti? Rele sem preveril in dela...
Hvala za odgovore! Upam, da ga popravim do septembra predno štartam v grčijo
Re: VW T4 - Težave z vžigom-grelne svečke?
Naceloma ce je dovol topel motor ne zagreje grelnih sveck.. ce pa je hladen pa mozno da tipalo-senzor ne dela ali pa je z kablom kaj narobe.. lahko pa tudi da ti pade nafta v naftni pumpi in zaradi tega ne vzge takoj.. nekateri dajo vmes na cev iz rezervarja do pumpe nepovratni ventil da ne stece nafta nazaj v rezervar in potem normalno vziga.. bi pa mogla crpalka zadrzat nafto ce vse vredu dihta..
Hvala Coka
naslednji dan sem kar poklical ÖMTC (tako kot slovenski AMZS) in se je izkazalo, da je le problem v releju, tako da sem ga zamenjal in zdaj spet vžiga kot strela
Lep pozdrav
naslednji dan sem kar poklical ÖMTC (tako kot slovenski AMZS) in se je izkazalo, da je le problem v releju, tako da sem ga zamenjal in zdaj spet vžiga kot strela
Lep pozdrav
Saniboj napisal/-a:Pozdravljeni!
Imam https://www.premiumbar.si/trgovina/premium-bar/rum težavo z vžigom. Namreč že 2x se mi je zgodilo, da kombi to ni zaštartal, včeraj in danes pa tudi ne. Opazil https://www.rcl-group.com/ERP-Microsoft-Dynamics-365-Business-Central/ sem, da se mi ni prižgala lučka za grelne svečke (tista rumena vijugica). Kaj storiti? Rele sem preveril in dela...
Hvala za odgovore! Upam, da ga popravim do septembra predno štartam https://sajeposlovnadarila.si/collections/poslovna-darila-torbe/nahrbtniki v grčijo
Če se vam kombi ne zažene in ne vidite, da bi se prižgala lučka za grelne svečke, obstaja več možnih vzrokov za težavo. Tukaj so nekateri koraki, ki jih lahko preverite:
Grelne svečke: Če se lučka za grelne svečke ne prižge, to lahko kaže na težavo z grelnimi svečkami ali njihovim krmiljenjem. Preverite grelne svečke in povezane žice. Morda so svečke same izrabljene ali pa je težava v krmilnem enoti.
Akuumlator: Preverite stanje akumulatorja. Če je akumulator izprazen ali slab, lahko to vpliva na delovanje grelnih svečk. Poskusite napolniti akumulator ali ga nadomestiti s polnim akumulatorjem.
Električne povezave: Preverite električne povezave med akumulatorjem, grelnimi svečkami, vžigalnim sistemom in krmilno enoto. Zagotovite, da so vse povezave trdne in brez korozije.
Rele za grelne svečke: Če ste že preverili rele za grelne svečke, je to dobro. Prepričajte se, da rele deluje pravilno in da ni težav s stikali ali povezavami.
Senor temperature: Nepravilno delovanje senzorja temperature lahko vpliva na delovanje grelnih svečk. Preverite stanje senzorja temperature in ga po potrebi zamenjajte.
Če težava še vedno ostaja, bi bilo najbolje, da se posvetujete s strokovnjakom ali mehanikom, ki lahko izvede podrobnejšo diagnostiko in identificira natančen vzrok za vaše težave z vžigom.