Osel - III. del

Eto, pravijo da gre vtretje rado. Upam, da res. Po Hanovru in Koelnu je sedaj na vrsti Regensburg. Je vsaj tja in nazaj bližje, kot prej v eno smer. Sicer je pa to T3, 2.0, zračno hlajeni, 70 KM, 1980, z dvižno streho.

Nabavljeno. Avto doma, sedaj so na vrsti domače formalnosti. Hvala za nasvete, pa opprosti Tipo74, če sem te preveč moril...

Oj, sem ne morem naložiti slik (ne znam ?!), so pa v garaži. Avto je 2.0, 70 KM, zračno hlajen. Motor je zaenkrat OK, porabe olja nič (na poti iz Nemčije). Vžgal je takoj, čeprav je bil akumulator prazen. Je stal pol leta na podu in je bil temu primerno prašen. Vse dokumente sem v Nemčiji uredil v 2 urah. Edino kar mi je dvignilo pritisk je bila cena tablic. Najprej sem na ADACu plačal 80€ zavarovanja za PkW, nakar se je izkazalo, da je LkW. Cena je bila potem 230€. +45€ občina +29€ tablice.
Prejšnji lastnik mi je dejal, da je na zadnjem dopustu porabil povprečno 9l/100km. Na poti domov sem naračunal porabe 14l/100km. Upam, da se bo še kaj izboljšalo. Hitrost od 90 - 140, odvisno od ceste. 120 ni problem (pretežka noga?). Z avtom sem trenutno zelo zadovoljen - upam, da se ne pojavi kakšna skrita napaka.
Dobil bo novo barvo. Rjav skorajda ni - razen na vsem znanih mestih. Kje lahko vidim barvne kobinacije. Meni je všeč umazano bela, vendar žena hoče nekaj divjega.
Servis motorja.
Pa še kaj...

Toliko za enkrat od nasmejanega novega lastnika.

Bojan, čestitam ti za nakup luftija.
Nisi napisal keri letnik je in ali ima fiksno ali dvižno streho.
To o porabi 9 litrov so sanje. Normalno je (po tov. podatkih) poraba nekje od 12-14 litrov. Končna hitrost po GPS ( ne po števcu ) je cca 120 km/h. Ampak to je hitrost ki škodi celotnemu avtu.
Poraba olja po tov. podatkih na 1000 km je 0,6 do 1 liter.
Bojan tudi meni je problem naložiti slike (ne znam) in moram "ulovit" mojo hčer da pripopa slike od mojega let. dopusta.

Branko, letnik 80, dvižna streha. Slike so pa že v garaži, kjer si lahko ogledaš trenutno stanje.

lp
bojan

Aha, sem si ogledal slike.
FAjn avtoček. Fajn ga zrihtaj in upam da se v bližnji prihodnosti kjer srečamo in kako rečemo, seveda ob ogledu naših "lepotcev".

Bojan,
čestitke še enkrat. Če je bilo vozilo registrirano kot LKW v D, premisli kako ga boš registriral pri nas (mislim da imaš za enkrat še vse možnosti da ga registriraš kot osebno-no v to nisem čist siguren, bivalno ali tovorno) ker so različne članarine pri SVAMZu in potem tusi registracije,...
http://www.gumitehna.si/

http://www.magazinesubscriptionsipc.com ... mcode=ivcg Vem , da je zamudno brskat po starih postih , angleško razumnim forumašom zato ponovno priporočam to revijo . Tu najdete vse , od različnih predelav, tlorisov , barvnih kombinacij, srečanj, povezave restavratorjev in izdelovalcev rezervnih delov ipd. Angleži imajo smisel za ohranjanje tradicije in to lepo izkazujejo tudi v VW kombijih . :wink:

Ojla,
je bolj malo časa. Danes sem šele uspel homologirati. Dokumente dobim čez par dni. Potem registracija in preko zime urediti morebitne pomankljivosti (motor sicer zaenkrat dela OK). Tudi pločevina potrebuje roko itd. Tipo, ko se pelješ mimo, se oglasi (če bom doma...).

Lep pozdrav

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov