Road trip po balkanu do Grčije

Pozdravljeni!

Prihodnji mesec se odpravljam na prvi daljši road trip po balkanu, plan pa je priti do Grčije. Če mi ne rata do časa dobiti pametnega Caddya, v katerega bi si zmontiral montažno ležišče, se bom na pot odpravil kar s fotrovim Jumperjem, v katerega bom vrgel jogi za spat. Lahko zaradi tega kdo kaj komplicira? Glede na to, da se ne mislim nikjer ustavljati za več kot en dan me zanima kje se mi najbolj splača spat, počivališča, kampi, ob cesti..? Pogledati nameravam Plitvička jezera. slapove Krke, Mostar, Dubrovnik, Budvo, za južneje bom pa vesel kakega predloga kje se še ustavit. Se mi bolj splača vozit po starih cestah ali po avtocesti?

Re: Road trip po balkanu do Grčije

Če greš z jumperjem predvidevam tovornim, lahk spiš kjerkoli, pač parkiran dostavni avto in ker ne izstopa kot avtodom na ta način prekrižaril jadransko obalo, vsekakor pa po magistrali za doživetje sploh pa s kombijem ker imaš pred sabo big screen v hd resoluciji in nad ograjo vidiš vse, pri osebnem ti je pa ravno ta napoti. Pa srečno!
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

Re: Road trip po balkanu do Grčije

Trenutno sem v Grčiji (Lefkada - kjtanje - zato me ni bilo v Vinici). Do sem sem prispel preko Dalmacije, Črne gore, Albanije. Nism vozil po plačljivih avtocestah in nikoli spal v kampih. Do sedaj sem Albanijo (3X) samo prevozil. Tokrat imam namen ob povratku nekaj dni v Albaniji tudi odkrivati kajt spote. Domov pridem osmega julija in se po tem datumu lahko tudi slišiva za natančnejše podatke in napotke o poti (sem prevozil že različne variante).

Re: Road trip po balkanu do Grčije

Hvala za odgovore. Kot kaže primernega caddya ne bom dobil do časa, zato bom šel kar s kombijem. Ve kdo kako je z eko takso pri vstopu v Črno Goro? Drži, da se za kombi plača 80€, tovorno vozilo do skupne teže 3,5t? Pa potnega lista verjetno ne potrebujem za po balkanu?

Re: Road trip po balkanu do Grčije

Hvala za odgovore! Trip je uspel, prevozil Hrvaško obalo, Črnogorsko obalo, Albanijo, preko Tirane in Elbasana do Ohrida, okoli jezera, nazaj čez Albanijo po isti poti, nato mimo Skadarskega jezera proti Podgorici, Nikšič, mimo Pivskega jezera proti Bosni, Sarajevo, Mostar, Jajce, nato Plitvička jezera, Karlovac, do Reke po avtocesti in nazaj domov. 8 dni in 3050 prevoženih km.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost