Re: NAKLADANJE-no limits ! ! !

Ma *ebeš to, da bodo zdaj še kombiji polni elektronike.

Potem pa pojdi s kompjuterjem na kolesih, kjer niti naftnega filtra ne moreš zamenjati brez testerja, na potovanje tja, kjer še danes poznajo samo kladivo, večje kladivo in macolo.

In pa AdBlue :roll: Prišparaš na nafti, zapraviš za AdBlue. Razen če lahko direktno v tank opravljaš malo potrebo ... potem v kamperju še wc-ja ne rabiš :lol:

Re: T6

A neb tehnologijo raj poimenoval AddYelloow ?! :)

Drgač pa res vizualno je bolj facelift, kot komplet nov model.

Sej to ni važni lih, samo mi pa pr T5 prednji konc zgleda bolj "možato". Ta nekam pošiljen zgleda.

Pohvalno pa, da ma po tanovem gretje vetrobranskega stekla. (kot moj ford 2006 letnik :) )

Yah, če je to T6 za nadaljnih 10+ let, sem kar vesel, ker mi T5 boljš zgleda, tako,da ko si jo enkrat nabavim, ne bom imel skomin po T6
"Le cesta daje potepuhu sanje,
pa naj tisočkrat mu bo grenek kruh"

Dane Zajc

Tudi ko bodo naredili T10 bom jaz še zmeraj na T3, spoštujem ostale modele ampak nobenega ne menjam za T3, pred tem imel tudi T1 SC in T2 ampak vse prodal in ni mi žal. Do sedaj mi je edino žal za T3 z dvojimi drsnimi vrati.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Anton aus napisal/-a:Tudi ko bodo naredili T10 bom jaz še zmeraj na T3, spoštujem ostale modele ampak nobenega ne menjam za T3, pred tem imel tudi T1 SC in T2 ampak vse prodal in ni mi žal. Do sedaj mi je edino žal za T3 z dvojimi drsnimi vrati.

2xT3=T6 :D

Sploh nevem kaj točn bi reku..nekak pričakoval večjo spremembo.kot da si nebi upal no...
je pa res,t5 in faceliftan zgledata bolj možato.ostalih komentarjev se bom vzdržu,dokler ga ne
vidim in ne probam.
evolution so far...

8) Živ 8)
Ko sta Mercedes in Renault napovedala nove modele,je na plano pokukal Ford,ki mi glede na prejšne modele,kar stopil korak naprej,nato so pokazali novega Mercedeza,ki je tudi lepo izpadel,nakar se je pripeljal Renault,ki se mi zdi taki kot šestica samo faceliftan in ravno tako Opel.Upam,da bo naslednji facelift bolj revolucionaren,kajti v nasprotnem primeru bo potrebno počakati na sedmico.
Mi je pa pooblaščeni prodajalec rekel,da je brezveze nekaj dobrega spreminjat.Po drugi strani pa je šestica zelo napredna v notranjosti,tako,da bo zopet potrebno testno leto,da bojo odpravili določene porodne težave.Če se prav spomnim je bilo tudi pri petici isto.
Pričakovanja so bila taka :(
Ideja.jpg
Ideja.jpg (6.42 KiB) Pogledano 22972 krat
ZA PRIJATELJE

eno leto da odpravijo poporodne težave :(
meni jih uspe po dobrem mesecu :wink:

saj nerečem da ni lep in da ga nebi imel ,ampak sigurno bo spet pregrešno drag in zato za nas ubogo rajo težko dostopen ,tudi po desetih letih ko je že marsikateri redno razfukan ,takrat pa ti možgani so bolj v napoto kot uporabo.
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

T6 je pameten kot passat, caddy pa kot golf :)))

http://www.siol.net/avtomoto/novice/2015/02/novi_volkswgen_caddy_premiera.aspx

Saj sta kul, samo, ajd naj imenijejo to pri VW al facelift al kot nov model. Men oba delujeta bolj kot facelift. Npr tolk kot je bil Golf 6 spremenjen od Golf 5. Kaj je pa definicija o tem kaj je nov model pa kaj facelift, pa ne vem. Amapk ponavad se vid že samo linija avta, pa dimenzije in pol vidiš al so spreminjal tekoč trak al ne...

Dane Zajc

Anton aus napisal/-a:Tudi ko bodo naredili T10 bom jaz še zmeraj na T3, spoštujem ostale modele ampak nobenega ne menjam za T3, pred tem imel tudi T1 SC in T2 ampak vse prodal in ni mi žal. Do sedaj mi je edino žal za T3 z dvojimi drsnimi vrati.

Če bi nov koštal kot up....bi ga dost od nas mel....
a bi a ne bi?

...pa tud yugote bi še vozli če bi se še prodajal...
...zdej pa vozmo starine za ceno up!-a ....
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

Takole je sinoči zgledal pogovor na FB……

Slika

Saj veste kako rečejo – priložnost zamujena, ne vrne se nobena. Pa sem šel. A… poznam že dolgo. Nisva neka huda prijatelja, drug drugega spoštujeva. Poznam ga toliko, da vem, da vse, kar si je ustvaril, je bilo z lastnim znanjem, pridnim delom in dobesedno s svojimi rokami. In kljub temu, da v svojem poslu posega visoko, je kot človek je ostal realno na tleh. Tudi zato ga cenim in spoštujem. Tale avto je pri njemu na testu. Ker ne vem, kako je z formalnim delom sem identiteto namerno zakril.

Nisem ne testni voznik, ne avto novinar, tudi nekih izkušenj nimam s tem početjem. Modela 1 in 2 še nisem vozil, 3 imam, 4 sem sicer kar uporabljal, še veliko več pa v službi prve »izdaje« modela 5, katerega še zdaj vozim, v preteklosti sem ga pa še več. Tako da – nisem ravno sedel iz trojke v šestico. Poskušal bom po domače, tako kot čutim opisat svojih »pet minut«. To so zgolj moja osebna občutenja in vtisi, ki so lahko zaradi okoliščin tudi nerealna ali nepravilna. Aha, še to – tale model ima tisti, ta hudo opremo, tako da bi morda bili vtisi v tisti bolj navadni različici drugačni.

Slika

Šestica. Generacija six. Glede zunanje oblike je veliko ločenih mnenj glede tega, ali gre za »faceliftano« petico, ali je res nekaj novega. Vsak vidi to po svoje. Tudi jaz. Dejansko sem pred predstavitvijo pričakoval večjo spremembo glede na prejšnji model. Ves čas me spremlja občutek, da gre za dodelano petico. Tega avto ne more skriti. Čeprav moram priznati, da ko sem ga gledal tako v živo nekaj časa, nisem mogel mimo tega, da sem opazil te ravne linije, ki nekako spremljajo vse nove modele VW (golf, passat,…) Sam nisem pristaš teh okroglih linij in luči – tukaj gre malo zamera recimo golfu 5, kjer je vse okroglo. No, vesel sem, da se z novimi modeli vračajo ravne linije. Odsekani robovi. Pravi koti, brez okroglin. Pač osebni okus. In ja, teh ravnih linij ne moreš spregledat…. Tudi na šestici ne.

Slika

Slika

Notranjost. Spet tisti občutek, da je petica z več gumbi. Ali je res? No realnost je, pa naj si priznamo ali ne, da vsa nova vozila, ne glede na to kakšen znak imajo spredaj, so polna raznih lučk, stikal, elektronskih pripomočkov , ekrančkov ipd… Armaturna plošča postaja v novih vozilih pravi zaklad informacij in gumbov, s katerimi nastavljamo kar pač želimo. Tudi šestica ni na to imuna. Pa nam je, kot večini na tem forumu, ljubiteljem tistega malo bolj retro všeč ali ne. Najprej pade v oči volan, oblečen v usnje, na njem pa veliko stikal. Vse za to, da voznik med vožnjo ne umika pogleda proti armaturi. Ampak – kdaj se bodo nehala ta stikala na volanu množiti. Z številom lahko izgubijo svoj smisel, ker bo voznik gledal pač v volan, da bo našel tisto, kar išče. Morda sem bil malo presenečen, ker sem pričakoval malo večji volanski obroč. Saj ne, da je premajhen ampak… ja šestica hoče biti bolj osebni avto in manj kombi. Sicer volan v rokah lepo »sedi«, pregled skozi obroč na števce je dober. Sama armaturna plošča je izdelana iz kvalitetnih materialov, prijetnih na otip. Osebno me malo moti, ali pa mi ni najbolj všeč, da je predel okoli števcev in predal pred sovoznikom iz bleščeče plastike – pač. Čisto oseben okus. Zelo mi je všeč ekran, kjer se predvaja slika iz vzvratne kamere – pač, nisem še imel možnosti vozit avta s takšno funkcijo. Človek bi se lahko hitro navadil. Sedeži komfortni, udobni, nastavljivi v vse možne smeri na gumbke. Druga vrsta, dva ločena sedeža, vsak svoje rokonaslone, nastavljiva naprej nazaj po vodilih in hitro odstranljiva. Na vseh oknih vgrajene zavesice za sonce… mislim, lej tako – res komfort – pač tak model. Ne bom našteval. Prtljažnika nisem odpiral. Avto je poln nekih detajlov in malenkosti, ki ga delajo tako, bolj nobel in videti je, da so na to mislili in se potrudili... Primer – lučka za osvetlitev stopnice v avto. Pa ni dobra le lučka, zaslon lučke je narejen tako, da na stopnico sveti bela svetloba, zaslon je iz svetleče kovine (ali imitacije), skozi katero se v modri svetlobi vidi napis »generaton six«. No, teh malenkost je veliko. Morda so inženirji le želeli modelu pet dodati nekaj, tisti nekaj, da je občutek boljši. Bolj nobel ali pa po moderno bolj fensi.

