Jaz sem bil v zadnjem letu 2x po en teden v Črni gori, pa mi je TOP. Prijaznost ljudi, gostoljubje, pokrajina je super. Sicer sem bil službeno tako, da nisem kampiral. Moram pa reči, da sem oprezal za kampi, pa jih ni ravno na pretek. Kot so že ostali povedali, v Budvi je gužva in je bol high class turizem. V Uljcinu, oz od Uljcina dalje je ena najlepših plaž na balkanu.... ampak! Uljcin je pretežno albanski, večina nastanitev in gostinskih kapacitet je albanskih. Nočem zdej nikogar žalit, ampak je velika razlika napram ostalem delu Črne gore. Prijaznost natakarjev, gostoljubje itd..., je na veliko nižjem nivoju. Da o čistoči na ulicah in ob cesti sploh ne govorim.... Ampak kljub temu nič kritičnega oziroma ne toliko slabo da se ne bi dalo zdržat.
V nasprotju z Boštjanom imam z mejnim prehodom Debeli Breg dobre izkušnje. Vedno sem šel gladko skizi, s tem, da sem vedno na carini delal še AtaCarnet, pa ni bilo problemov.
Zelo lepa pot je od Podgorice proti Kolašinu po kanjonu reke Morače. Pelje preko gorskega prelaza s, če me spomin ne vara, 36 na roke skopanimi predori.
Splača se iti tudi v Nikšič (lepo jezero) in potem je set ena zelo lepa cesta od Nikšiča do Kotorja. Preden se spustiš v Kotor so razgledi res spektakularni.
KAr se pa pravil na cesti tiče je pa tako... Baje obstajajo neka pravila, baje... Kakšna so nihče ne ve, mogoče so tudi samo mit!
Jaz sem hotel prehitevati tovornjak, pa sem ocenil, da ker sem s kombijem verjetno nimam dovolj prostora in pospeška, pa se odločim da ne bom prehiteval. V tistem trenutku je mimo mene prižgal 30 let star avtobus za 50 ljudi in prehitel mene in tovornjak... Policaji so me ustavlji 3x zaradi prevelike hitrosti. Vsakič sem se izmazal. 2x sem jima dal faznprifarje 1x ko je šlo pa res hiter sem moral faznpriferju dodat še kombinirke.
Vsekakor je to država, ki se jo splača obiskati. Jaz bom definitivno še šel na en road trip v Č.G., ko bojo otroc malo večji.
lp