Venilator kabine T5

Zdravo,

julija mi je crknila ventilacija v kabini na T5 2,5tdi (2004), delala samo na maksimum (4. stopnja). Servis diagnoza: upor je fuč. Dobro, zadevo zamenjamo, stvar dela 14 dni, nato pa spet isto.
Druga servis diagnoza: šel je ventilator kabine.

Zanima me, kje bi se dalo dobiti kak neoriginalni ventilator, ker mi ni za dajat dobrih 300 evrov za ventilator in vgradnjo.

Hvala za info in LP
dulc

Re: Venilator kabine T5

To majo hibo zgleda, ko smo šli na woerthersee vw treffen z T5 smo ta jebeni ventilator 5x popravljali plus klima tak da smo se na koncu z odprtimi okni peljali k je blo vroče ko pr....a :evil:
Pain is temporary glory is forever!!!

Pozdravljeni,
imam problem z ventilatorjem kabine pri T5.
Ko ga prižgem deluje normalno, po približno pol minute pa izgubi moč in začne spuščati čudne glasove. Nato se ponavadi popolnoma ugasne ali pa deluje z minimalno močjo dalje.
Bi mi lahko kdo pomagal z nasveti kako priti do njega, da pogledam, če je samo kaj za očistit, ali če ga bo potrebno zamenjati.

Če je kdo pripravljen pomagat rešit težavo za plačilo naj mi pošlje zs.

vidx napisal/-a:Pozdravljeni,
imam problem z ventilatorjem kabine pri T5.
Ko ga prižgem deluje normalno, po približno pol minute pa izgubi moč in začne spuščati čudne glasove. Nato se ponavadi popolnoma ugasne ali pa deluje z minimalno močjo dalje.
Bi mi lahko kdo pomagal z nasveti kako priti do njega, da pogledam, če je samo kaj za očistit, ali če ga bo potrebno zamenjati.

Če je kdo pripravljen pomagat rešit težavo za plačilo naj mi pošlje zs.

Zdravo!

pod armaturko na sopotnikovimi strani (pod nogami) odstrani plastiko,par torx šraufov,pol boš zagledal ventilator,filter...šraufaš naprej.to je to :)
tud jst sm že menjal upor,pol je pa še tult zacel,sem nasel rabljenega za 30 €, pa ga zamenjal,zdej je mir že par let.

Lp G

Najlepša hvala zaenkrat. Bom danes razstavil in pogledal kaj se dogaja. Sem se že ustrašil, da bo treba celo armaturko razstavit ker so mi nekateri govorili da ni tako enostavno priti do njega.

Ventilator kabine sem zrihtal. Malo je bilo za počistit krtačke motorja in ga podmazat pa dela. Zdaj vsaj vem kako ga zamenjat tudi če bo dokončno crknil.

Imam pa še drugi problem. Zadnji ventilator tovornega prostora deluje, a piha samo mrzlo. Ve kdo kje bi bil lahko problem, da zadnji ventilatorj nima gretja? Tisti je sicer enostavno dostopen in bom zadevo v kratkem razstavil in probal poiskati vzrok. Je zima in moram rešit te stvari :)

pri T4 imam za zadnje gretje elektromagnetni ventil ,ki je kar pogost vzrok zakaj zadeva ne dela,pri meni se ventil nahaja v motornem prostoru za T5 pa nevem kje je,mislim da je brezveze razdirati zadnjo pečko ker je malo verjetno da je napaka tam
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Najlepša hvala za nasvete in odgovore. Se bom malo bolj podrobno spustil v sistem ogrevanja in probal ugotoviti kje bi lahko bil problem. Pregledal bom cevi in ventile vode okoli motorja ter prav tako okoli zadnje pečke.
Če pa kdo ve kaj več, o sistemu zadnjega ogrevanja pri T5, se priporočam za nasvet.

Po tem, ko sem "popravil" ventilator kabine in je po nekaj dneh spet prenehal delovati sem si privoščil novega na nemškem ebayu za okoli 100€. Od kar sem ga zmontiral imam mir.
Posnel sem tudi kratek video če bo še kdo imel probleme s tem.

https://www.youtube.com/watch?v=X-ct3F2eMD8

Glede zadnjega gretja sem ugotovil, da je ventil tople vode zadaj ob ventilatorju. Ko sem zadevo razstavil sem ugotovil, da gre za servo motor, ki premika ročko in s tem najvrjetneje regulira pretok vode. Zobnike sem premaknil, tako da držijo ročko na poziciji "vroče". Zakaj servo ne deluje mi še ni ratalo ugotoviti. Glede na to, da v zadnjem zračenju ni klime in ga zato rabim predvsem za gretje pa me zadeva ne muči več. Važno da greje. Če bo poleti uhajala kakšna toplota bom pa spet odprl servo in ga premaknil na mrzlo. Mogoče pa ga ob priliki še probam usposobiti.

Pred kratkim sem zamenjal tudi stikalo "stop" luči, ki mi je prenehala delovati. Če bo še kdo imel probleme s tem prilagam video tudi za to:
https://www.youtube.com/watch?v=yb-wM1uxa-I

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov