Re: rja

Fuga diha vedno! Ampak diht masa je elastična in kompenzira dihanje fuge. Todi če pokne barva /lak, bo razpoka minimalna in ne bo povzročala rjavenja, ker je pod to razpoko še vedno dihtmasa! Ampak dvomim, da bo barva poknila, ker je dosti elastična. Pokne ponavadi kit pod barvo in posledično tudi barva. Če pa nafilaš kit ali šprickit čez fugo, bo med dihanjem poknil in voda bo stekla v fugo!

...tako je,je pa tudi odvisno od same kvalitete diht mase,za fuge priporočam kakšne bolj kvalitetne,ker ni tak strošek,mora pa bit obvezno za ta namen,se pravi tesnilna masa za spoje,sem pa že videl ,bog ne daj,silikon... :oops:
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

PERO DAGI napisal/-a:sam, spoje je treba reees natanko poštrihat predno gre diht masa čez, a?

..ne vem kaj misliš s tem,diht masa se nanaša tik pred štrihanjem,ko maš avto pripravljen,spihan,razmaščen,zalepiš s abdek trakom,še boljše če uporabiš trak za linije,ker potem ne trga ko odstranjuješ,na vsako stran spoja da nardiš linije,s pištolo naneseš diht maso po fugi,prst namočiš v antisilikonsko čistilo,da lepše drsi,potem pa lepo enakomerno s prstom potegneš po celotni dolžini fuge,počakaš ene 10-15 minut trak narahlo potegneš stran,pol pa pištolo v roke,pa špricat!
...aja,če kaj zapacaš,al pa da si roke sčistiš,dokler še ni suho,se lepo sčisti s tem antisilikonskim čistilom,ki se uporablja za razmastitev površine pred barvanjem...

Nisem vešč takega dela, nikoli še nisem kaj takega počel, pa vendar spremljam tole temo. Če si prav razlagam gornje poste je tole tako:

Vse se naredi. Brusi, temeljna, kita,... bla bla.. vse do konca. Tako, da ostane samo še barvanje (špricanje). In preden prve kapljice barve iz pištole zadenejo svoj cilj, se fuga še zatesni z fugirno maso. Malo teatralno opisano, ampak poanta je vrstni red. Vsaj tako sem jaz tole zastopil.....

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

...prav si razumel boro,tako da pero lahko uporabiš ta vrstni red,sicer tudi jaz nisem profesionalec,so me pa učili profesionalci in ni nujno da obstaja samo tak postopek,mene so tak učili in tako delam,lahko pa da ma kdo kakšne druge prijeme,jaz pa samo delim svoje znanje z vami...
..kar se tiče pa kita,je narejen da se lahko kita na golo pločevino tudi pocinkano,aluminij,...jaz sem ziheraš pa dam na očiščen pleh wurth,potem epoksi temeljno na tanko,potem kit na to lahko ni pa nujno dvokomponentno akril temeljno,šprickit,..

Če te prav razumem daš
dzurdzy napisal/-a:na očiščen pleh wurth,potem epoksi temeljno na tanko,potem kit na to lahko ni pa nujno dvokomponentno akril temeljno,šprickit,..

oprosti, ampak tale poved me bega :)

Lumen napisal/-a:Če te prav razumem daš
dzurdzy napisal/-a:na očiščen pleh wurth,potem epoksi temeljno na tanko,potem kit na to lahko ni pa nujno dvokomponentno akril temeljno,šprickit,..

oprosti, ampak tale poved me bega :)

...ni problem,povej kaj točno te bega,če prav mislim ti je kit odveč?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost