Menjava alternatorja

Najprej lep pozdrav vsem.

Nekaj časa nazaj sem kupil T3 camper. Zanimal sem se tudi za camperja uporabnika foruma tipo73, pa se mi ni zdel preveč navdušen nad prodajo(čeprav ga je prodajal :D ).

Tako sem se potem dokopal do svojega T3 2.0 CU.
Sedaj bi pa rabil vašo pomoč. Moči pojenjajo alternatorju in servisiser bi mi zaračunal čez 100€ za popravilo.
Najprej me zanima, če se obstaja močnejši alternator kot trenutni 45 amperski, ki paše notri.
Se mi zdi, da sem na forumu že prebiral, da se da dobiti 65A. Serviser je trdil, da močnejši od 45A ne obstajajo in bil močno užaljen ko sem trdil kontra :roll: .
Zanima me če ima kdo od vas kakšnega odveč ali če ve kje ga dobiti(45A ali več?). Rabil bi ga do tega petka, ker potem odrinem na pot. Pa naj bi bil cenejši kot popravilo trenutnega.

Če je možnost kje na gorenjskem.

Če vas zanima kako lepotec zgleda, vam prilimam kako sliko ko pridem domov 8) .

Hvala, Andrej

Re: Menjava alternatorja

Bo pa moral biti užaljen, ker 65A obstaj samo ga je težko dobiti jaz sem ga imel gor v prejšnjem kamperju, paše isto kot 45A samo zamenjaš.

Mojo predelavo na 90A si lahko pogledaš na moji strani.

http://www.vwbusklub.com/index.php?opti ... &Itemid=93

Drugače pa na ebayu poglej samo sedaj sem pogledal ga ni, 45Ah alternatorje imam jaz ene par na zalogi.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Ponovno lep pozdrav!
Evo alternator je zmontiran in dela ko urca. Sem poceni(dokaj) popravil strarega. So šle diode in menjan je bil ležaj.

Nastal pa je nov problem pri tehničnem pregledu. In sicer zapičili so se v obliko karoserije. Kjer imam AF večnamensko vozilo starodobnik, bilo pa naj bi bivalno vozilo.
Kako imate to polje izpolnjeno vi? Bral sem tudi nekaj o specialnih vozilih :?:

Že lansko jesen sem 2x delal homologacijo, ker so nekaj zašuštrali.
No pa protestirali so tudi zaradi stranskih rdečih odsevnikov(se vidijo na sliki). Kateri naj bi bili oranžni :?
A so to original ali ne? Jih ima tudi kdo od vas?

No pa priložim še kako sliko :wink:
Slika

Slika

100x hvala za odgovore,
Andrej

A mi lahko samo še prosim kdo pove, kdor ima camperja in je oldtimer, kaj imate v prometnem napisamo pod oblika karoserije.
Da nebom spet dobil napačno homologacijo. Se ne mislim zanašati na to, da gre v tretje rado :lol:
lp, Andrej

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov