A ima kdo izkušnje z amortizerji pri vw t3. Sam mislim, da so moji hin, kaputt, čeprav test na tehničnem pokaže, da so več kt 60%. Sem slišal, da so ti testi (vibriranje) vprašljivi. Ko zapeljem čez ležečega, mi kot da bi zabilo amortizer nazaj gor (ko zapeljem dol z ležečega tk poči)... kt bi ble fedre pretrde al koga???? Poleg tega se med vožnjo čez luknje proizvaja nek čudn, top zvok, kt bi neki odzadi al odspredi udarjal na podvozje (top zvok), kt bi blo neki losan, odšraufan...Sam se ne čuti udarcev na podnu pri nogah. Po tehničnem pregledu je avto brezhiben... Kaj bi to bilo?????!!! Mi gre precej na živce... Če so amortizerji, za kaj se odločit: ali obnova pri znani firmi pri Ljubljani, ali nove - recimo bilstein... sam ne bi rad, da bi bil avto pretrd - za bilstein sm pa slišu, da so bl trdi, ampak tud dobri (Bielstein B4). Možno je tudi, da so hin querlenkerji (puše) spredaj levo (desno sem jih zamenjal) in da ima Zylinderschraub querlenker oben innen luft in tolče. Končniki, zugstreben (kjer se štela optika) novo ali ok!
Prosim za mnenja in nasvete!
Re: podvozje vw t3
Mogoče je kakšen mpjster skrajšal fedre,da je avo malo nižji in zato amortizerji nabijajo,ker feder služi tudi kot distančnik.
ZA PRIJATELJE
Re: podvozje vw t3
Meni se je isto dogajalo, je pokalo zadaj. Amortizer odšraufan
. Zategnem, pokanja ni več.