Re: Skandinavija, pribaltske države ( NORDCAP )

Sem si uzel čas in splaniral natančen plan za Nordkapp v treh tednih:

Relacija/ Km skupni / Km po avtocesti

1.dan Nova Gorica – Vilinus
2.dan Nova Gorica – Vilinus / 1605km / 807km
3.dan Vilinus – Kaunas – Siauliai/ 283km / 179km
4.dan Siauliai – Riga / 131km
5.dan Riga – Talinn / 311km
6.dan Helsinki
7.dan Helsinki – Rovaniemi / 829km / 209km
8.dan Rovaniemi – Nordkapp / 711km
9.dan Nordkapp
10.dan Nordkapp – Alta – Vesterålen/ 903km
11.dan Lofoti
12.dan Vesterålen – A / 278km
13.dan A – Bodo / 108km
14.dan Bodo – Svaritisen – Trofors /450km
15.dan Trofors – Molde – Åndalsnes /626km
16.dan Åndalsnes - Geiranger - Stryn /163km
17.dan Stryn – Bergen / 287km / 11km
18.dan Preikestolen
19.dan Bergen – Odda – Vøringfossen /223km / 12km
20.dan Vøringfossen – Gol – Oslo / 333km / 12km
21.dan Oslo
22.dan Oslo – Copenhagen /610km / 589km
23.dan Copenhagen – Nova Gorica
24.dan Copenhagen – Nova Gorica /1484km / 1370km
--------------------------------------------------------------
9335km / 3189km

Gorivo 01.03.2012:
Norveška 1,90€
Finska 1,57€
Danska 1,58€
Švedska 1,70€
Litva 1,33€
Latvija 1,37€
Estonija 1,36€
Poljska 1,38€
Češka 1,49€
Nemčija 1,54€
Avstrija 1,42€
Italija 1,75€
Slovenija 1,335€
--------------------------------------------------------------
Povprečje: 1,52€

Ubitačno :)
Slika

Pozdravljeni,
tu se moram vmešati ker ste dali v obdelavo super destinacijo. Midva z mojo soprogo sva pet let zapordoma obdelovala Skandinavijo, zadnja tura ki sva jo naredila z najinim Grunfom T4 je bila podobna tej opisani. Slovenij- Avstrija - Nemčija - Polska- Litva-Latvija-Estonija-Finska-Švedska-Norveška-Danska in preko Nemčije ponovno proti Sloveniji. To je ena od petih različnih varijant, ki sva jih šla po teh prečudovitih krajih. Enkratno za tiste ki radi preživite trenutke ob neokrnjenih rekah fjordih in drugih naravnih lepotah brez, da vas kdo grdo gleda če se utaborite ob obali jezera ali fjorda. Samo lansko leto sva se s teškim srcem po petih letih odločila, da sva se obrnila na drugi del Evrope na Portugalsko, tudi super vendar Skandinavija pa vseeno ni je rekla moja soproga.
Torej ne se ustrašit nekih velikih stroškov, gorivo je res drago ostalo pa se da kar normalno preživet. Edino pazite se komarjev na Finskem "ubitačni" vsaj za mene so bili največja preglavica prvo leto naslednjič pa sem se najedel tablet ki vsebujejo karoten, ki ga komarji ne marajo in potem je bilo dobro. Pa seveda ne pozabit, da boste na severu, midva sva sedela pred Grunfom 2. avgusta sredi dneva pa je bilo komaj 6 stopinj celzija brrr. Ok da ne bom res predolg lepo potavanje želi vsakemu ki se bo odločil za obisk teh krajev.

lep pozdrav Bogdan

Pozdravljeni.
Sem bil pred leti gor in to avgusta. Spomnim se, da vreme ni bilo nič kaj prijazno za nas ki smo navajeni bolj primorskega podnebja. Moje mnenje je, da do Julija ni za rinit tja gor za tri tedne ali več. Če pa smo navajeni na pomoč samega Boga bodo tudi Decembra 100% nepozabne oziroma božanske počitnice. :lol: :lol: :lol: . Pa brez zamere
Lp Aleš.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov