Obnova 1.9 td aaz

Pozdravljeni.
Da še jaz predstavim svoj projekt. :D Lani poleti sem kupil vw caravella gl 1990. Lani sem obnovil kompletno karoserijo odstranil vso rjo... Zdaj pa sem se lotil obnove motorja, ker sem večkrat tankal olje kot nafto.
V glavnem odprl sem motor in vidim glava počena na treh mestih in to v vseh primerih med ventili in odtise ventilov na batih. Čudi me, da sem se še lahko s tem normalno vozil (razen tega da je pil olje. Potegnil je vredu, kadil ni nekaj..)
Bosch pumpo sem že dal obnovit mojstru iz okolice ptuja (računal bo med 80 in 100 €)
Naročil bom nove dele glavo, bate, ventile, teflone, ležaje, dihtunge....
Iščem nekoga, ki bi mi honal blok motorja. Če ve kdo za kakega naj mi prosim sporoči.

Zraven še prilagam slike:

https://onedrive.live.com/redir?resid=8 ... lder%2cjpg

Re: Obnova 1.9 td aaz

glede počenih glav:
kupil sem totalnozariban 1.6 d motor za t3 ,tudi z največjim pajserjem ga ni šlo premakniti na jermenici,meni je služil kot donator karterja in nosilcev za predelavo 1y v t3
ostalo je ležalo doma kot kup železa in niti pomislil nisem da je v motorju še kaj uporabnega ko pa je bilo vse pregreto,ko me je poklical Goran iz HR da rabi glavo in da je že dve kupil ampak defektne sem mu snel to glavo in bil prepričan da je zanič,ampak glava kot nova brez risa in vsi ventili so tesnili in še zdaj služi namenu v castrumu
tista teorija da je vsaka glava počena ,ne drži glih najbolj
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost