Re: preko albanije do grčije

Živ

tudi jaz sem lani potoval skozi Albanijo proti Grčiji, pri Podgorici sem prečkal mejo in potem skozi Shkoder in Tirano na levo proti Ohridu. Na izstopu je za plačati ekološka taksa (par €), ceste na severu so obup, južno pa se kar obnavlja in gradi. Če se le da se izgogibaj večjih mest ker nimajo ne semaforjev, ne prometnih znakov in se zna zagužvati.
Slika

Re: preko albanije do grčije

Sem leta 05 vozil po Albaniji.
Na cesti ali za cesto lahko pričakuješ tudi mrtvega konja, kravo.
Tirana 2miljona ljudi, pa prav zares čist nobene table- kažipota. Sprašujem za Drač, pa nihče nič ne ve, po njihovo je Drač-Dures.
V vsakem križišču policaj, sem nazadnje njih spraševal kam, mimo marsikaterega se se peljal celo 2 ali 3 krat, tako da ko so me videli so že kar kazali kam....
Komedije, ampak je za probat.
V tistem tavelikem krožnem v Tirani (mislim da 6 ali 7 cest) sem vozil na kompas.
Dolgih luči ponoči ne izklaplajo čeprav vozijo 2m za ritjo.
Je pa čist mal kulturni šok vse skupaj.
Vsekakor pa priporočam vsaj enosmerno vožnjo skozi Albanijo.

Re: preko albanije do grčije

Tudi midva sva imela podobne iskušnje pri vožnji čez Albanijo,
vglavnem se moraš kar gužvat da prideš čez mesto ,zrihtaj si dobro hupo ker sem opazil da jo uporabljajo namesto žmigavcev in namesto štop luči ,pa še za kaj drugega:lol:
Malo moraš predvidevati kaj bo voznik pred tabo storiv ,ker dobesedno vstavi ko se mu zahoče in istopi iz avta ,enako storijo ko se odpelje ko je parkiran ob cesti ,nič jih ne briga če se mimo pelješ on ima prednost :?:
Ceste so pa bolj slabe,sploh pri vstopu in istopu na mostove.

LP

Re: preko albanije do grčije

Tudi sam sem že prevozil Albanijo.
Moje izkušnje so podobne kot od predhodnikov. V Elbasanu sem bil največji lolek in so mi vsi trobli in mahali, ker sem se na rdeči na semaforju ustavil. Pač, po občutku.. samo naprej.
MOgoče tole še: sam sem imel navigacijo. S karto SCG route (kjer so tudi glavne ceste v albaniji) sem se nekako boril. Nekako je približno šlo, le moja pozicija na karti je bila par sto metrov stran od ceste - nekako se ni pokrivalo no. Je bil Garmin bolj prižgan namesto kompasa. Na preriji je zanimivo in logično, v mestu pa kr malo zadeve odpovejo ker je par sto metrov veliko. Pač, pitaj seljaka in je šlo....
Vsekakor pa priporočam no.
LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Re: preko albanije do grčije

Jaz se letos odpravljam v Albanijo z mojim "japancem" , v bistvu se vračam nazaj, leta 2011 sem jo z motorjem prevozil celo po obali od Grčije navzgor Igoumenitsa je bla izhodišče, kjer sem iz trajekta dol prišel.

Prvi dan sem se ustavil v Sarandi, da sem zmenjal denar, mesto podobno kakšnemu Portorožu bi rekel, ampak nič posebnega, samo en avtokamp pa še ta nekje na obrobju mesta, tako da sem pot nadaljeval naprej po obalni cesti in upal na kakšno drugo možnost nočitve. Našel sem tablo za Lukova plazha in se odločil, da se vržem v morje, da bom lažje razmišljal, 100m pred obalo pa zagledam na roke napisano tablo "camping-caravaning" in prespim za 5eur/noč in pojem kosilo ter popijempivo za 4eur 8)

Drugi dan se zbudim obkrožen s kravami in kozami, spakiram in naprej po obali do Dhermija, precej turistična vas, kamp spet za 5EUR/noč, enako tudi lignji na žaru in dva piva 8)

Tretji dan pa že preko Vlora, Fiera in Shkodra do Montenegra

Albanija me je navdušila zato se letos vračam, edino smetnjakov in semaforjev pa niso še videli :roll:

Lukova plazha

Slika


Dhermi

Slika
Priponke
albanija.jpg
Vzpon na prelaz, ki je tik nad obalo Dhermija

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron