VW t3 smrduh

Vidm da še nihče ni napopu kakšne slikce od svojga t3. Bom pa jst prvi... Letos februarja sva se s kolegom odpravla po najinga t3-ja 1.6d letnik 82 v avstrijo.

Slika

Slika

Zunanjost je odlična, brez rje sploh. 8)
Notranjost je pa druga zgodba...

Slika

Slika

Slika

Ampak po treh mesecih kar trdega garanja sva uspela spraviti tudi notranjost na dokaj kulturen nivo.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Morm jutri poslikat zadevo, ker nimam še slik od končane verzije. Tele zadnje so še iz začetka maja. V petek gre zadeva na homolomo za uvoz vozila.

LP, Jaka

Lep. Sem se ravno danes vrnil iz korčule z mojim. Kombi zdržal in se izkazal kot odličen avtodom, kot tudi odličen potovalnik, malo počasen pa vendar... Je tvoj tudi smrduh?

LP, Jaka

Je bil ja...po dobrem servisu je pa samo še ob hladnih jutrih,dokler se ne ogreje...
Mašinca je pa 1.6TD,tako da ga klanci ne utrudijo preveč...Vrhniški 100km/h...po ravnem pa 130km/h...

Uff... Sploh ne sprašuj. Tm na homolomo so mi pregledval avto... Pregleda model št. šasije, notranjost, si neki zapisuje... Nakar pride gospod, ki je odgovoren za oldtimerje na njegovo zahtevo. Le ta mi pojasni, da moram dobiti certifikat oldtimerja, ker je bilo vozilo šele leta 1990 predelano v camperja... Ok, si z gospodom seževa v roke, mi reče hvala lepa nasvidenje. Seveda sem se odpeljal domov. No potem sem imel kolobocije še z pridobivanjem certifikata ma se mi zdle ne da razlagat. Prinesem na lpp certifikat, mi reče una na šalterju ja čez ene dva dni bo vloga pripravljena, vas pokličemo... No vloga ni bila pripravljena 1. ker so izgubili neke papirje in drugič, ker sem se baje predčasno odpeljal iz pregleda za homologacijo! :shock: No po začetnem šoku sem jim lepo razložil, da grem čez 10 dni na morje in, da naj zadevo uredijo kakor vejo in znajo... No po desetih dneh so mi končno spisali homologacijo. Ves vesel grem na tehnični pregled, nakar mi model prjav ja gospod tale kombi pa ni rumen. Jst sam :shock: zakaj bi pa mogu bit? Ja v homologaciji vam tko piše, ne morte tehničnega narest morte to popravt. :roll: No in po 14 živcekravžljajočih dneh sem ga končno uspel registrirat. 8)

Fantje, če se bo še kdo lotu tega, če dlučajno ne veste kaj vse rabte, pokličte mene, ma ni problema, vem za vse fore in cake. :wink:

LP

P.S. Tole je bila zelo skrajšana verzija vse te kolobocije okoli homologacije. Jo povem ob priliki, če se kje dobimo.

Najprej mora bit tvoj kombi starejši od 25 let.
Potem more bit v čimbolj originalnem stanju (barva, zunanji izgled, motor, notranjost, podvozje,...)... :D

No potem pa kontaktiraš eno od zvez za starodobnike (SVS ali SVAMZ), kjer ti potem po dogovoru pridejo avto pregledat oz. jim ga pripelješ na pregled. To seveda mastno plačaš. :wink: Če te zanima še kaj oz. če rabiš kakšno tel. številko mi pošlji zs.

LP, Rasta

Hej,saj ni tako strašno. Jaz sem mojega T3 letnik 1979 lani "uvažal" iz De. Če se vnaprej ustrezno informiraš sploh ni hudo.Za pridobitev certifikata pa dobiš vse info na internetu.
KOnkretno sem za mojega "luftija" v ponedeljek poslal prošnjo s slikami in plačano položnico, ter dokazilom, o članstvu v klubu ter že v sredu prejel certifikat.

Zivjo!
Supr tale forum, sm ga šele zdejle najdu:)
Tud jest se ze kr neki casa spravlam kupt neki van k me bo furu po srfarijah.
Me pa glede na to temo zanima kok vm kej kurjo teli T3 (predvidevam da niso lih fajni za študentski proračun:))
LP aljaz
PS . kje so pa slike oz galerija iz maroka???

Čisto za orinetacijo kolk je povprečna poraba T3 letnik 1985:

Midva sva letos nardila turo čez Dolomite pa do Gardskega jezera (in nazaj seveda) in je bila poraba dobrih 12L -benzina seveda :D ... Celo zgodbico dobiš tukajle:
http://campers.windzin.com/viewtopic.php?t=69

Na vrhu foruma, kjer so uporabne povezave, med drugim najdeš tudi link do galerije uporabnikov, kjer lahko tudi sam ustvariš svojo galerijo.

Še direktni link do slikc iz Maroka:
http://campers.windzin.com/galerija/thu ... p?album=23

Lp

Hmm,

glede studentskega proracuna je tako, da lahko kupis avto za razumen znesek, ki bo pojedel malo vec bencina, ali pa takega, ki je ze v startu zeeelo drag, pa kasneje varcen. Srednja varianta je kaksen T4, letnik 95, TDI, ki bo dokaj varcen, vendar pa se zna zgoditi, da bos veliko zmetal za servise.

Ce gledas malo dlje naprej pa ugotovis, da se s T3 lahko vozis 500.000 km pa bos mogoce skupaj z nakupom avta, gorivom in servisi dal se vedno manj kot za novejsega pri isti kilometrini.

Skratka splaca se :)
http://www.fajn.si
http://www.climbinbaska.com

UUUU hvala za odgovore!
Drgač pa ja sm v tej dilemi T4 ali kaj starejšega, mogoče kaj večjega v obliki fijata...
Iščem kompromis med udobjem/mobilnostjo in stroški :) :oops: :?
BTW kaj so s T4 problemi? Slišu sm kritike samo na račun 2.4 dizlov, kako pa je z 1.9 in 2.5 ( pa sori k sm mal falil temo :oops: )
LP aljaz

Evo še moj komentar v glavenm sem dal svoj prispevek že pod temo uvoz AD, pa še tuki mal glede postopkov pri nas. Občina davčni urad pober svoje ker je bilo vozilo uvoženo in potem LPP homologacija , možakar pregleda vse dokumente (kupoprodajna, prometna, plačilo taks...) zaustavi pa se pri statusu starodobnika in mi že kar sam svetuje SVS poišče tel. št iz neta in pokličem kar direkt g. Urbana prdsednika SVS to se dogaja vse v petek in ker je imelo društvo ravno neko obletnico nisva mogla v petek zrihtat zadeve, zato mu v soboto nesem na dom kopijo prometnega dovoljenja (nemškega) list A4 s podatki o lastniku in vozilu ter 2 sliki iz leve prednje in zadaj desne strani in danes sem dobil nalepko starodobnika, potrdilo (ne certifikata) in položnico za 30€ in upam da bom jutri lahko na LPPju zrihtal homolomo in tehnčnega (za tega me ne skrbi) no sej me za homologacijo tudi ne ampak vseeno je neke vrste trema.
Prav tako sem glede porabe že pisal da mi je prva dva kestla po AC pokuril (prazen) 12l/100km.
Rasta ne vem sicer zakaj svojega imenuješ smrduh ker je tudi v mojem nek specifičen vonj (takega sem vohal edino še v diani ko smo se kot junci vozili čez Vršič na morej pa potem tam na Kamenjaku....) mi smo že prevzeli ime bussi se lepše sliši
http://www.gumitehna.si/

Hej, še lepše ime za tvojega bussija je "pussi". Upam da veš kaj to pomeni.
No ja, meni moj tudi spije 13 litrov superčka. Ampak drugih sitnosti pa ni. Nobene vode, antifriza, vodne črpalke, cevi. To mi je vse prišparano.
Še bolj mi je pa bilo prišparano pred leti ko sem si lastil Trabanta. Tam pa ni nič za pokvarit. Nobene vode, vodne črpalke, oljne črpalke, benzinske pumpe - nič. Ko moped. Samo, bil pa je smeh.

Lep pozdrav vsem, se že nekaj časa nisem javil... Vmes je camper doživel rahlo prenovo notranjosti in pa 5077km dolg trip po Z evropi do walesa v angliji. 8) Brez težav na cesti ni šlo ampak ostali na njej pa nismo. T3 je kul.

LP :wink:

Slika

Tkole je kolega užival ob pivu na 20c, 7.12 pri nici. 8)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov