Uff... Sploh ne sprašuj. Tm na homolomo so mi pregledval avto... Pregleda model št. šasije, notranjost, si neki zapisuje... Nakar pride gospod, ki je odgovoren za oldtimerje na njegovo zahtevo. Le ta mi pojasni, da moram dobiti certifikat oldtimerja, ker je bilo vozilo šele leta 1990 predelano v camperja... Ok, si z gospodom seževa v roke, mi reče hvala lepa nasvidenje. Seveda sem se odpeljal domov. No potem sem imel kolobocije še z pridobivanjem certifikata ma se mi zdle ne da razlagat. Prinesem na lpp certifikat, mi reče una na šalterju ja čez ene dva dni bo vloga pripravljena, vas pokličemo... No vloga ni bila pripravljena 1. ker so izgubili neke papirje in drugič, ker sem se baje predčasno odpeljal iz pregleda za homologacijo!

No po začetnem šoku sem jim lepo razložil, da grem čez 10 dni na morje in, da naj zadevo uredijo kakor vejo in znajo... No po desetih dneh so mi končno spisali homologacijo. Ves vesel grem na tehnični pregled, nakar mi model prjav ja gospod tale kombi pa ni rumen. Jst sam

zakaj bi pa mogu bit? Ja v homologaciji vam tko piše, ne morte tehničnega narest morte to popravt.

No in po 14 živcekravžljajočih dneh sem ga končno uspel registrirat.
Fantje, če se bo še kdo lotu tega, če dlučajno ne veste kaj vse rabte, pokličte mene, ma ni problema, vem za vse fore in cake.
LP
P.S. Tole je bila zelo skrajšana verzija vse te kolobocije okoli homologacije. Jo povem ob priliki, če se kje dobimo.