Nosilec za kolesa za na kljuko Atera Strada

Zdravo

Kupujem nosilec za kolesa za na kljuko pri katerem bo še vedno možno odpreti zadnja enojna vrata.
V poštev pride kot kaže le Atera Strada DL3 oz Vario3.

Ima kdo zadevo doma, kako se kaj obnese. Se vrata odpro ko je polno naložen?

Če ima kdo zadevo doma se priporočam za ogled.

Gašper

Re: Nosilec za kolesa za na kljuko Atera Strada

Tudi tadva modela raje prej preizkusi s kolesom na prvi poziciji - najbližje dvižnim vratom. Vrata kombija so visoko vpeta in gredo daleč nazaj, pri meni je bilo v napoto pedalo in balanca prvega bicikla. Seveda pa imam nek cenejši prtljažnik za na kljuko, ki ima samo pregib. Glede na to, da kljuko uporabljam samo za prtljažnik sem si pomagal malo drugače, saj res ni bilo humano za vsako odpiranje zadnjih vrat raztovarjati treh koles iz prtljažnika.
Več glav več ve

Se strinjam ja. Sem pisal proizvajalcu pa sem dobil spodnji odgovor, tako da mi drugega ne preostane kot nekje zadevo sprobati.
Mogoče poveš kako si si pomagal, si jo nekako podaljšal verjetno? Pri meni to ne pride v poštev saj kdaj zapnem tudi prikolico.
Sem imel pa tudi sam že prtljažnik za na kljuko od Bosala (uporabljen z prejšnjim avtom), zelo kvaliteten vendar žal nimaš niti najmanjše šanse, da bi se ob pregibu vrata kombija odprla, tako da sem ga prodal. Potem sem gledal malo Fiamma za na vrata, vendar sem začel brati nemške forume kjer zadevo odsvetujejo predvsem, če imaš namen peljati več kot dva kolesa. Edina varianta je tako Atera, če bo seveda šlo.

Drugače zanimiv sistem je tudi tole spodaj, problem je le da se v Evropi tegale ne dobi in pa da moraš namontirati pomožne luči z tablico nekam:

" Unfortunately, we can never say with certainty if the tailgate of a vehicle can be opened, since this also depends on the trailer coupling. The length and angle of the clutches are different from manufacturer to manufacturer and we do not have the possibility to check each trailer with each trailer coupling.
What we can say is that you have the best chances of opening the tailgate with the Strada DL3 or the EVO3.
You can only obtain certainty from a local dealer by simply trying out the carrier.
"

LP
Gašper

Pomagal sem si bolj po kmečko. Ampak je uporabno zame. Torej zadnja vrata odpiram takrat, ko se ustavimo čez noč in potrebujemo stole in mizo. Z vsemi pripetimi kolesi zvrnem prtljažnik v pregibu in ga naslonim na majhna kolesa (rolerji so bili itak že premajhni...), katera sem dodatno namontiral na zadnji del prtljažnika ob tablici tako, da so prva točka naslona na tla. Potem samo še odklopim elektriko in odpnem kljuko (na katero je prtljažnik privijačen) in odvlečem prtljažnik na kolešćkih z pripetimi kolesi par metrov stran od avta. Naslednje jutro ponovim vajo v obratni smeri. Dokler nisem imel tega sistema, sem moral tudi če nismo rabili koles vsako kolo posebej raztovoriti iz prtljažnika in potem še nazaj pripeti, da ne govorim o tem, da sem potem itak prazen prtljažnik odpel in nekam pospravil izpod nog, ker drugače smo se kar naprej spotikali obenj. Bom poslikal ob prvi priložnosti...
Več glav več ve

Zdravo

Evo sedaj si lastim DL3 varianto in moram reči da sem zadovoljen. Vrata se odpro kar prikazujem tudi na spodnjih slikah.
Težave sem imel malo z zaklepom samega nosilca saj se ročka, ki stisne sistem na bunko ni želela premakniti v vodoravni položaj. Posledično se nosilec ni mogel zakleniti prav tako je zaklepna ročka motila pri odpiranju vrat. Uvoznik je pisal proizvajalcu, prav tako sem sam, vendar sva dobila oba bolj politični odgovor pač da so različne kljuke in da bi glede na diameter bunke 50mm moralo iti. Na koncu smo ugotovili, da je problem nova kljuka. Namreč cink ki je preko kot kaže ravno toliko odebeli stvar, da se ne da zakleniti. Atera ima sam zaklep narejen zelo na tesno. Če sem poskusil z Bosalovim nosilcem je šlo brez težav.Z Atero ni variante.
Rešitev je bila stari dobri šmirgel s katerim malo odrsaš bunko in viola zadeva se zaklene brez problema.

Se pravi če bo kdo kupoval za Trafic/Vivaro od 2014 naprej priporočam.

Slike sem odložil na:
https://www.dropbox.com/sh/6yfnxhkhl0j5 ... ZU_Ba?dl=0

Lep Pozdrav

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost