T5 - katero varianto izbrati?

Odločam se za nakup VW Transporterja, starega do 7 let. Po dodelavi bo spremenjena namembnost v bivalno vozilo.
Nagibam se v podaljšano izvedbo. Dodatnih 40 cm v prostoru je verjetno dobrodošlih. So tudi minusi, kot je okretnost, parkiranje, mogoče tudi manjša ponudba. Kakšna je vaša razlaga?
Druga dilema je oblika kombija. Na predlog Borota sem se junija udeležil srečanja vozil VW v Izoli. V debati z Borom in njegovim sosedom iz Dolenske je bil predlagan Transporter furgon. Kaj pa Krpan? Je dražji, ampak pridobim zasteklitev v drugi vrsti, seveda pa mi klop, ki se ne da preklopiti, nič ne pomeni.
Čeprav je to moj prvi post, se nisem predstavil v pravi temi, ker se ne morem še pohvaliti z nakupom.
Da me lahko malo popredalčkate po starosti, naj napišem, da sem leta 1982 kupil nov T3 furgon in ga po 2 letih prodal. Žal je bil bencinar, pa še nogo sem takrat imel težjo, zato so bili stroški previsoki.

Prosim za kakšno mnenje na moje začetniške dileme.

Re: T5 - katero varianto izbrati?

Imam T4 in sem bil pred nakupom v enaki dilemi glede dolžine. Odločil sem se za podaljšano verzijo, ker imaš ob postavljeni postelji do prednjih sedežev še kar nekaj prostora.
Glede okretnosti ni nekih težav, edino za parkiranje rabiš malo več prostora. Za zadnja stekla pa je odvisno kakšna bo notranja razporeditev.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Re: T5 - katero varianto izbrati?

Meni je nekako zmeraj bolj sedel krajši, lažje prideš povsod, sploh, če nimaš strešnega nosilca (1,94m)...to je res avtomobil z veliko prostora, če mene vprašaš... Razen, če se boš odločal nositi pol hiše s seboj, ampak iz mojih izkušenj več kot polovico stvari nisem nikoli uporabljal na potovanjih (super je tudi, če potem vzadaj recimo dodaš nosilec za kolesa/kovček..še vedno lahko "dodaš"/narediš prostor).. Odvisno tudi, če potuješ sam ali še s kom. Manj imaš oziroma bolj funkiconalno, bolj organizirano, enostavneje - bolje je. Srečno. :)
Life is too short, to not having a van. ;)

Re: T5 - katero varianto izbrati?

Odločam se za barvo kombija furgon, ki bo predelan v bivalno vozilo.
V ponudbi je največ belih. Nisem ravno obseden s pranjem avtomobila. Predstavljam si, da hitro deluje umazano. Glede poletne vročine je verjetno v prednosti, napram ostalim barvam. V primeru poškodbe je barvanje verjetno najcenejše.
Ali je bolj živa barva pri parkiranju ali pri poskusu prenočitve na črno slabost.
Trenutno imam v izboru belega in rdečega.
Kakšno je vaše mnenje, glede na izkušnje ali samo na logično razmišljanje?

Re: T5 - katero varianto izbrati?

Bela in mogoče še srebrna. Če bo na soncu se bo najmanj segrel, najlažji barvi za popravila. Rdeča barva se s starostjo precej spremeni in je v primeru popravila težko ujeti odtenek. Tudi če ga bo čez nekaj časa zaradi staranja nove barve vidna razlika. Podobno težko je ujeti enak odtenek rumene barve.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov