Mehanik za menjalnik

Živjo!

Ker je šou moj menjalnik po gobe (cela je ostala le daljša peta :D ) sem nabavil novega (hvala Anton..menjalnik je res nov :lol: :D ) sedaj pa moram zamenjati 5. prestavo.. menjalnik je trenutno pri porsche verovškova ampak ker je tam že 1 mesec in se ga tud dotaknili niso me zanima če poznate še kakšnega ki ima orodje da to zrihta?
hvala lp

Re: Mehanik za menjalnik

probaj vprašat avtohiša MIHALIČ. med grosupljem in turjakom so.je vw servis in stari je nekoč predeloval menjalnike za gorske hitrostne dirke.
tudi jaz imam ene težave pa ga moram tudi sam kontaktirat.
racing is a life,all before or after is just a waiting
s.mc queen

Re: Mehanik za menjalnik

Lovro sem si sedaj malo bolj ogledal tvoje kose od menjalnika, ki si mi jih doniral in res je zelo zelo malo kosov ostalo nepoškodovanih- prava štala se je zgodila v njem.

Se bom pa sčasoma malo bolj posvetil takim menjalnikom, orodje že počasi zbiram.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Re: Mehanik za menjalnik

Da malo obudim temo :)

Moj 3H menjalnik na T3 1.6TD ze od nakupa malo poje, predvsem pri obremenitvi in visjih hitrostih. Obenem mi mece ven iz druge prestave ko spustis pedalko za gas. Se je kdo ze s tem ukvarjal oziroma pozna koga ki bi se? :) Sej tehnicno bi se sam lotil, ampak... ni casa za zdaj..

Re: Mehanik za menjalnik

Jaz sem za vse večje posege k njemu peljal, in vedno šel pomirjen domov, ker sem vedel da lahko potem zaupam kombiju na cesti. Ne verjamem pa, da se tudi z menjalniki ukvarja. Tudi sam imam enega 3h pri katerem meče iz prve, pa še nisem priše do nekoga, ki bi obnovil cel menjalnik. Res pa se nisem še intenzivno lotil iskanja. Vem pa, da je v Višnji gori en mojster za menjalnike, predvsem starejše.
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: Mehanik za menjalnik

NoName napisal/-a:Ne verjamem pa, da se tudi z menjalniki ukvarja.


Aha ja skoda.. no ga bom vseeno vprasal. Sej zakaj mece iz druge dobivam po netu razlicne informacije - nekateri trdijo da je to zaradi sinhro obrockov (ne stekam sicer kaj ima to vpliv), drugi pravijo znucana vodila, tretji morda da so krivi vzvodi za prestavno rocico, cetrti pa na kuglice ki drzijo vilice v prestavi (kar se mi zdi sicer najbolj logicno in pa kot vem najlazje dostopno). Tuli pa verjetno lezaj, kateri pa vprasanje :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost