Re: Pokrivalo dvižne strehe za T5.2 ali T6

mondxxi napisal/-a:"T6 California"original tudi ni poceni...;)

ne kupuje se poceni, ampak kvalitetno in ne dražje ,kot je original. je pa že po nekaj klicih jasno, da imajo naši ponudniki osnovni problem z materialom (airtex), s širino in ceno. 2x je bilo predlagano z njihove strani, naj se kupi v tujini...

No da še jaz napišem mojo izkušnjo. Pa ni reklama no.... Ravno induplati jarše imajo tale airtex. Jaz sem ga kupil za platno od dvižne strehe, ko sem delal. Imajo dve vrsti airtexa - oni to nekako na grame al gostoto merijo. Uglavnem po domače - ta tanek za stranice šotorov (takega imam jaz) in ta debel za strehe. Pa kar nekaj barv je na izbiro.

Pred časom je en kolega rabil neka platna za okoli terase doma, da ne piha... skratka neka čudna po meri zadeva. Poklical je induplate, se zmenil in mu bodo sešili po njegovem načrtu - tudi z nekimi okni in ne vem kaj. Pa ful je vesel, ker bo poceni prišel skozi. Kolikor vem, je ura šivilje tam okoli 20 eur plus davek. Tako nekako. S tem, da je treba vedeti, da so to izučeni ljudje z izkušnjami, znanjem in stroji. Na oko predvidevam da tako pokrivalo, kot je na sliki naredi v dobri uri, največ dveh. Kaj pa je njej potgenit skupaj tri kose, zarobit in naredit spodaj zanke... Rabi pa mere.... Če mene vprašaš tudi širina ne sme biti problem. pač dva dela skupaj zašije. Če sem jaz naredil take nepremočljive štotorke šive jih en žnidar še prej in veliko bolje...

aja @antonaus... jaz bi si ziher sam naredil. Mogoče si tudi kdaj bom, če se bo pokazala potreba....

Jaz ti še enkrat predlagam, da pokličeš, vprašaš ali pa se s sliko oglasiš in boš videl kako in kaj. Pa seveda bi bilo fajn, da daš tudi na forum kakšno povratno informacijo...

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Za praktičnost takega pokrivala je več razlogov. Mislim, da je večina dvižnih streh za novejše modele narejena s premalo "nadstreška" na vseh straneh in se platno ob dežju namoči. Glavna prednost "šotora na strehi pod streho" je ravno v tem, da ga lahko kadarkoli suhega pospraviš. Platno in vlaga ne zdržita ravno dolgo skupaj. Drug razlog pa je dodatna temperaturna izolacija in protivetrna zaščita. V zgornjih prostorih ob vetru in hladnem vremenu brez izdatne kurjave ni ravno hotelska soba. Je pa res, da obstaja za zaščito pred vetrom in hladom tudi drugačna zaščita, ki vsebuje manj materiala in ne spremeni zunanje podobe Pop-upa. Nekje na forumu obstaja tudi tema o tem - Boro jo je celo naredil...
Več glav več ve

mondxxi napisal/-a:Za praktičnost takega pokrivala je več razlogov. Mislim, da je večina dvižnih streh za novejše modele narejena s premalo "nadstreška" na vseh straneh in se platno ob dežju namoči. Glavna prednost "šotora na strehi pod streho" je ravno v tem, da ga lahko kadarkoli suhega pospraviš. Platno in vlaga ne zdržita ravno dolgo skupaj. Drug razlog pa je dodatna temperaturna izolacija in protivetrna zaščita. V zgornjih prostorih ob vetru in hladnem vremenu brez izdatne kurjave ni ravno hotelska soba. Je pa res, da obstaja za zaščito pred vetrom in hladom tudi drugačna zaščita, ki vsebuje manj materiala in ne spremeni zunanje podobe Pop-upa. Nekje na forumu obstaja tudi tema o tem - Boro jo je celo naredil...

Odgovor je kar pravilen. Sprememba materiala je prišla z T6 in le-ta ni več (tako) dovzeten za vlago. Žal imena materiala, ki sem ga zasledil na angleškem forumu, ne vem več. Ker se bo avto uporabljal celo leto, je seveda namen predvsem dodatna termo izolacija ob hladnih in vlažnih dneh. Spravljena pa mora biti v ogrodje enega od stolov na zadnjih dvižnih vratih, da ne zaseda prostora v notranjosti
Priponke
mutze.JPG
mutze.JPG (28.32 KiB) Pogledano 16186 krat

OK, za daljše zimsko kampiranje mi je vsaj približno jasno, a se za to dobijo bolj izolativne rešitve.
S puščanjem še nisem imel problemov, pa je veter na severu celo noč poševno butal dež v platno. Si pa ne predstavljam, da bi pred/po deževnem in vetrovnem prenočevanju tale hec natikal na/snemal s strehe.

P.S. Glede debate o materialu: verjetno bi bil primeren kakšen rip-stop material za šotore - tanek in telo trpežen.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost