Sem Matevž, star 24 let, prihajam iz okolice Ajdovščine. V planu imam kupiti VW T3. Rad bi vam postavil nekaj vprašanj, vam, ki ste bolj prekaljeni mački v teh vodah
Ker sem pri teh vozilih popoln začetnik, me zanima na kaj naj se najbolj osredotočim pri nakupu? Seznanjem sem, da so ta vozila nekoliko bolj podvržena rjavenju. Je še kakšna druga stvar na katero naj pazim?
Vozilo motorja nima, ima pa 5 stopenjski menjalnik. Iz tega sledi, da nekoč v prihodnosti bom potreboval motor. V originalu je imel kombi 1.6 diesel motor. Torej moram vstaviti enakega ali paše noter tudi kakšen drug? Je motor težko dobavljiv? Se dele za motorje dobi?
Na forumu sem tudi videl, da ste si nekateri člani montirali platneno streho od twingota. Stvar mi je dobro poznana, saj sem lastnik katrce na kateri sem storil isto stvar. Zanima me samo, ali je potrebno urediti kakšne papirje (homologacija), če si zmontiram to streho?
Aluminjasta platišča - se jih dobi? Če se prav razumem jih ni potreba homologirati če ustrezajo meram ki jih imajo jeklena platišča.
To je zaenkrat to. Hvala za vse odgovore, upam da se v roku leta srečamo na kakšnem zboru
LP, Matevž