Armatura – osebno mi ni všeč svetleči predal…
Slika

Števci - veliko informacij, tudi to, kdaj je pravi čas za višjo prestavo (fensi občutek)….
Slika

Vzvratna kamera – všeč….
Slika

Druga vrsta sedežev….
Slika

Detajl na stopnici…..
Slika

Aha, še to… bil sem pa resnično presenečen. Ne vem, kaj so nemci delali, ampak…. Kar nekaj različni kombijev sem v življenju vozil in vsi imajo nekaj skupnega. Notranje vzvratno ogledalo, oziroma uporabnost le tega. Ponavadi je bolj kot ne za okras, če pa že kaj vidiš je to nek tunelski pogled nazaj skozi šipo. Vidoš le avto za sabo, pa še to mora biti malo dlje in na sredini voznega pasu. No, tukaj sem bil presenečen. Kljub precej majhnemu ogledalu je pogled nazaj dober in med vožnjo sem se ujel, da uporabljam več notranje ogledalo kot zunanja – ravno nasprotno kot ponavadi, ko vozim kombi. Tudi sicer je avto iz vozniškega sedeža precej pregleden okoli in okoli. Slika ne prikaže dejanskega stanja in občutkov….

Slika

Ja, pa smo se tudi zapeljali. Oziroma sem se. A.. je vztrajal, da naj grem sam. No, pa sem šel. Prvič sem bil po njegovem prehitro nazaj in me je nateral nazaj na cesto. Saj ne, da se nebi vozil. Ja, tudi dve uri če je treba, ampak… saj veste no….
To, da ima start-stop sistem ni treba posebej pisat. Meni osebno ni všeč in po moje manjka gumb za tole izklopit. OK, lahko da je kje, iskal ga nisem. Vse za dobro okolja…. ( o tem bi lahko debatirali še in še…) Pustimo. Motor teče lepo, precej tih in tudi na višjih obratih ostane tako. O odzivnosti 140 konjskega dizla nebi dosti- Le to, da od dva tisoč petsto naprej vleče kot norc. Spomin mi malo peša ampak mislim da še bolj, kot tisti pet celinderc 2.5 z 170 konji iz petice, ki sem ga nekaj časa redno vozil. Ali pa ne… ne vem zdaj. Vsekakor potegne bolj kot marsikateri avto. Po računlaniku povprečna poraba 6,2, pa vem, da A… ni ravno najbolj varčen voznik. Divjak pa tudi ne. Vsekakor lepa poraba za tako veliko zverino. Podvozje – tam na armaturi je tipka za nastavitev – comfort, sport in ekonomično… pa seveda da sem se igral in med vožnjo preklapljal…. Ok, med konfort in sport po ovinkih je bilo morda čutiti malo razlike, ampak vseeno je tistih 30 kilometrov, kolikor sem ga vozil vseeno premalo, da bi človek dobil občutek in bi lahko pisal o odzivnosti podvozja in podobne čačke… Morda, ampak res morda se mi je za trenutek zazdelo, da je sklopka morda pri vsem tem konfortu in fensi in gumbkih in vsem tem… da je morda tako, kako bi napisal… ne trda, le bolj gladko bi lahko delala. Ne vem, morda pa le občutek. Ali pa iščem vsaj nekaj, da pošinfam… ne vem….

Za konec mogoče to: Avto je nov, model svež (ali osvežen), to je bila verzija z boljšo opremo. Pa kaj naj drugega rečem kot občutki so fantastični. Saj bi bili tudi v kakem drugem novem avtu. Lahko bi se kar vozil, vozil, tipkal na stikala, preizkušal… cel vikend. Ja, tudi imeti kaj takega doma nebi bil greh. Ampak. Vedno je en ampak. Ko na drugi strani tehtnice postavimo dobrih 50 everskih tisočakov, kolikor naj bi tak model stal, potem kaj hitro najdemo tisoč in eno napako, zakaj pa le ni toliko dober kot naj bi bil. To je pa že denar, za katerega v svojem kraju dobim lepo dvosobno stanovanje….

LP; Boro

PS: edino škoda, da ni bil v tisti rdeče beli barvni kombinaciji. Sicer je bilo A… to obljubljeno, dobil je pa tole monotono sivo barvo.
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

CALIFORNIA OCEAN T6

Pravkar smo si ga ogledali na predstavitvi na sejmu. V notranjosti je prakticno enak Comfortlinu T5, razen kake malenkosti... Zadaj na omarici ima kot dodatno opremo mali tus, vendar je rezervoar za vodo se vedno 30 litrski. Kaka nova lucka v notranjosti na zadnjih vratih... Spredaj kak nov predal... Mizice, stoli, omarice, predali enaki.
BlueMotion Technology + AdBlue (Euro 6).
Zunaj facelift...
:)

Najprej lepo pozdravljeni!

Sem nov na forumu, katerega sem našel po naključju, po tem ko sem brskal za informacijami o "kombijih". Vidim, da ste zelo podkovani, zato se na vas bračam z voprašanjem o izkušnjah s kombiji. Oz. na kaj paziti pri nakupu. Smo malo netični familija z štirimi otroki in zato tudi potreba po malo večjem avtomobilu....

Z ženo razmišljava o nakupu rabljenega T5 ali pa Vianota oz. se nagibava k temu da počakava še kakšni dve leti in potem nabavimo T6 oz. V-razred.

Če primerjete ta vozila, za kaj bi se odločili vi?

Nejko napisal/-a:Najprej lepo pozdravljeni!

Sem nov na forumu, katerega sem našel po naključju, po tem ko sem brskal za informacijami o "kombijih". Vidim, da ste zelo podkovani, zato se na vas bračam z voprašanjem o izkušnjah s kombiji. Oz. na kaj paziti pri nakupu. Smo malo netični familija z štirimi otroki in zato tudi potreba po malo večjem avtomobilu....

Z ženo razmišljava o nakupu rabljenega T5 ali pa Vianota oz. se nagibava k temu da počakava še kakšni dve leti in potem nabavimo T6 oz. V-razred.

T3 synchro :)

Dane Zajc

Pozdravljen med nami.
Saj verjetno se zavedaš, da bomo tukaj hvalili predvsem folcije. :D Med nami je tudi uporabnik Patrik, ki si je lastil Mercedesa in ti lahko mogoče pove kaj več o tem. Jaz sem vozil T5 facelift tovornega in lahko povem, da se pelje kot osebni avto. Od nekdaj imam v mislih, da bi tudi pri nas združili osebni avto in kamper z nakupom T5 Multivan oz. vsaj Caravelle. Ti modeli so narejeni za udobno vožnjo in prevoz oseb in mislim, da z nakupom nimaš kaj zgrešit. Verjamem pa, da tudi Mercedes ni napačna izbira, ampak žal nimam izkušenj z njimi. Razen starim Vitotom, ki je ena velika žalost. :D

lp
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

ucmanster napisal/-a:
Nejko napisal/-a:Najprej lepo pozdravljeni!

T3 synchro :)

Žal ne bo šlo skozi...meni je všeč (sploh on s oglatimi lučmi spredaj)...ampak varnostnim zahtevam žene ne zadoti....

joj, kaj se pa ženske spoznajo na varnost?! Ti ji povej, da T3 se voz 80km/h in je bolj varen kot T6 pri 130km/h. :)

Zdej pa resno... če oklevaš med mercedesom in VW. Zdaj... ne vem kako je kaj pri teh čist novih, amapak vozil sem prejšnji generaciji trafica in vianota. In ti povem, da je trafic precej bolj udoben bil. Pa mercedes bolj rjavi. Vpraši @Patrick -a. Tako, da moje mnenje je, daje VW klasa zase tle. (čaprav jaz mam forda) :). Če ti znamke niso pomembne, lahk tud pogledaš za ford tourneo custom. En test sem gledal kjer ga postavljajo pred T5. Če ti je pa vačno le za prevoz oseb, je pa dobra varianta tud Ford grandTourneo connect. To je velikosti caddy ja al pa kangooja, samo daljši in ma 7 sedežev. Tud caddya maš na to varianto , samo mal hecn zgleda :)

Je pa pr kombijih tud kar precejšnja razlika al je različica osebna la tovorna. Npr transporter je v primerjavi z multivanom precej glasen. Kompromis je caravele. Cene so pa tud precej različne od multivana do transporterja

Dane Zajc

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov