žvižganje v kabini

Lep pozdrav!

Sigurno ste že slišali za ta problem, in sicer žvižganje zraka v kabini pri hitrosti od cca. 80km/h naprej. Je zelo moteče in se z večanjem hitrosti jača. Kot bi nekje pihalo not ali fouš luft vleklo. Kot bi bil avto prevetren. Sam sem razmišljal od dihtungah na sprednjih trikotnih oknih, ki se odpirajo. Da tam kje vleče. Potem sem dobil namig na zadnje zračnike-pri zadnjih stranskih šipah (imajo jih ponavadi caravelle), da je tam kje zabito in fouš vleče. Ali ima kdo takšen problem in kako ga je rešil?! Za vse namige in rešitve že vnaprej najlepša hvala!!!
avto je caravella, l.89
bano

Re: žvižganje v kabini

8) Živ 8)
Če imaš trikotna okenca je zelo velika verjetnost,da žvižganje nastaja prav tu.To ugotoviš tako,da jih med vožnjo malo odpreš in če preneha je to to.
Jaz sem to rešil z glicerinom.Nekajkrat sem premazal gumice,da so se malo omehčale in sedaj nadležnega piskanja ni več.
ZA PRIJATELJE

Meni je pa žvižgala loputa prednje ventilacije: Če je bilo pihanje not odprto ni žvižgalo, če sem pa zaprl obe loputi (za dol in za gor), pa je žvižgalo.
Ali je pri tebi kaj spremembe, če premikaš vzvode pihanja?

Poizkusi locirati tako, da s ličarskim selotejpom prelepiš del kjer misliš, da lahko nastajanje žvižganje. Če ga prelepiš in neha žvižgati si ga našel :)
Lahko bi bilo tudi problem pri tesnilih sprednjega vetrobranskega stekla, stranka ogledala zloži, ker tudi tam se zrak vrtinči.....

veliko užitkov pri iskanju ;)
Zadnjič spremenil Andorej, dne 07 Jul 2011 16:09, skupaj popravljeno 1 krat.

Če ne veš točno od kje prihaja zvok, ga je potrebno usmeriti.
Rešitev za to je tanka silikonska cevka (uporablja se v modelarstvu za gorivo).
Potrebuješ jo slab meter. En konec cevke v uho, z drugim pa se približaš domnevnemu izvoru žvižganja.
Najbrž bo najbolje, če bo nekdo drug vozil 100 na uro, med tem ko ti poslušaš...
Več glav več ve

Najboljša rešitev je ojačevalec pa dodatni zvočniki rešuje vse probleme pa tudi glasnost motorja, gum in ostalih motečih predmetov. Žal si ne morem pomagat sem že v mislih na dopustu. :lol: :lol: :lol:
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Zdaj bom pa mel dela :lol:
Antonova rešitev je najboljša, a tudi najdražja in v bistvu ni rešitev problema. :)
V avto je že bilo vloženih toliko gnarja in truda, da mi to žvižganje tako najeda, da bom znoru, ker mi daje občutek, da nism nč naredu, čeprav se na denarnici to zelo pozna.
Hvala za odg.
bano

Mondxxi, dobra ideja. Sem koj sprobal - celo v stereo tehniki, z enim starim stetoskopom od fentanega merilnika krvnega tlaka. Res dobro dela. Zdaj mi je jasno, zakaj pri Mesojedcu še vedno visi na steni - poleg ostalega "old skul" orodja tudi stetoskop. Tega orodja WAG-COM ne more nadomestit.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov