Re: nosilci za tendo za t3

Živjo!

Sem naročil nosilce skupaj s tendo. No tenda je prišla, ker so jo imeli na zalogi, nosilcev pa nisem dobil. Potem sem jih dal delat po Andrejevem vzorcu in so takšni, da se pritrdijo v posebej dodane vložke v pleh in še za rob strehe. Drži zares dobro. Sem jih pa pri naših mojstrih kar nekaj časa čakal, ker jim je takšno malo reč kar težko naredit(ne more nekaj velik računat in se mu ne splača pustit rednega dela, ki ga ima). Ni pa jim problem zvrtat luknje in vložit inox zaprte vložke za pritrditev, ker to ne vzame nekaj veliko časa. V glavnem lahko ti jih posodim, da jih skopiraš, ker sem pred zimo tendo snel z avta. Poslikano nimam, lahko pa prideš pogledat zadevo. LP Damjan

Se mi je zdelo, da je nekdo nekoc pisal o nekih vlozkih za v pleh pa nisem nasel na forumu.
Bi prisel vsaj prerisat formo, ker ce delas na pamet potem lahko nastane se en neskoncni projekt.
Ce pa lahko ti prerises bi bilo se lazje, al pa saj osnovne mere pa fotko pripopas,
ze to bi bilo morda dovolj. Mi pa ta varianta z vlozki deluje precej bolj stabilno.
Kje so ti pa vlozke zapresali?

Ja ti vložki so taki, samo da je meni na koncu dal zaprte, da ne zamaka pod pleh. Za to prešat je imel pnevmatsko pištolo in je res hitro vse skupaj. Je pa vse skupaj blizu mene v bivši Verigi (kovinska delavnica, poleg tega pa še cinkarna in prašno barvanje) Žiga se lahko tudi zmeniva in ti prinesem v LJ, da prerišeš, jaz namreč nimam nikakršnega programa za te stvari risat. Kakšni vijaki so, se z glave ne spomnim, ampak mislim da so M8X25. Da bi delal na pamet pa mislim da nima smisla, namreč zadnji nosilec je drugačen, narejen pod kotom in je brez veze, da loviš tiste kote. LP Damjan

Roko napisal/-a:Če se gre za takšne vložke od Gesipe http://www.gesipa.com/images/nieten/bm/bm07.gif
imam jaz kleše, tako da ti vložke ali pa vijake komot stisnem (M5, M6, M8, M10). Samo luknjo imej zvrtano in vložke imej pri sebi pa bo :) Nekaj jih še imam, povej kakšnega rabiš pa bom pogledal. Drugače jih lahko nabaviš tukaj http://www.pnevmotex.si/

Imam jaz isto Gesipa kleše, sem za mojo predelavo Caddyja nucal, pa mam zmer težave naštimat to čudo :D mal je komplicirana zadeva al pa sem jaz tak levak hahaha Se bova mogla enkat zment za inštrukcije ;)

M8 zaprtih žal nimam, tako da bi jih moral nabavit. Sem iz NG, ma več ali majn vsak vikend za Bežigradom, tako da se lahko naredi kak gesipa miting :) Pnevmatska pištola je super, samo ni za terensko delo, razen na petrolu :lol: za nastavit klešče pa uporabim občutek glede na debelino pleha oz. reskiram par matic na enemu kosu. Klešče zgledajo tako http://www.gesipa.com/com/04/01/01/gbm30.asp?mo=11
Ko se dela luknje je najbolje, da se najprej naredi ena majhna luknja skozi oba dela, katera se želi stisniti skupaj in potem vsak del povrta na pravo debelino. Če se vrta vsak del posebej rata hitro na enem delu luknja v obliki jajca. Za M8 je potrebn luknja 11mm + 0,08 ... 0,1 (uporabiš kar pilo če ne gre not) http://www.gesipa.com/com/04/01/index04.asp?cat=10&mo=9

jabac napisal/-a:Ja ti vložki so taki, samo da je meni na koncu dal zaprte, da ne zamaka pod pleh. Za to prešat je imel pnevmatsko pištolo in je res hitro vse skupaj. Je pa vse skupaj blizu mene v bivši Verigi (kovinska delavnica, poleg tega pa še cinkarna in prašno barvanje) Žiga se lahko tudi zmeniva in ti prinesem v LJ, da prerišeš, jaz namreč nimam nikakršnega programa za te stvari risat. Kakšni vijaki so, se z glave ne spomnim, ampak mislim da so M8X25. Da bi delal na pamet pa mislim da nima smisla, namreč zadnji nosilec je drugačen, narejen pod kotom in je brez veze, da loviš tiste kote. LP Damjan

Ja, ce kaj hodis po nasih koncih bi bilo to zelo lepo, drugace se bom pa oglasil pri tebi...
Vlozki pridejo na vrsto itak na koncu, ko bo vse drugo ze izumljeno. Ce se se kdo javi za nosilce je zdaj cas, da zdruzimo sile in dobimo ugodnega mojstra. Razmisljal sem kar o inoxu, je za zmeraj in nobenega barvanja ne rabi, razen poliranja.

Fantje koliko pa to na Caravaningu stane???
Mislim da sem jaz dal okrog 20eur za varianto Merc.sprinter (najbolj identični kot, za mojo nadgradnjo)
Edino zdej ali je fiama ali ominstor ali prostor.
Pa še aluminium varianta.
samo vprašam???

Žiga, danes zvečer in ponoči sem v LJ, prav tako jutri. Lahko me tudi pokličeš(številko imaš na forumu, ima jo pa tudi Peter), in snamem nosilce iz tende, ter ti prinesem.
:lol:
Drugače pa vprašanje, ali je to tvoja regatna ekipa, če je, bi lahko mal z Ošpico moči združili.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost