Črna gora

Letos planiramo zopet iti v Zlatibor na VW srečanje, ampak potem ne bi mahnili preko Bosne na hrvaško obalo, ampak v Črno goro.

Ima kdo izkušnje s to državico, kje so dobri kampi ob morju- osamljeni mali,mirni kampi ne pridejo v poštev.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Re: Črna gora

Velikih kampov v Črni Gori nisem videl v 17 letih ko smo hodili tja vsako leto. Bili smo v hiši, tako da kampov nismo niti iskali, usput pa nismo videli nič večjega.
Kamp scena je tam bolj še bolj na začetku, imaš pa manjše družinske kampe. Mogoče obstaja kaj večjega v notranjosti ali od Ulcinja proti albanski meji. Izogibaj se Budve ker je tam strašna gneča - plaža je tako zasedena da komaj prideš do vode, razen če se želite zabavati zvečer.
Ljudje so prijazni, v gostilnah ješ zelo poceni, cene v trgovinah so malenkost nižje kot pri nas. Na cesti moraš druge voznike gledat v oči in probati ugotoviti kaj bodo naredili v križišču :) Največje veselice so bile ko so dobili prva krožna križišča. Iz Zlatibora pojdite do Podgorice in nato čez tunel proti obali.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Ko se boste vračali raje ne hodite preko meje blizu Dubrovnika (mislim da se reče Debeli breg), ker je ponavadi strašna gneča razen če greste zelooo zgodaj zjutraj.
Pojdite raje Podgorica, Nikšić, Klobuk, Trebinje. Potem greste lahko proti Dubrovniku, če greste direkt domov pa raje Ljubinje, Podplat, Stolac, Čapljina in tam na avtocesto. Tu ni nobene gužve in na meji se ne čaka dolgo.
Če želite iti ob Črnogorski obali pa zavijte v Hercegnovem proti Trebinju.

Anton aus napisal/-a:osamljeni mali,mirni kampi ne pridejo v poštev.

Hehe, vse kontra kot večina.. :D :D
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Hvala Boštjan za napotke.

Matic, doma imam mir, zunaj potok mirno žubori, ptički pojejo itd, na morju se pa more dogajat, glasba pozno v noč....samo gužve na plaži kot je omenil Boštjan v Budvi pa spet nimam rad.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Jaz sem bil v zadnjem letu 2x po en teden v Črni gori, pa mi je TOP. Prijaznost ljudi, gostoljubje, pokrajina je super. Sicer sem bil službeno tako, da nisem kampiral. Moram pa reči, da sem oprezal za kampi, pa jih ni ravno na pretek. Kot so že ostali povedali, v Budvi je gužva in je bol high class turizem. V Uljcinu, oz od Uljcina dalje je ena najlepših plaž na balkanu.... ampak! Uljcin je pretežno albanski, večina nastanitev in gostinskih kapacitet je albanskih. Nočem zdej nikogar žalit, ampak je velika razlika napram ostalem delu Črne gore. Prijaznost natakarjev, gostoljubje itd..., je na veliko nižjem nivoju. Da o čistoči na ulicah in ob cesti sploh ne govorim.... Ampak kljub temu nič kritičnega oziroma ne toliko slabo da se ne bi dalo zdržat.
V nasprotju z Boštjanom imam z mejnim prehodom Debeli Breg dobre izkušnje. Vedno sem šel gladko skizi, s tem, da sem vedno na carini delal še AtaCarnet, pa ni bilo problemov.
Zelo lepa pot je od Podgorice proti Kolašinu po kanjonu reke Morače. Pelje preko gorskega prelaza s, če me spomin ne vara, 36 na roke skopanimi predori.
Splača se iti tudi v Nikšič (lepo jezero) in potem je set ena zelo lepa cesta od Nikšiča do Kotorja. Preden se spustiš v Kotor so razgledi res spektakularni.
KAr se pa pravil na cesti tiče je pa tako... Baje obstajajo neka pravila, baje... Kakšna so nihče ne ve, mogoče so tudi samo mit! :) Jaz sem hotel prehitevati tovornjak, pa sem ocenil, da ker sem s kombijem verjetno nimam dovolj prostora in pospeška, pa se odločim da ne bom prehiteval. V tistem trenutku je mimo mene prižgal 30 let star avtobus za 50 ljudi in prehitel mene in tovornjak... Policaji so me ustavlji 3x zaradi prevelike hitrosti. Vsakič sem se izmazal. 2x sem jima dal faznprifarje 1x ko je šlo pa res hiter sem moral faznpriferju dodat še kombinirke. :)
Vsekakor je to država, ki se jo splača obiskati. Jaz bom definitivno še šel na en road trip v Č.G., ko bojo otroc malo večji.
lp

Super podatke dobivam, če ima še kdo kakšno izkušnjo kar na plano z njo. Jure, sem se kar nasmejal tvojem plačilnem sredstvu za prehitro vožnjo, a še zmeraj uporabljajo euro kot mi.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Se imajo €.. v zacetku junija sem bil doli.. Kampi so vecinoma privat, 2 osebi + avtodom je od 10-15€ na dan.. za 15€ top privat kamp v Utjehi, za 10€ pa mas kamp z mrzlo vodo ampak z pogledom na otok sv.stefan :? :D .. Med Ulcinjom in Ado bojano je plaza (velika plaza) z 12km mivke, tu sta tudi dva vecja kampa ( Safari, copacabana - http://www.avtokampi.si) drugace se pa da tudi na "crno" prespat kje ob plazi, oziroma so koordinate za kampe in parkirisca na aplikaciji park4night.. Od Ulcinja proti Utjehi je lepa plaza Valdanos.. Pri Petrovac na moru je plaza Lucice... v bistvu je veliko lepih plaz.. Naprej od Budve sta plazi Ploce (podobno kot zrče) in trsteno, malo prej je tudi "kamp" za 12,5€ ob plazi jazz, zraven se je hotelska plaza.. Splaca se pogledat most na Tari (majo tudi zipline), od tukaj lahko gres v Žabljak(narodni park durmitor, crno jezero) in potem proti Niksicu.. ali pa od zabljaka proti mojkovacu (narodni park biogradska gora) in potem proti Podgorici, (vmes je se samostan Morača) in potem mimo skadarskega jezera skozi tunel -5€ do Sutomora.. Ce je lepo vreme se splaca na Lovcen- Njegosev mavzolej, je lep razgled na kotor in okolico.. Edino na mejnem prehodu proti dubrovniku je bila malo guzva 20min cakanja..

v top sezoni avgusta ,sva vedno čakala na meji Debeli breg ali dugi breg ali kaj je že vedno po dve uri in več,zaradi albanskih švicarjev ki takrat potujejo domov,na Trebinje jih ne spuščajo prek zato tam ni gužve je pa več vožnje okrog
so pa kampi po ČG večinoma ok,le gužva na plaži pa zna biti neznosna,pa oni kurci z rent a ležaljka so povsod nasmeteni,tak da tudi za brisačo ni mesta
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Ogromno je že napisano. Sloh ne vem kaj naj dodam. Po lastni izkušnji... glede na to da greš iz Zlatibora dol - vsekakor zanimiva je relacija Nova varoš, Prijepolje, Bijelo polje, Mojkovac, na zahod po kanjonu Tare, pa potem gor na Durmitor (Žabljak), pa potem Šavnik, Nikšič, Podgorica.

q.jpg

v kanjonu Tare lahko raftaš, samo sediš ob vodi in jo občuduješ, al pa se z banđi đampingom vržeš ... če imaš "kohones" seveda... mene je blo že strah dol pogledat....

Aja, če boš šel slučajno tod... pri tem mostu iz videa zaviješ levo potem gor na Durmitor....Na Žabjaku je kar nekaj turizma, poceni kampov ko peska ob cesti (za prespat seveda, to so mali privat kampi...).. Potem pa ob poti skoraj nebi smel mimo manastira Ostrog (poguglaj no)... tam se pripravi na eno tako vratolomno, ozko cesto, polno avtov... je doživetje, vsaj bilo je...). Vsekakor, prej ko se spustiš do morja predlagam še obvezen obisk Lovčena. Res nekaj plačaš za avto za gor, pripelješ se pa tako blizu vrha, da več kot 200 metrov ni treba hodit do vrha - saj si enkrat napisal, da kar je več kot 200 metrov od kombija peš ni zate....

Pa še osnovni nasvet, kar se mene tiče, pa sem bil že nekajkrat v Črni Gori.... Črna Gora je najlepša, ko zapustiš morje in greš v notranjost.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Boro napisal/-a:
Pa še osnovni nasvet, kar se mene tiče, pa sem bil že nekajkrat v Črni Gori.... Črna Gora je najlepša, ko zapustiš morje in greš v notranjost.

LP; Boro

Definitivno res!

Ni se nam turneja izšla, po temeljitem izračunu nam bi ostalo samo dva dni brez vožnje.
Smo na standardni večletni lokaciji v Istri.

Bomo pa ta priporočila iz postov uporabili za kdaj drugič, hvala vsem, ki ste kaj napisali.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Medulin je enkraten do 1. avgusta potem je pa invazija makaronarjev, saj tako je bilo eno leto v prvem tednu avgusta. Mi hodimo (razen enkrat) zadnje dva tedna v juliju. Je pa letos več VW T3 kot lani. Pa vreme je enkratno vse naokoli pada tukaj redko kdaj, seveda v teh letih kaj hodim sem je bilo tudi kaj dežja in neurja. Mi imamo že 9 dan suho in tko kaže še e do konca ca tedna, temp morja cca 26.
Expert za VW T3

Član:
UO Svamz

Bostjan napisal/-a:Velikih kampov v Črni Gori nisem videl v 17 letih ko smo hodili tja vsako leto. Bili smo v hiši, tako da kampov nismo niti iskali, usput pa nismo videli nič večjega.
Kamp scena je tam bolj še bolj na začetku, imaš pa manjše družinske kampe. Mogoče obstaja kaj večjega v notranjosti ali od Ulcinja proti albanski meji. Izogibaj se Budve ker je tam strašna gneča - plaža je tako zasedena da komaj prideš do vode, razen če se želite zabavati Poslovna darila zvečer.
Ljudje so prijazni, v gostilnah ješ zelo poceni, cene v trgovinah so malenkost nižje kot pri nas. Na cesti moraš konopljina krema za obraz druge voznike gledat v oči in probati ugotoviti kaj bodo naredili v križišču :) Največje veselice so bile ko so dobili prva krožna križišča. Iz Zlatibora pojdite do Podgorice in nato čez tunel proti obali.

a je torej dokaj poceni kampirat tam ali je tako kot pri nas ko so relativno grozne cene za kampirat?

aceofs napisal/-a:
Bostjan napisal/-a:Velikih kampov v Črni Gori nisem videl v 17 letih ko smo hodili tja vsako leto. Bili smo v hiši, tako da kampov nismo niti iskali, usput pa nismo videli nič večjega.
Kamp scena je tam bolj še bolj na začetku, imaš pa manjše družinske kampe. Mogoče obstaja kaj večjega v notranjosti ali od Ulcinja proti albanski meji. Izogibaj se Budve ker je tam strašna gneča - plaža je tako zasedena da komaj prideš do vode, razen če se želite zabavati Poslovna darila zvečer.
Ljudje so prijazni, v gostilnah ješ zelo poceni, cene v trgovinah so malenkost nižje kot pri nas. Na cesti moraš konopljina krema za obraz druge voznike gledat v oči in probati ugotoviti kaj bodo naredili v križišču :) Največje veselice so bile ko so dobili prva krožna križišča. Iz Zlatibora pojdite do Podgorice in nato čez tunel proti obali.

a je torej dokaj poceni kampirat tam ali je tako kot pri nas ko so relativno grozne cene za kampirat?

Cene so verjetno nižje, kamperjev pa ne preganjajo kot pri nas. V Baru spijo v bivšem kampu na travniku zraven plaže. Ni pa WC-ja in elektrike, ker so se podrli.
Poglej še tule: https://avtokampi.si/kampi

Bostjan napisal/-a:
aceofs napisal/-a:
Kamp scena je tam bolj še bolj na začetku, imaš pa manjše družinske kampe. Mogoče obstaja kaj večjega v notranjosti ali od Ulcinja proti albanski meji. Izogibaj se Budve ker je tam strašna gneča - plaža je tako zasedena da komaj prideš do vode, razen če se želite zabavati Cube električna kolesa zvečer.

Cene so verjetno nižje, kamperjev pa ne preganjajo kot pri nas. V Baru spijo v bivšem kampu na travniku zraven plaže. Ni pa WC-ja in elektrike, ker so se podrli.
Poglej še tule: https://avtokampi.si/kampi

super hvala za info :)

JureKo napisal/-a:Jaz sem bil v zadnjem letu 2x po en teden v Črni gori, pa mi je TOP. Prijaznost ljudi, gostoljubje, pokrajina je super. Sicer sem bil službeno tako, da nisem kampiral. Moram pa reči, da sem oprezal za kampi, pa jih ni ravno na pretek. Kot so že ostali povedali, v Budvi je gužva in je bol high class turizem. V Uljcinu, oz od Uljcina dalje je ena najlepših plaž na balkanu.... ampak! Uljcin je pretežno albanski, večina nastanitev in gostinskih kapacitet je albanskih. Nočem zdej nikogar žalit, ampak je velika razlika napram ostalem delu Črne gore. Prijaznost natakarjev, gostoljubje itd..., je na veliko nižjem nivoju. Da o čistoči na ulicah in ob cesti sploh ne govorim.... Ampak kljub temu nič kritičnega oziroma ne toliko slabo da se ne bi dalo zdržat.
V nasprotju z Boštjanom imam z mejnim prehodom Debeli Breg dobre izkušnje. Vedno sem šel gladko skizi, s tem, da sem vedno na carini delal še AtaCarnet, pa ni bilo problemov.
Zelo lepa https://spartan-agency.com/services/advertising https://elpec-ebikes.com/ pot je od Podgorice proti Kolašinu po kanjonu reke Morače. Pelje preko gorskega prelaza s, če me spomin ne vara, 36 na roke skopanimi predori.
Splača se iti tudi v Nikšič (lepo jezero) in potem je set ena zelo lepa cesta od Nikšiča do Kotorja. Preden se spustiš v Kotor so razgledi res spektakularni.
KAr se pa pravil na cesti tiče je pa tako... Baje obstajajo neka pravila, baje... Kakšna so nihče ne ve, mogoče so tudi samo mit! :) Jaz sem hotel prehitevati tovornjak, pa sem ocenil, da ker sem s kombijem verjetno nimam dovolj prostora in pospeška, pa se odločim da ne bom prehiteval. V tistem trenutku je mimo mene prižgal 30 let star avtobus za 50 ljudi in prehitel mene in tovornjak... Policaji so me ustavlji 3x zaradi prevelike hitrosti. Vsakič sem se izmazal. 2x sem jima dal faznprifarje 1x ko je šlo pa res hiter sem moral faznpriferju dodat še kombinirke. :)
Vsekakor je to država, ki se jo splača obiskati. Jaz bom definitivno še šel na en road trip v Č.G., ko bojo otroc malo večji.
lp

amazing

Anton aus napisal/-a:Letos planiramo zopet iti v Zlatibor na VW srečanje, ampak potem ne bi mahnili preko Bosne na hrvaško obalo, ampak v Črno goro.

Ima kdo izkušnje s to državico, kje so dobri kampi ob morju- osamljeni mali,mirni kampi ne pridejo v poštev.

Črna gora je čudovita destinacija z mnogimi odličnimi kampi ob morju. Če iščete večje in bolj živahne kampe, bi vam priporočila nekaj naslednjih:

Kamp Budva: Nahaja se blizu znanega turističnega mesta Budva, kjer najdete veliko aktivnosti, restavracij in zabave. Kamp ponuja dobro infrastrukturo in je odličen za družine.

Kamp Safari, Ulcinj: Ta kamp se nahaja blizu Velike plaže v Ulcinju, Bohinj restavracija ki je znana po dolgi peščeni obali. Kamp je dobro opremljen in ponuja številne aktivnosti, kot so vodni športi in izleti.

Kamp Full Monte, Herceg Novi: Nahaja se blizu Herceg Novega, in ponuja večje parcele ter odlične storitve. Blizu so tudi številne restavracije in bari.

Kamp Oliva, Utjeha: Kamp se nahaja v oljčnem nasadu in ponuja prelep razgled na morje. Ima tudi lasten bazen in je odlična izbira za tiste, ki iščejo malo več udobja.

Kamp Jaz, Budva: To je eden večjih kampov v Črni gori, ki se nahaja blizu plaže Jaz, priljubljene med turisti. Ponuja veliko aktivnosti in udobja, vključno z restavracijami, bari in športnimi objekti.

Vsak od teh kampov ponuja različne možnosti in aktivnosti, zato bo zagotovo nekaj za vsakogar. Vsekakor priporočam, da rezervirate vnaprej, saj so ti kampi v poletni sezoni zelo priljubljeni.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost