pod okrog menjalne ročice

jaka666 napisal/-a:Pridn si! Vidim da je bil prej bencinc!
Rje pa je kar veliko ja...drugace pa lepa reportaža

Hvala :) kako pa ste to ugotovili da je bencinar bil?
Glede rje bom pa rekel so še bolj "gnili", so pa tudi manj :)

Re: VW_T3_1987_VLADO

Nevem sicer zakaj ampak benciner ima pri šaltheblu ravn podn, medtem ko diza ima tam dvignjeno( klancino).

Bi bilo pa zanimivo vedet zakaj. Imam doma podobno zadevo na enem! Prej 2.1 wbx potem 1.6 d :?

jaka666 napisal/-a:Nevem sicer zakaj ampak benciner ima pri šaltheblu ravn podn, medtem ko diza ima tam dvignjeno( klancino).

Bi bilo pa zanimivo vedet zakaj. Imam doma podobno zadevo na enem! Prej 2.1 wbx potem 1.6 d :?

Pa sem zvedel nekaj novega, hvala za informacijo :)

Jaka to ne drži, razlika je že med transporterjem in caravello, navadni transporter dizel ima tudi nižji poden pri šaltheblu...
Drugače pa veliko dela znane lokacije kar pogumno, če pa rabiš kak nasvet pa kr vprašaj !
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

Hmm ka pa vem. Nisi me čist preprical s tvojo trditvijo! Mogoce bi pogledal kaj je bil po duši transporter preden je postal diesel?
Sm pa preprican da bo eden potrdil ali ovrgel tvojo tezo.

Kaj pa je bil prej Vlado? Mogoce benz??

dzurdzy napisal/-a:Jaka to ne drži, razlika je že med transporterjem in caravello, navadni transporter dizel ima tudi nižji poden pri šaltheblu...
Drugače pa veliko dela znane lokacije kar pogumno, če pa rabiš kak nasvet pa kr vprašaj !

Slej kot prej bo prišlo tak daleč, da bodo zelo dobrodošli kakšni nasveti :) je pa res, rja je na znanih mestih :)

jaka666 napisal/-a:Hmm ka pa vem. Nisi me čist preprical s tvojo trditvijo! Mogoce bi pogledal kaj je bil po duši transporter preden je postal diesel?
Sm pa preprican da bo eden potrdil ali ovrgel tvojo tezo.

Kaj pa je bil prej Vlado? Mogoce benz??

Ne vem kak bi točno preveril kaj je bil ali diesel ali bencinar? Mogoče s številko šasije?

Pod prednjim sedežem imaš prinetano kovinsko tablico, tam maš vse podatke v šifrah kdaj je bil avto narejen, kakšna je bila namembnost, kakšne barve je bil in ali je bil dvobarven ali dizel ali bencin, ne vem pa kam moraš pogledat da te šifre razvozlaš, jaz sem enkrat to zasledil na nekem angleškem forumu, brick yard, samba in drugi.
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

glede podna pri šaltheblu,visokega sem do sedaj zasledil le v furgonih,in to dizlih,sem pa videl ogromno dizlov z nizkim podnom,tako da @jaka trditve ne podprem,niti je ne izpodbijam,ker najverjetneje delno le drži
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

pod okrog menjalne ročice 1

Pregledal in preveril določene stvari na linku od Borota in ugotovil da je avto dejansko bil diesel, sem pa zasledil še nekaj in sicer avto je letnik 1986, ampak datum prve registracije ima 1987. Zdaj pa kako bi bilo če bi želel pridobiti certifikat starodobnika? Eno leto je le eno leto :)

Kot zanimivost še pa to, da avto ima dejansko certifikat starodobnika, ki pa je veljaven do aprila 2016, vendar mi nič ne koristi, ker niso šli pravi čas vpisati v prometno dovljenje. Kak je kaj s tem je imel kdo podobno izkušnjo? Verjetno bi dosti vedel glede tega g. Anton aus.

bobo1841 napisal/-a:glede podna pri šaltheblu,visokega sem do sedaj zasledil le v furgonih,in to dizlih,sem pa videl ogromno dizlov z nizkim podnom,tako da @jaka trditve ne podprem,niti je ne izpodbijam,ker najverjetneje delno le drži

Js mam na obeh caravellah dvignen podn ( dizel letnik 90,88) camper pa ma ravnega pa je letnik 82. Mozno da so pozneje zaceli dvigovat podne. Kot si reku, zaradi bolsega pretoka zraka.

Re: pod okrog menjalne ročice

Hm, jaz imam dizla in nizek podn. Je dizel od začetka, mogoče so to z določenim letnikom spremenili. Pod temu podnom potekajo cevi iz hladilnika do motorja, mogoče so določenega leta malo predelali in jih malo drugače speljali. Moje razmišljanje.

Re: pod okrog menjalne ročice

Zanimivo. Nikoli nisem bil pozoren na to... Mogoče slikica visokega podna brez tepiha...

Slika

Sem pa malo raziskoval. Švabi pravijo, da je bil visok tunel na dizlih s turbino... tudi nekaj od večjih hladilnikov pravijo al ventilatorjev... kakorkoli ima veze s hlajenjem, kot je napisal @Bobo...

No, vsaj toliko sem razumel... js pa nemščina noooo.... če se komu da preštudirat, pa naj potem obnovo napiše...

http://www.bulliforum.com/viewtopic.php?t=40381

http://www.bulliforum.com/viewtopic.php?t=49701

http://www.bulliforum.com/viewtopic.php?t=46748

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov