Re: Lefkada, Kefalonija in okolica FAQ

TommyGun napisal/-a:Super koordinate 8)

Lahko bi odprli nov podforum in jih začeli zbirat na kup :)

Tako iz domačih krajev, kot iz tujine.

Mogoče bi bilo še bolje, če bi odprli kar nov forum... torej, tam v "GREMO VEN", ko so kam gremo, srečanja, potopisi .... bi dodali en forum u stilu tips and triks za popotnike, noter bi pa imeli potem več tem. Recimo vsaka tema ena država ali pa del le te (npr. južna Francija)...

Ker malo sem gledal v temi "Kam gremo" in je že tam kar nekaj tem v stilu kaj priporočate, kje spati in podobno... Te sorodne teme bi se pa lahko v nov forum potem prestavile že kot neka osnova...

Seveda, če se moderatorejm to ljubi početi....

LP; Boro

PS: sedaj sem še enkrat prebral tvoj zapis... saj "podforum" v bistvu pomeni isto... ali pač ne no, ne vem...
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Ja sva mislila kar isto :)

No, glede "Tips'n'Triks" pa ne vidim razloga, ker ravno v "Kam gremo" lahko odpreš temo o določeni destinaciji oz podaš mnenje oz izkušnje.

Jaz sem razmišljal bolj o podforumu "Koordinate", kateri bi bil na pol zaprt. Oz dostop do njega bi imeli samo tisti, ki bi jih prispevali. S tem bi povečali motivacijo po deljenju koordinat, ohranili " ekskluzivnost" in še Trouble ne bi imel 20 novih sosedov letos v Grčiji :)
Slika

TommyGun napisal/-a:Ja sva mislila kar isto :)

No, glede "Tips'n'Triks" pa ne vidim razloga, ker ravno v "Kam gremo" lahko odpreš temo o določeni destinaciji oz podaš mnenje oz izkušnje.

Jaz sem razmišljal bolj o podforumu "Koordinate", kateri bi bil na pol zaprt. Oz dostop do njega bi imeli samo tisti, ki bi jih prispevali. S tem bi povečali motivacijo po deljenju koordinat, ohranili " ekskluzivnost" in še Trouble ne bi imel 20 novih sosedov letos v Grčiji :)

Jaz se strinjam. Dobra ideja...... Če bi se pa našel še strokovnjak, ki bi vse to prikazal na zemljevidu smo pa zmagali. Podobno kot tiste lokacije v temi Podatki lastnikov VW....

LP; Boro
Slika

Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

TommyGun napisal/-a:Oz dostop do njega bi imeli samo tisti, ki bi jih prispevali. S tem bi povečali motivacijo po deljenju koordinat, ohranili " ekskluzivnost" in še Trouble ne bi imel 20 novih sosedov letos v Grčiji :)

Podobno sem sam razmišljal, če bi objavljal tukaj gor ali bi ti poslat privat koordinate. Da se zaklene, se popolnoma strinjam. Če ne drugače vsaj za člane foruma...
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Zaklep za člane foruma ne bo dovolj. Se strinjam s TommyGunom... Tisti ki prispevajo(mo) koordinate imajo(mo) tudi vpogled v koordinate drugih članov. Ostali pač ne.
Nekaj let nazaj je bila kar precejšna polemika o objavljanju koordinat na "tavelkem" forumu...
Zaenkrat je tukaj še majhna skupnost, ki pa se vztrajno širi. Bolje že na začetku vzpostavit varnostne mehanizme, kot pa potem, ko je že prepozno...
Več glav več ve

moje mišljenje ....zapiranje tem ni pametno,...omejiti dostop samo forumašem,...težko, ker se lahko nekdo registrira samo s tem namenom ( je kr nekaj prijavljenih, ki nimajo niti ene objave), koordinate si pošiljajte preko pm-ov, ali pa javno ker ne gre prav veliko forumašev v istem terminu v isti kraj...

sam sem na ta velikem forumu precej potopisov prebral, nekaj koordinat zapisal pa nikoli bil tam,...pač se mi zdi zanimivo branje...odkar pa so zaklenili potopise pa sploh ne hodim več na tisti forum...namen foruma pa je deliti svoje izkušnje, doživetja,....
http://www.gumitehna.si/

samo razmišljam....

Kaj pa tako se lahko naštima, da lahko temo vidi nekdo, ki je registriran in ima objavljenih, ne vem, recimo vsaj 10 postov. To je po trenutnih objavah 148 registriranih članov foruma.

Pa še ena resnica je. Pravzaprav ne vem, v čem je takšna tajna teh koordinat. Jaz brez vseh zadržkov objavim tistih par, ki sem jih nabral do sedaj. Sam v tem ne vidim le prostorov za črno kampiranje al karkoli že - pričakujem tudi koordinate recimo ugodnih kampov in PZA-jev, morda lokacij kakšnih znamenitosti ali drugih krajev, kjer se je vredno ustaviti zaradi česarkoli pač že, nenazadnje kjer se dobro poje kaj slastnega, morda celo kakšen mehanik,, ki vam je pomagal ipd... skratka uporabne informacije, ki lahko nekje bogu iza nogu komu prav pridejo...

Ker, resnica je tudi, če pa ima kdo res kakšen ekskluziven plac ga pa itak ne objavi in ga na podlagi nekega zaupanja pove prek pm-a tistemu, ki se mu pač zdi...

LP; Boro
Slika

Re: Podforum Koordinate?

Splošne informacije o novem podforumu:

1. Podforum "Koordinate" gre po sistemu "podarim-dobim". Uporabnik, ki deli koordinate z ostalimi v podforumu
"Kje smo (bili)" ali "Kam gremo" dobi dostop do podforuma Koordinate.
Skupaj z odobrenim dostopom, se tudi njegove koordinate prenesejo v pravilni podforum.
2. Za dostop v podforum " koordinate" lahko zaprosite tudi direkt moderatorja oz administratorja. Potrebno je navesti katere koordinate imate pripravljene za objavo.
3. Zbirajo se koordinate o preverjenih prenočiščih, parkiriščih, črpalkah, zanimivostih, mehanikih, vodnih virih oz o vsem, kar nam lahko olajša in popestri potovanje.
4. Dobrodošle so koordinate tako iz Slovenije kot tujine.
5. V sodelovanje ni nobeden prisiljen.
6. Podforum je namenjem izključno zbiranju koordinat in ne ostalim debatam.
7. Avtor lahko z koordinatami prosto razpolaga in jih deli, kjer hoče in komur hoče.

O vseh nejasnostih lahko tukaj povprašate.
Slika

Se strinjam z z tipo73, da zaklepanje tem ni pametno - pa zakomplicirati stvari.
Spremljam forum dnevno in vse pohvale vsem ki objavljate, komentirate,...
Nekateri več potujejo, nekateri se bolj spoznajo na mehaniko, motorje, vsak pač
doprinese tej naši "skupnosti" svoje in deli naprej. Tako je po moje tudi s koordinatami.
Preko Street VieW si lahko ta kraj skoraj v živo pogledaš, če imaš koordinate.
Ugotavljam da ta forum uporabljajo tudi ne " VW FANI", zakaj pa ne vsi so dobrodošli.
Vsak preglejuje teme, ki ga zanimajo, res pa je , da je največ prispevkov uporabnih
za VW camperje, kot je že naslov foruma. ZARADI VW CAMPERS FORUMA sem nabavil
VW T3, ga preuredil v camperja,... Bilo bi mi žal, če ne bi ostal kakršen je!
LP, CARLOS

Še enkrat bom zapisal... meni osebno je vseeno, ali kdo bere "moje" koordinate ali ne. Nenazadnje, v vseh več potopisih sem jih že navajal in nekdo, ki si vzame čas, si jih lahko najde in shrani (recimo lanski potopis dopusta). Ko bom imel čas, jih bom zložil v eno berljivo stanje, če bom znal, jih bom prikazal na zemljevidu. In s tem si bom odprl temo koordinat. Pa niso neke hude lokacije - pač kakšna uporabna, tako za na pot...

Zakaj to pišem. V življenju je tako, da če nekaj daš, potem lahko pričakuješ da nekaj dobiš. Zdaj za tiste, ki bolj redko pišete in malo več berete: Tudi sam sem bil več let brez kombija, forum sem dnevno prebiral (še zdaj ga), pa sem do dneva, ko sem kupil vagen napisal nekih na pamet 200 ali 300 postov. Hočem rečt, da mi zelo godi, da ljudje prebirajo forum, ne glede na to koliko pišejo - ampak ravno to, da objavimo post je pogoj, da forum obstaja. Saj, če nima kdo kombija ga verjetno tudi kaj zanima, ima kakšno željo, bi rad kaj vprašal. Še nobenega nismo ugriznili. In ta tema s koordinatami bo pač očitno neke vrste ekskluziva...(sploh, če bodo tiste zgoraj brez... :lol: ) Saj tudi foruma članskih zadev ne vidi nekdo, ki ni registriran. Pravzaprav sploh ne vidim nekih zadržkov glede tega, da je neka omejitev.

Za tiste z manj objavami pa tole: malo pojdite po domačem kraju, preglejte, pretuhtajte in napišite, kaj naj pogledam, ko bom pri vas, kje naj parkiram in kje se lahko dobro poje kakšen šnicel. Za post potrebujete 10 minut, odprete si pogled v forum koordinate, jaz pa bom vedel, kam na kosilo. So easy as that.

Forum je naš, in skupaj ga bomo, s tem ko bomo pisali, le obogatili. Tudi če niso to neke hude reportaže....

LP; Boro
Slika

Ej, ne pozabite name, ko boste zaklepali, jaz sem v svojih potopisih vedno objavljala koordinate in se jih bom :D Zame je to neprecenljiv podatek, ko delam plan za naslednje popotovanje.
A jih lahko "preplonkam" iz svojih dosedanjih postov, da bom dobila dostop :wink:
Ljubo&Ljuba

Po tej logiki bi lahko teme glede tehničnih vprašanj gledali samo tisti, ki so prispevali poste o obnovi avta, tisti, ki pa so to dali delati mehaniku in niso objavili pa ne...! Al kaj?
Men je to milo rečeno idiotsko! Zakaj bi nekdo bral kako sem jaz rešil neko tehnično stvar v avtu, če jas ne smem brati, kje je bil on na dopustu, oz kje je kaka dobra lokacija za prespat!?

"dragi" TommyGun .tisti Tvoj ODJEBI me je prizadel .dolga leta sem že član vendar lahko zelo malo potujem,ker mi to zaradi bolezni ni mogoče pa še del noge so mi odrezali .Mi pa forum zelo veliko pomeni saj tako z vašo pomočjo vsaj malo podoživljam Vaša "potepanja"in si tudi z tem lajšam stanje v katerem sem.Srčno upam da Tebe kaj takega nikoli ne doleti .Veliko lepih potepanj in predvsem varnih Ti želim.Pa lepe praznike vsem.Janez in Micka.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost