Kampi+PZA po Evropi

Potovanje po Evropi zahteva malo priprjavljenosti. Namreč , ko od vožnje utrujeno telo zahteva počitek in če ne vemo kam , postane situacija napeta .odvisno od vas , kje želite počivati .Tomaž je dal že link na seznam večine počivališč v Evropi, je pa vedno dobro imeti papiranato različico v kamperju.

REISEMOBIL BORDATLAS vas bo oskrbel z večino informacji o PZA-jih v Evropi. Dobite ga lahko na www.avtodom-revija.si , ali pa v njihovi trgovini v Lj. Atlas je zelo špehnat, v njem pa dobite vse informacije o PZA-jih. Opis,lokacijo , zemljevid, ponudbo, ceno itd. Denarja vrednih cca 700 strani .
Za primorce ga dobite v Koptex- Nova gorica. Seveda bo potrebno malo znanja nemščine.

GO MOTORHOMING EUROPE je knjiga , ki jo je napisal angleški par , ki je dobro leto po Evropi potoval z avtodomom. Knijga je resničen in doživet vir informacji, ki resnično obsega vse teme in še več, ki nas zanimajo . www.go-motorhoming.co.uk

Na njihovi spletni strani lahko tudi naročite CAMPING-CARD ACSI, ki je v bistvu vodič po evropskih kampih (letos več kot1330 kampov) Zraven je kartica , ki vam izven sezone garantira ceno za dve osebi+kamper+elektrika+hišni ljubljenec . Paketi cen so odvisno od kampa €10 , €12 , €14 . Tu pa bo potrebno malo angleščine .

In še nekaj sem pozabil. Na istem naslovu lahko naročite vodič po evropskih PZA-jih : CAMPERSTOP v angleškem jeziku , če vam je to lažje .

Oba atlasa in Camping-Card se letno obnavljata s svežimi informacijami . Tudi iz lastnih izkušenj vem , da vseh PZA-jev ni v atlasih . V vzhodnih dolomitih sem jih našel kar nekaj , ki v atlasu niso omenjeni in nekateri po zelo ugodni ceni cca. 8€ z elektriko.

Miki,
nabavil sem ta bordatlas pa moram reč da sem malo razočaran. Da se zastopimo vsebuje ogroooomno PZAjev in precej podatkov (ki so žal v nemščini), pričakoval pa sem da jih bo v okolici Munchna in pa Salzburga več.
http://www.gumitehna.si/

Tako na "uč" jih vidim več kot dvajset med Salzburgom in Munchenom . A to ni dovolj
:shock: Nemščino boš pa malo potreniral-slovar pride prav :P

Ja ja Miki sej jih je res na 8ki med S in M vsaj 20 ampak v AC obroču znotraj Munchna sta samo dva pa ob 92 kamor gremo jih tud ni prav veliko, no sej nam je tud zdej prav prišel in smo si že izbral lokacije kjer se bo prespalo.
Tistih par besed nemščine sem že osvojil da vem kaj ponujajo :lol:
http://www.gumitehna.si/

Tomaž te GPS Koordinate ne vem če so ravno točne.Naprimer v sloveniji pokaže PZA v Gorjah nekje sredi polja v Gozd Martuljku pa je PZA na vrhu hriba.Prosim preveri mogoče pa sem jaz narobe pogledal.LP Roman

Re: Kampi+PZA po Evropi

Mogoče bi bilo pa dobro, da malo oživimo to temo s koristnimi podatki.

Pred časom je po Facebook-u krožila fotografija obvestilne table mestne občine Slovenj Gradec, kjer je pisalo nekaj v tem stilu: avtodomi parkirajo brezplačno, v zameno pa prosimo da kupite lokalne izdleke in s tem pomagate razvoju bla bla... Meni se je zdela zelo taka, inovativna ideja - lej, če ne drugega bi sam zaradi lepe geste klupil vsaj kilo jabolk.

Pred kratkim sem gledal na TV SLO Polnočni klub z naslovom Sodobni nomadi. Skoraj ne mine teden, da ne zasledim novice o tem in onem PZA-ju v Sloveniji. Pravzaprav sem malo klikal po netu in presenečen ugotovil, da je par sto metrov od mojega doma en PZA (sicer bolj tako, bogi ampak... kaj pa potrebuješ kot raven plac, malo vode in malo štroma). Se bom prav pozanimal kakšna je cena.

A mogoče le počasi capljamo za evropo? Tam berem da gre skozi Slovenijo vsako leto 90 tisoč avtodomov. S povdarkom na besedni zvezi "skozi Slovenijo". A bomo počasi le pogruntali, da je to nenazadnje tudi denar?

Najlepše mesto na svetu. Kolikor je meni znano tam ni nekega pravega mesta. Saj ne, da bi jaz tam spal ampak.... Če je vse tako lepo, kot pravi veliki župan - vsaj kakšno tablo bi lahko dali na obvoznico, pa bi kak sodoben noomad mogoče zavil noter za kakšno noč...

Takšne in podobne novice kažejo, da se prebujamo.....
http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/v-posavju-je-zdaj-ze-sedem-postajalisc-za-avtodome/345694

pa zanimniv komentar, tako v vednost....

Pozdabil dodati v prejšnjem postu: Bomo pač nosili denar Italijanom, ki so takoj za mejnim prehodom Rateče zgradili nov PZA kot se šika - raven teren, klopi in mize, razsvetljava, urejeni priključki za elektriko in vodo, urejeni koši za smeti, ... Proti temu je 15€ za praktično nič v Kranjski Gori navadno oderuštvo.

evo, za konec še ena stran s seznamom PZA-jev v Sloveniji...

http://www.slovenia.info/?parkirisca_za_avtodome=0&lng=1

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Kampi+PZA po Evropi

Tisti blizu tvojega doma je brezplačen. ;) Če želiš elektriko pa daš par kovancev.
V sloveniji je nekaj PZA ali pa prostorov, kjer je možno prenočiti. Ampak še vedno premalo v primerjavi z ostalimi državami. Meni osebno je lepo gesto naredil tudi lastnik zemljišča pri Planšarskem jezeru na Jezerskem, kjer dovoli prenočiti od 20.00 do 8.00 brezplačno. Parkiraš ob vodi sredi narave, ampak po tej uri pa z avtodomom nimaš kaj tam delat.

Se pa večkrat vprašam, ali sem samo jaz postal bolj pozoren na te stvari, ali se je pa število avtodomarjev občutno povečalo v zadnjih letih.
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: Kampi+PZA po Evropi

NoName napisal/-a:Tisti blizu tvojega doma je brezplačen. ;) Če želiš elektriko pa daš par kovancev.


Aja... no, mogoče se pa odpeljem tistih 200 metrov in tam kdaj prespipm... :shock:
To je za moje pojme PZA. Saj, praviloma avtodomi niti ne potrebujejo drugega kot mogoče elektriko, malo vode, pa še to ne vsi. Konec koncev gre za to, da "legalno" prenočiš. Če je lastnik vsaj malo podjeten bo pa tako ali tako ponudil "kaj za zraven" in tako odtegnil kak evro...

NoName napisal/-a:Se pa večkrat vprašam, ali sem samo jaz postal bolj pozoren na te stvari, ali se je pa število avtodomarjev občutno povečalo v zadnjih letih.


Ja, kar precej jih je. Morda sem sam zadnje čase bolj pozoren, ampak res se tudi meni zdi da jiih je kar precej. Nenazadnje tista statistika o 90 tisoč na leto se mora nekje videti.

Pe še glede geste, ki jo omenjaš. Mislim, da lepa beseda vedno najde lepo mesto.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Kampi+PZA po Evropi

Glede na napisano, bomo v kratkem v Kopru lahko precej poceni spali. Lokacija je sicer vse prej kot zanimiva, po drugi strani si pa blizu mesta in lahko s kolesom zabluziš po Kopru. Se pa bojim, da bo v sezoni kar polno in se zna cenik kmalu spremeniti.... Je pa proga za kartnig prav blizu... :lol:

http://www.primorske.si/2015/05/18/Kamperji-pred-zaprtim-parkiriscem

del članka, citiram:
Na novem parkirišču je prostora za 27 avtodomov. Z njim bo - tako kot tudi z ostalimi parkirnimi površinami v mestu - upravljala Komunala Koper. Turisti s kamperji bodo morali odšteti štiri evre na dan za vstop na ograjeno in varovano območje, za ta znesek pa bodo imeli na voljo vodovodni in elektro priključek ter drugo ponudbo.

V večnamenskem sanitarnem objektu so toaletni prostori in kabine s prhami. Zunaj so še otroško igrišče, prostor za piknike, ekološki otok ter poseben izpust za rezervoarje fekalnih vod.


Evo, še lokacija za tiste, ki ne poznate...

Koper.JPG


No, počasi jih je vedno več. Počasi capljamo za evropo....

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Kampi+PZA po Evropi

Preizkusil PZA Koper - odlično. Sanitarije, tuši zunaj klopce.
Za kartico daš 2.5EUR, ki ti ostane in jo polniš.
Za postanek 24ur - 4EUR. V bližini trgovski centri CINAPLEXX, McDonalds, do centra 10min.
Edina slabost bližina avtoceste, je pa na drugi strani VINAKOPER :D :D :D .
Priporočam za prehodni postanek ali pa tudi kakšen vikend v Kopru.
LP
Slika

Re: Kampi+PZA po Evropi

Nov PZA v Pivki.

Berem novico čisto iz drugega razloga in poglej ga zlomka... spet nov PZA. A se pa morda le počasi prebujamo. Pa še za mnoge na relaciji proti morju....

http://www.zurnal24.si/podmornica-p-913-zeta-selitev-clanek-254393

Z avgustom je pričelo obratovati tudi novo počivališče za avtodome. "Gre za z vso potrebno infrastrukturo opremljeno počivališče za osem avtodomov," so pojasnili v Parku. "Novo počivališče predstavlja pomembno obogatitev Parka vojaške zgodovine, kot tudi pomembno popestritev turistične ponudbe v občini Pivka, ki do sedaj ni imela nobenega turističnega počivališča." Ker le-to leži neposredno ob magistralni cesti G6, eni pomembnejših turističnih prometnic v Sloveniji.

Slika


Samo tale park je pa res vedno bolje porihtan. Vsaka čast za eno zakotno Pivko. No, bila je zakotna in se zelo lepo razvija.... Morda še najbolj v tem okolišu....

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Kampi+PZA po Evropi

Da še dopolnim svoje zadnje obvestilo glede PZA v Pivki pri Parku vojaške zgodovine.
link:
http://parkvojaskezgodovine.si/

Ni mi dalo miru in sem danes poklical in vprašal še za ceno. Zelo prijazna uslužbenka mi je pojasnila vse skupaj nekako tako:
"Glede na to, da je PZA sicer odprt, ni pa še cenika se lahko sedaj neko obdobje tam pač parkira in prespi. Cena je pa, pa ni ... no, v bistvu je sedaj nekaj časa zastonj. Do danes ni nihče še plačal in tudi ne bo, dokler ne bo uradnega cenika. Trenutno prenavljajo tudi muzejsko zbirko, gradijo nek nov objekt. 16.9.2015 bo uradna otvoritev tega objekta in tudi novega PZA, takrat bo pa objavljen tudi nov cenik. Je pa prepričana, da bo naravnano tako, da če bo nekdo kupil karto oz. vstopnico v muzej, bo le ta vključevala tudi uporabo PZA."

No, če je temu tako... kar se mene tiče je vredu. Za tisti plac za prespat bo poštena cena. Ne pa da ti samo plac računajo kot kakšen kamp. To je po moje pravzaprav smisel PZA.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Kampi+PZA po Evropi

Tole je kar pametna lokacija. Že v ilirski se je lastnik gostilne je z dobro potezo to uredil na parkirišču. kar imam pa izkušnje po italiji so PZA-ji nekje okoli 10 eur, tisti ki ponujajo vse razkošje kampa pa malo več. Upam, da bo tudi tukaj podobna miselnost.
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: Kampi+PZA po Evropi

No, očitno sem čisto prehiter z novicami glede novih PZA. Danes nekaj klikam in glej ga zlomka. Najdem celo cenik od PZA v Pivki. Še tole dopolnim in končam.

http://www.slovenia.info/si/parkirisca-za-avtodome/Park-voja%C5%A1ke-zgodovine-Pivka.htm?parkirisca_za_avtodome=41745&lng=1

Število postajališč : 8
OSNOVNE INFORMACIJE

Počivališče za avtodome obratuje čez celo leto. Počivališče je pod videonadzorom. Brezplačen WI-FI je na voljo v muzejski restavraciji.

PLAČILO (najkasneje 30 min po prihodu) 10,00 EUR/avtodom.

VKLJUČUJE:
postanek do 24 ur
polnjenje vode
električni priključek
praznenje fekalij
vstopnina za muzej za eno odraslo osebo


Še vedno ugodno, če mene vprašate.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: Kampi+PZA po Evropi

Klasična Izola (PZA), pred Novigradom so baje ene divje plaže. Zvedel iz prve roke, mi še nismo preizkusili. Barbariga, divje. Ližnjan, divje. Glede na to, da nimaš klasičen kamper, ki ga vidiš na km, lahko pa tako povsod spiš. :)
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: Kampi+PZA po Evropi

Malo pozno ampak bo prav prišlo tudi drugo leto, PZA marina Portorož. Vhod isti kot za marino, lokacija pa meni vrhunska, makadam parkplac, prva vrsta in pogled na morje. Odlično za tkole na hitrco za vikend skočit, nama je bilo super. Cena je sicer 16eur na dan z elektriko, tušev in wc-ja ni. V sezoni je cena višja.
My van isn't leaking oil, it's just marking it's territory.
Priponke
pza portoroz.jpg

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost