Iščem informacije- Slovaška, Češka, Nemčija, Švica, Avstrija

Pozdravljeni!

S prijatelji gremo v soboto na pot z Mobitelovim Itak Venom, VW T2 1.6 3 speed auto. Ker še nikoli nismo izvedli road tripa v takšni obliki, me zanima kakšen nasvet s strani izkušenih kombijašev, ki vem da jih na tem forumu ne primanjkuje. Zanimajo me bilokakšne koristne informacije v zvezi s cestninami, vinjetami, vstopi v središča mest in kje se splača tankati za države po katerih se bomo vozili.

To so Slovaška, Češka, Nemčija, Švica in Avstrija. Tankati predvidevam, da se verjetno splača izven avtocest. Če ima kdo takšen kombi me zanima tudi poraba goriva in povprečna potovalna hitrost. Predvidevamo porabo okoli 13l ob lepi vožnji.

Za avstrijo bomo kupili 10 dnevno vinjeto, v Nemčiji so AC zastonj. V švici kolikor mi je znano obstaja samo letna vinjeta za 33 eur? Kako imajo to rešeno na Slovaškem in Češkem pa ne vem?

Bilokakšna koristna informacija za na pot, bo izredno dobrodošla.

Naše potovanje se bo lahko spremljalo tudi tukaj:
http://ven.itak.si/o_natecaju

Lep pozdrav

Re: Iščem informacije- Slovaška, Češka, Nemčija, Švica, Avst

Oprosti, če bom izzvenel nesramno. Glede na vprašanja, ki jih postavljaš tri dni pred odhodom previdevam, da bo tole res dogodivščina. Pa vzemi to kot dobronameren komentar. Predlagam, da glede vinjet in cestnin pregledaš AMZS-jevo spletno stran - tam je precej informacij. Na tem forumu je kar nekaj potopisov - malo prebrskaj in preberi.

Kakorkoli - želim vam srečno pot. Uživajte vsak trenutek poti. In vrnite se varno.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron