T3 Sedeži - mnenja

Še eno vprašanje za pristaše originalnosi in tiste, ki radi experimentirate in ne dajete toliko na originalnost.
Doma imam ene sedeže od BMW E36 in sem malo spobaval in bi jih z malo predelavami spravil brez problema noter. To bi delal predvsem zato ker s v njih dosti lepše sedi, pa več možnosti nastavitev imajo.

Sedeži so taki (oz. bodo taki, ko jih bom dal preoblečt):

Slika

Sedaj pa so bili noter taki:

Slika

Kaj torej pravite? Zamenjati ali pustiti original?

Re: Tomaz ----> obnova T3 l.1985 Münnich

Vsekakor najbolj sedejo notri originalni od Caravele ali Multivana z rokonasloni. Načeloma niso poceni in ni jih na pretek, ampak se jih da dobit!
Kakor je rekel NoName: Rokonasloni so must have! :)

P.S. Pa veliko sreče pri vgradnji novih stopnic :D Upam, da so boljše, kot so bile moje, ker drugače boš dobil sive lase :D

Jst jih mam od saaba, naslone sem dodatno naredil... mislim da je bila to ena najboljših idej. Ne zamenjam naslonov za zlate sedeže brez naslonov. Okol udobja pa mislim, da švedi kar kraljujejo. Predno boš menjal sedeže preveri višino. V t3 so sedeži precej nizki, da ne boš z glavo v strop butal :D

Sedeži v T3 so zanič. Da bi na račun občutka originalnosti trpel na daljših poteh v vozilu namenjenemu uživanju pa je tudi bedarija. Žal navadni sedeži od E36 niso dosti boljša izbira (sportnih pa skoraj ne moreš dati not ;) ).

Jaz sem dal v T4 vrtljive z nasloni za roke od P806/C Evasion. Odlična izbira, zdaj jih imam v Ducatu. Teh avtov je dovolj in nimajo nobene cene. Edino preverit bi moral prej ce slucajno niso previsoki.

Anton aus napisal/-a:Zanimivo, jaz jih imam v kasonarju in jih nikoli ne uporabljam, res pa da sopotniki to vedno uporabljajo.

Edino za na sliko sem dal mojega dol.

Slika

Jaz jih pa ves čas uporabljam, mislim, zadnjih par mesecev odkar jih imam.
Moja ta stara originalna sedeža nista primerljiva s temi iz caravele, je pa res, da sta caravelina sedeža malo višja in bom moral na moji strani odstraniti vrtljivo konzolo. Tudi zato ker imam ta velik volan in je za noge kar malo na tesno.

Ziga napisal/-a: Jaz jih pa ves čas uporabljam, mislim, zadnjih par mesecev odkar jih imam.
Moja ta stara originalna sedeža nista primerljiva s temi iz caravele, je pa res, da sta caravelina sedeža malo višja in bom moral na moji strani odstraniti vrtljivo konzolo. Tudi zato ker imam ta velik volan in je za noge kar malo na tesno.

To sem tudi jaz opazil, da pri vstopanju podrgnem ob volan. Ampak sem se v tem času navadil, da je malo višji. :)
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Rešitev je manjši volan :D
Se še natelovadi zraven malo :lol:
(pa ne, tudi z 18" pa brez servo volana še ni nobene sile obračat).

Za sedeže je pa zelo odvisno kaj komu paše. Za mojo rit/hrbet ni boljšega za na dolge razdalje, kot "tastari" športni sedeži od VWja. Jaz imam corradotove v T3ki, pa je super razmerje udobja/držanja zame. Kolega se stalno pritožuje, da so preozki zanj, meni majo pa njegovi v ibizi čudno oblikovan hrbtni del. Probat kaj ti najbolj paše pač :)
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

Re: T3 Sedeži - mnenja

Zgledajo super, pa zelo nizki so. Od katerega avtomobila so?

Sicer pa sem že skoraj odločen, da ostanejo originalni, razen, če bi kdo hotel menjati za kakšne z nalonom za roko iz multivana z mojim doplačilom :lol: . So pa moji res odlično ohranjeni. Pa še v nulo jih prej očistim.

Re: T3 Sedeži - mnenja

Tommy jaz na takšnih sedežih imam regulacijo rokonaslonov, sem jih pa dal obnovit(tapetnih je na zgorjo stran pene nalepil tanko mrežasto peno) in je sedenje prav konfortno, skoraj tako enako kot v BMW-ju ki ga vozim. LP Jabac

monaco napisal/-a:Sedeži v T3 so zanič. Da bi na račun občutka originalnosti trpel na daljših poteh v vozilu namenjenemu uživanju pa je tudi bedarija. Žal navadni sedeži od E36 niso dosti boljša izbira (sportnih pa skoraj ne moreš dati not ;) ).

Jaz sem dal v T4 vrtljive z nasloni za roke od P806/C Evasion. Odlična izbira, zdaj jih imam v Ducatu. Teh avtov je dovolj in nimajo nobene cene. Edino preverit bi moral prej ce slucajno niso previsoki.

odvisno v kakem podrtem T3 si ti sedel. jaz svojih ne menjam z nobenim. od hannover editiona so še boljši kot v caravelli. pa v caravelli so lahko tudi zanič kot v transporterju.caravelle C ali CL ni isto kot caravelle GL. oprema je vazna.
racing is a life,all before or after is just a waiting
s.mc queen

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost