T4 Multivan 1990

Pozdravljeni lepo, zivljenje hitro tece zato se predvsem zaradi male hcerke podajam v projekt kamper/van, da gres na morje in tako lahko prespis en dan dva ter se ne vracas isti dan nazaj. Ker me ekononska situacija omejuje se fokusiram predvsem na letnike 90/91/oldtimer, da bi optimiziral stroske. Prejsni vikend sem bil na ogledu klasišnega kamperja (Mobilvetta) v Benetkah, vendar je bila notranjost zaradi puscanja potrebna celotne prenove zato izpadejo iz fokusa, niti nimam prostora/casa/energije/orodja za tak projekt. Nadalje se osredotocam na kombije, zaradi notranjosti mi je vsec T4 Multivan.

1. Nasel sem enega T4 Multivan (letnik 1992) z diesel motorjem 1,9 vendar ima okvarjen motor in je potreben menjave. Zanima me okviren strosek in kaksen nov/drug motor priporocate, da se lahko dokaj normalno vozim tudi po avtocesti. Npr. stari avtodomi Ducati z 75KM se mi zdi premalo in je stres z to kamionsko guzvo.
2. Kaksen vas predlog/mnenje glede na celotno budget (do 3-4k) situacijo al sem prevec optimisticen/nerealen?

Hvala in soncen dan.

Re: T4 Multivan 1990

1.9 TD motor ni drag in bi verjetno pasal od kakega Golfa ali Seata (moral bi ga dobiti do nekje 300 EUR) če ga ne bi dobil iz T4. Zamenjati ga ne bi smel biti problem, ker je motor majhen in dovolj prostora. Če bi predeloval kar je malo večji projekt bi moral kupiti AFN ali AVG motor (1.9 TDI 81 KW). Tu bi moral menjati komplet elektriko do armaturne plošče, števec dodati motorni ECU, razen če bi dal navadno nevariabilno turbino in mehansko Bosch pumpo. Za tak motor bi rabil tudi daljši menjalnik. Homologacija ne bi šla, ker tak motor ni bil vgrajen v T4, je pa navzven podoben in se ne opazi če nisi poznavalec.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

se podpišem pod @Boštjan,samo multivan je lep na oko ,za spanje pa zelo neudoben ,ker postelja iz klopi ni ravna in je obvezno dati čez dober nadvložek,to pa moraš nekje voziti,ko narediš posteljo v avtu ne ostane skoraj nobenega prostora ,za vso kramo ki jo vozimo sabo pa je zadnji prtljažnik premajhen
verjemi imeli smo ga 4 leta in ob vsakem kampiranju je bilo samo prelaganje stvari po kombiju
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

@Bostjan, Hvala za vse info. Kot da je 1,9 diesel letnik 1992, nimam se podatka kaksen motor tocno je sedaj not. Glede motorja od Golfa/Seat si mislil, 66 kW / 90 KM? Ne bi sel v predelavo z AFN ali AVG motor (1.9 TDI 81 KW) in vse kar sodi zraven.

@bobo1841, hvala za reply, Hmm ... prelaganje mi je znano iz SW osebni in je res stala ... glede na tvojo info potem zvitek Dormeo ampak se strinjam, spet moras to nekje vozit.
Obstaja kaksna resitev in alternativa oz. kaj vozis?

Mislil sem navadnega TD 50KW, lahko pa daš 1Z ali drug tip s 66KW ki nima variabilne turbine in predelaš na mehansko Bosch pumpo. V tem primeru ti odpade vsa elektronika.
Na forumu imaš Borov post kako se naredi. On ima vgrajenega v T3, v tvojem primeru bo še lažje.

@bobo1841, hvala za reply, Hmm ... prelaganje mi je znano iz SW osebni in je res stala ... glede na tvojo info potem zvitek Dormeo ampak se strinjam, spet moras to nekje vozit.

pod temo TIE ČARNI imam nekaj slik mojih bivših in sedanjih kombijev

Bobo 1841, sem pogledal tvojo temo TIE ČARNI, razturas, dober/odličen si, vsaka cast :)...

V priponki ena fotka od tvojega črnega in me zanima , ker je lezisce lepo ravno, kje so zadnji sedeži, a se podrejo al kako?

Hvala in LP.
Priponke
Fotografija-0426.jpg

selab napisal/-a:@Bostjan, Hvala za vse info. Kot da je 1,9 diesel letnik 1992, nimam se podatka kaksen motor tocno je sedaj not. Glede motorja od Golfa/Seat si mislil, 66 kW / 90 KM? Ne bi sel v predelavo z AFN ali AVG motor (1.9 TDI 81 KW) in vse kar sodi zraven.

Priponke
IMG_8963.JPG

tadi0106 napisal/-a:
selab napisal/-a:@Bostjan, Hvala za vse info. Kot da je 1,9 diesel letnik 1992, nimam se podatka kaksen motor tocno je sedaj not. Glede motorja od Golfa/Seat si mislil, 66 kW / 90 KM? Ne bi sel v predelavo z AFN ali AVG motor (1.9 TDI 81 KW) in vse kar sodi zraven.

Priponke
Untitled.png

tadi0106 napisal/-a:
tadi0106 napisal/-a:

Priponke
2.jpg

Pri Tadiju sem tudi jaz dobil idejo za široko posteljo brez stranskih omar v zadnjem delu avta, ki močno zožajo posteljo.
Tudi v našem je vse spodaj, ni pa tako lepo narejeno kot v njegovem kombiju. Namesto omaric imamo velike plastične škatle, kdaj v prihodnosti pa mogoče...

selab napisal/-a:Bobo 1841, sem pogledal tvojo temo TIE ČARNI, razturas, dober/odličen si, vsaka cast :)...

V priponki ena fotka od tvojega črnega in me zanima , ker je lezisce lepo ravno, kje so zadnji sedeži, a se podrejo al kako?

Hvala in LP.

zadaj je dvojna klop ki se podre in je v isti višini kot podrta tovorna stena,ta avto je imel zadaj cel jebodrom namesto postelje,mislim da je bila dolga 2,5m

Bostjan napisal/-a:Na FB-ju imaš v skupini Old & Rusty OGLASNIK SLO celega Golfa z 1Z motorjem in klimo za 230 EUR - če še iščeš motor.

Hvala Bostjan, zaenkrat ne rabim, ker nisem sel v ta projekt ..."problem" je da pri uvozu navrzejo se dajatve ... in se mi potem ne izzide ekonomska racunica ... drugace je 2,5k + dajatve, letnik 1992...in naj bi prislo na 4k+.

selab napisal/-a:
tadi0106 napisal/-a:Upam da ti je kaj v pomoč

Hvala tadi, je. Ker letni je tvoj, ko si ze omenjal prodajo?

Moj je letnik 1999. Nažalost prodan. Ostalo je pa pohištvo, leseni deli in tende.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost