Re: T6

Ja, tudi Trafic/Vivarota sem gledal, vendar bi imel vseeno bolj potniško verzijo, tako da odpadeta... Zaradi obilice otroških sedežev (4) želim imeti vsaj toliko Isofix priključkov, te pa mi nudi zgoj rabljen dvojec T5/Viano oz nov T6/V, ki je pa absolutno nedoseljiv...zaenkrat...

Je pa Novi Trafic bomba za vozit...

Sam sem pred pol leta kupil rabljen T5 transporter z 9 sedeži iz več razlogov (služba, želja po potovanjih,...). Vozil sem že veliko drugih kombijev pa se v nobenem nisem tako dobro počutil. Ne vidim potrebe po dražjih modelih (caravelle in multivan) tudi če gre za prevoz oseb. Če si lahko privoščiš dobro ohranjenega boš zagotovo zadovoljen. Sam sem kupil nekoliko slabše ohranjenega ker sem bil takrat še študent in sem komaj našparal za 9 let star t5 pa sem povsem zadovoljen. Lahko rečem samo to.. naslednje vozilo, ki ga bom kupil bo novejši transporter.

V bistvu se z zgoraj napisanim ne strinjam. Namreč v kolikor mi ne bi bilo nujno, zaradi števila družinskih članov in varčnega, udobnega in varnega (ne nujno ravno v tem vrstnem redu) prevoza le-teh, ne bi razmišljal o nakupu "kombija". Ravno iz (lahko tudi tako rečemo) razvajenosti gledam izključno za potniško-osebnimi verzijami kombijev. In v tej kategoriji me trenutno zanimata le T5 in Viano. Novejša T6 in V-razred sem zaradi nedosegljive cene odpisal... (si pa lahko moje mnenje o T6 po tesni vožnji prebere na : https://vozilsem.wordpress.com/ ). Mercedes in VW namreč ravno v teh dveh vozilih ponujata kolikor toliko potniško počutje, vključno z dovoljšnjim številom pritrdišč ISOFIX za otroške sedeže. V kolikor bi bil zadovoljen zgolj s kombijem z nameščenimi klopcami, potem bi verjetno pogledal tudi h konkurenci, saj sem kar nekaj km prevozil s minulim Traficom in tudi novega sem testiral, kjer se oba odlično peljeta (vožnja novega mi je celo bolj všeč kot vožnja T6 Multivana), vendar ponujata premalo prilagodljivosti v prostoru za voznikom in sopotnico.

pol pa nimaš kej kot T5. Vianoti se mi zdi da tako rjavijo, kot so prvi Vitoti. Je tle na forumu Patrik to povedal in en kolega ma delavskiga, tud fejst rjavi

PS: uuu mamo novo platformo... pohvalno :)
"Le cesta daje potepuhu sanje,
pa naj tisočkrat mu bo grenek kruh"

Dane Zajc

Nejko napisal/-a:Ja, tudi Trafic/Vivarota sem gledal, vendar bi imel vseeno bolj potniško verzijo, tako da odpadeta... Zaradi obilice otroških sedežev (4) želim imeti vsaj toliko Isofix priključkov, te pa mi nudi zgoj rabljen dvojec T5/Viano oz nov T6/V, ki je pa absolutno nedoseljiv...zaenkrat...

Je pa Novi Trafic bomba za vozit...

sem na teh slikcah videl, da ima na šestih sedežih isofiks pritrditve, pa sem se nate spomnil. :)

http://www.avtomobilizem.com/novice/citroen-pred-razkritjem-detajlno-predstavil-kombi-spacetourer/07-02-2016/

ps: se opravičujem ker v temo o T6 limam nekega citroena :). Ne bom več :)

Dane Zajc

Super. Hvala.

Sem tudi sam zasledil. Po slikah izgleda izjemno obetavno, bo pa potrebno počakati, kako bo v živo, ter predvsem kajšne bodo cene v primerjavi z konkurenco...

baje da bi znal junija bit že v slovenskih salonih. Cena,...ne vem...verjetno bo kakega jurja več kot sedanji jumpy. Pomoje, da bo res simpatičen... nekolk manjši od T6 ... če bodo dal ven še različico hyphen, pa zna bit tud v ožjem izboru za mojega naslednjega čez kakih 5 let :)

no še hyphena prlimam...

Citroen-SpaceTourer-Hyphen-02.jpg

Dane Zajc

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost