Re: Temperatura vode

Probaj še očistiti hladilnik, ker je možno da je zapacan na spodnjem delu, kjer je stikalo in vroča voda ne teče mimo stikala. Če ne bo bolje najdi stikalo, ki vklopi ventilatorje pri nižji temperaturi.
Jaz sem naredil tako in je delovalo.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Najprej ga daj z navadno vodo, spuščaj pa jo v kontra smeri kot teče iz motorja (v luknjo za vodo vtakni cev ki jo na drugi strani priklopiš na pipo). Če je v njem apnenec lahko namočiš s kisom ali čim podobnim in pustiš nekaj časa. Če je slab hladilnik ti lahko po tem postopku začne puščati.
Pri enem avtu mi ni uspelo z drugim stikalom in sem nabavil navadni nastavljivi termostat in dal sondo direktno na izhodno cev iz motorja.

Pri enem avtu mi ni uspelo z drugim stikalom in sem nabavil navadni nastavljivi termostat in dal sondo direktno na izhodno cev iz motorja.

Daj povej mal več o tem! KAk termostat je to, kje se kupi, kako vgradi....

soda bikarbona očisti cel sistem

Kak je tu postopek??

Termostat dobiš v trgovini z rezervnimi deli za bojlerje, peči centralne kurjave itd. Paziti moraš da sklene kontakte ko doseže nastavljeno temperaturo. Če ga še imam ti ga bom slikal čez vikend ko se vrnem domov.

soda bikarbona očisti cel sistem

spusti antifriz,v sistem čisto vodo ,plastenki pa raztopi 2 do 3 žlice sode ,vozi se par dni in postopek ponovi dokler neboš začel spuščati skoraj čiste vode,deluje sigurno,ker sem sprobal na kamionu ki se je pregreval zaradi zamašenih kanalov v glavi motorja
l.p
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Jaz imam novo stikalo vendar druge stopnje med vožnjo tudi slišal še nisem razen če ročno prižgem.
Če sem pravilno seznanjen bi moral bit rele za drugo stopnjo na poziciji 5 v omarici,jaz ga nimam
Home is were you park it

Slika termostata, ki sem jo obljubil:
Slika

Sondo sem z objemko (šelno) pritrdil na vhodno (v prejšnjem postu sem napačno napisal) cev vode v motor, termostat pa nastavil na željeno temperaturo vode ca. 90 stopinj. To pomeni da če prihaja prevroča voda iz hladilnika v motor se ventilator vklopi.

bor napisal/-a:Jaz imam novo stikalo vendar druge stopnje med vožnjo tudi slišal še nisem razen če ročno prižgem.
Če sem pravilno seznanjen bi moral bit rele za drugo stopnjo na poziciji 5 v omarici,jaz ga nimam

Pri nekaterih avtih z elektronskim števcem hitrosti se pri zadostni hitrosti ventilator ne vklaplja.

Hvala za sliko :)
Ali lahko na termostat nastaviš 2 brzini?

Razmišljam.... Temparatura vode, ki pride iz motorja bi morala imeti malo manj kot 90 stopinj? Se pravi, če hočem temparaturo motorja držati pod 90 stopinj, mora imeti voda na vstopu v motor krepko manj kot 90 stopinj, da lahko motor ohladi na 90? Potemtakem bi bilo treba krmiliti ventilator z temparaturo vstopne vode? Ali se mogoče motim? Ima mogoče kdo podatek kakšna bi naj bila idealna temparatura vode na vstopu v motor?

Še eno vprašanje! Mogoče kdo ve, koliko je hitrost ventilatorja v prvi brzini? Vprašano drugače, kakšno hitrost avta simulira ventilator, ko je v 1. prestavi? Ker če se pretirano greje, jaz se peljem 60, ventilator pa piha 50, pol to nima glih nekiga efekta?!

En termostat lahko imaš za 1 brzino. Jaz sem naredil za 1 brzino za vsak slučaj pa sem pod volan montiral še preklopnik s katerim sem lahko ročno vklapljal obe stopnji, vendar ga nisem rabil. Temperaturo vklopa (mogoče sem napisal previsoko, ker je nisem meril) sem nastavil tako, da sem segrel motor na 90 stopinj in nastavil vklop ventilatorja tako da nikoli ni šla čez to temperaturo. Nastavljal sem pri mirujočem avtu.
Tole s hitrostmi tudi mene zanima.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov