T4 - ne vžge več

Zdravo

Sem nov v svetu kombijev / kamperjev in sem se odločil da predelam T4 2.4d v kamperja.
Medtem ko sem saniral rjo in podobne stvari sem ga vsak toliko prižgal. Kombi sem imel parkiran pod malenkostnim kotom, obrnjen s prednjim delom navzdol.
Ko sem ponovno preveril olje je zgledalo da ga fali in sem ga dotočil. Kombi sem zalaufu in je po 3 minutah sam od sebe crknu. Takrat sem šele opazil da je kombi
pod naklonom in sem ga podstavil, da ga izravnam. Spet sem preveril olje in opazil, da sem ga preveč dolil...

Od takrat mi ne obrne več. Mislim štarter vergla ampak ne zalaufa..
Previdevam da je problem tist olje saj zgleda ko da ga je od povsod vn butnilo.

Kakšen predlog kaj bi blo defektno? kaj predlagate za naprej? bi bila potrebna menjava mašine? jih kdo menja in kakšnega stroška se lahko obetam?

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem,
Matija

Re: T4 - ne vžge več

Koliko olja si dolil? Če si ga kak liter potem to ne bi smel biti razlog.
Bolj verjetno je da ne dobi nafte. Najhitreje probaš tako da na eni šobi malo odviješ cev ki pride iz Bosch pumpe in zaverglaš motor. Če ne bo mokro okoli navoja potem ne pride nafta do pumpe.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

@Bostjan
Nalil sem ga bolj kake 0.5l preveč.
Bom potestiral tole z nafto takoj ko pridem domov zna bit tole ja.

@mondxxi
nazadnje sem ga tankal kake 2 meseca nazaj. Sem ga pa samo kakih 20 litrov. Od takrat sem ga na mestu laufu kake 30min max vse skupaj. Bom dotočil do vrha da vidim če bo kaj boljši pritisk.

Hvala obema za hitri odziv

Bostjan napisal/-a:Koliko olja si dolil? Če si ga kak liter potem to ne bi smel biti razlog.
Bolj verjetno je da ne dobi nafte. Najhitreje probaš tako da na eni šobi malo odviješ cev ki pride iz Bosch pumpe in zaverglaš motor. Če ne bo mokro okoli navoja potem ne pride nafta do pumpe.

Sem odšraufu pa potestiru. Ene 5krat sm zaverglu pa je mogoče pou kaplce pršlo skoz. Solenoid na pumpi dobi elektriko pa filter za dizel sem dou nov. Kaka ideja kaj bi lahka blo? Rabi pumpa za gorivo pritisk iz vakum pumpe? Hvala

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov