Re: Wheeler Dealers Volkswagen T3

Ja, dela se. In to celo med nami na forumuj: http://issuu.com/mucy/docs/frida_m

Tu je malo procesa kako je nastajala moja Karavela Frida M.

Nalepka, kakršna je videna na tem avtu (nos in boki), z montažo vred stane okoli 1000 evrov.
To je zelo med frendi cena. Za gotovino pa bi se še kaj zmenili.

Proces, kako se pripravi avto za nalepko.

Ličanje je enako vse do točke, ko se stvar šmirgla pred barvanjem.
Če avto barvaš, ga greš obrusit s 1000 papirjem, da zgladiš vse tiste male raze od 400 papirja, s katerim si zgladil tiste od 200, s katerim si zgladil jarke, ki si jih kopal s 100 papirjem. Bolj kot je lepo mat površina, lepše se prime barva.

Nalepka pa rabi čimbolj GLADKO površino, saj mat površina lepilu nič ne koristi. Zato je zadnja faza priprave ta, da vzameš polir pasto (obvezno brez voskov in detergentov!!!) in spoliraš avto da bo kot šipa.

Potem pride moj tim in nalepi to na avto. Pri mojem T3 smo imeli še eno težavico okoli antene za radio - to si snemi sam, ker jaz ne znam/se mi ne ljubi kopat pod armaturo, da bi jo snel.

Slabosti nalepke: NI AIRBRUSH
Prednosti nalepke: NI AIRBRUSH
- če ti nekdo podrajsa nalepko ali pa butne v avto in je trebe dela nalepke uničit, mi samo sporočiš kateri del nalepke je za ponovit in nalepiš novo na poopravljeni del.
- nalepka je laminirana še z eno folijo, ki jo ščiti pred UV in drugimi atmosferskimi težavami in manjšimi udarci. Garancija na bledenje je mislim da 9 let.
- nalepka je vodotesna, zažgana na površino avta - če si spodaj pleh pripravil brezkompromisno, bo ščitila pločevino bolje kot nebroj plasti barve.
- Glede dizajna slike RES ni omejitev.
- cena nalepke je neprimerljivo ugodnejša od airbrusha in tudi ne potrebuješ vrhunskega akademskega mojstra, da ti likovno spedena avto.

Mnogi tudi vprašajo, kako pa je z odstranjevanjem nalepke:
- sicer pa - ja, prav preprosto se jo odstrani. Če je treba odstranit poškodovan del nalepke, zarežeš željeni del nalepke z olfo ali skalpelom, vzameš ta močan fen, segreješ nalepko na 100 stopinj in lepilo se sprosti, lahko potegneš dol in nalepiš novo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost