Novinec

Lepo pozdravljeni!
Sem Matevž, star 24 let, prihajam iz okolice Ajdovščine. V planu imam kupiti VW T3. Rad bi vam postavil nekaj vprašanj, vam, ki ste bolj prekaljeni mački v teh vodah :)
Ker sem pri teh vozilih popoln začetnik, me zanima na kaj naj se najbolj osredotočim pri nakupu? Seznanjem sem, da so ta vozila nekoliko bolj podvržena rjavenju. Je še kakšna druga stvar na katero naj pazim?
Vozilo motorja nima, ima pa 5 stopenjski menjalnik. Iz tega sledi, da nekoč v prihodnosti bom potreboval motor. V originalu je imel kombi 1.6 diesel motor. Torej moram vstaviti enakega ali paše noter tudi kakšen drug? Je motor težko dobavljiv? Se dele za motorje dobi?
Na forumu sem tudi videl, da ste si nekateri člani montirali platneno streho od twingota. Stvar mi je dobro poznana, saj sem lastnik katrce na kateri sem storil isto stvar. Zanima me samo, ali je potrebno urediti kakšne papirje (homologacija), če si zmontiram to streho?
Aluminjasta platišča - se jih dobi? Če se prav razumem jih ni potreba homologirati če ustrezajo meram ki jih imajo jeklena platišča.

To je zaenkrat to. Hvala za vse odgovore, upam da se v roku leta srečamo na kakšnem zboru :)

LP, Matevž
Najboljši avto je tisti, ki pelje srečne ljudi. 8) :wink:

Re: Novinec

Pozdravljen. No pa imava nekaj skupnega. Imam streho od twingota na vw t3 in imel sem katrco s platneno streho :)
Meni na tehničnempregledu niso nikoli sitnarili po pravilih pa je zadevo verjetno treba homologirat. Verjetno se ta kombinacija renault-vw sploh ne da homologirat, ne vem.

Pozdravljen.

Všeč mi je, da se vsake toliko pojavi kak nov navdušenec. Kolikor sem opazil, imaš en kombi že nagledan (ali celo nabavljen) - morda celo tistega modrega iz zadnjih oglasov, kateri, kolikor vem nima motorja. In zadnjih šip - te imam jaz s tesnili če boš rabil. Če kupiš kombi ti jih častim za pivo.

Sprašuješ kar veliko stvari in na vse odgovoriti bi bilo kar obsežno. Sploh če to storim jaz, ki se rad razpišem.. :) . Glede na to, da si nenazadnje kar blizu mene predlagam, da
me pokličeš, se pripelješ na drugo stran Nanosa in kak dan za kavico spijeva... Samo te opozarjam - ko se razgovorim o teh kombijih se me ne rešiš hitro... V službi sem v Postojni, ki ni tako daleč od tebe. Če te pot zanese v to smer pokliči. Mojo številko najdeš v temi T3klub - podatki uporabnikov. Lahko pa tudi samo pokličeš...

LP;P Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Sicer sem bil na ogledu dveh kombijev. Tega v Cerknem http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... ransporter, ter tega v okolici Celja http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... orter%20t3
Odločil sem se za Celjskega, saj za to ceno dobim več ter boljše ohranjeno.
V glavnem, hvala za vaš odziv. Brez skrbi vas bom še kontaktiral, saj bom potreboval nekaj pomoči. Kar se tiče pa obiska v Postojni Boro, ni problema. Z veseljem častim pivo da kaj podebatirava :)
Najboljši avto je tisti, ki pelje srečne ljudi. 8) :wink:

Pozdravljen!
Nakup; vzami tistega ki se najbolje pelje, če se, rjavi so več ali manj vsi, ali kar dobiš največ za svoj denar, glej opremo ki jo ima in stanje vsega.
Motor; original diesel 1.6, 1.6 td, 1.7 d ali golf 1,2, bencin 1.6, 1.9, 2.1 to so boxerji nekateri zračno, drugi vodno hlajeni.
Alternative za diesel so 1.9 d, sdi, 1.9 td in tdi, za bencin pa od subaruja boxer, alfa, golf 3 1.8, vr6, pa do V8...
Platišča pašejo vse kar je od mercedesa, 5x112 razmak med vijaki ki jih ima tudi vw koncern, ampak sredinska luknja mora bit 66.5, pašejo pa tudi novi modeli audi s široko sr. luknjo.
Če te še kaj zanima pa vprašaj.
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost