Jaz sem to naredil sam. Enemu sodelavcu se je v garaži vljal en omot materiala, ki so ga ne vem kdaj potrebovali, ko so deleli pustne maske - robote. Kolikor se je uspel spomnit, so material nabavljali v Plama-Pur v Podgradu. Nisem preverjal, ali to (še) imajo v ponudbi. Je pa to bila rola široka približno 150 cm in dolga... ne vem ker je še nekaj malega gor navito.... Gre pa za nekaj podobnega, kot so narejeni ti srebrni senčniki za vetrobranska stekla za avte. Na oko bi rekel dva milimetra je mehak stiropor, potem pa je ta srebrna folija.

Potem pa sem jaz to raztegnil in odrezal po dimenzijah. In sicer - za stranice pri dvignjeni strehi plus ene 15 cm rezerve po višini, ter za prednjo stranico plus 15 cm po višini in plus 30 po širini. Izrezal sem za vsako stran po dva komada, potem pa sem ju na "nesrebrni" strani zlepil skupaj. Tako imam sedaj za vsako stranico komad, približno 4 mm mehkega stiropora in na vsaki strani srebrno folijo. Ker je vse skupaj kolikortoliko konkretno - torej ne mehko kot blago, vse skupaj stoji pokonci. Razmišljal sem, da bi vmes dal še plast filca, pa sem potem zlepil brez njega.
Ko parkiram in dvignem streho dam na vsako stran en kos, spodaj in zgoraj je malo zavihan in ko pritisnem ob rob samo stoji. Kos za prednjo stranico potegnem mimo tiste štange, in ga na vsaki strani prekrijem preko stranskih kosov. Zdaj, ko sem se navadil mi vzame - 3 do 4 minute za vse tri kose. Zadeva sama stoji pokonci in tudi lani na kar precej močni burji v Zaostrogu, ko je vse migalo in se treslo ponoči izolacija ni šla iz mesta. Dokler je tako, ne bom delal kakšnega sistema za pritrditev. Če se pa zmehča in ne bo stalo samo bom pa razmislil - verjetno o "ježkih"... Za tisti del pri nogah - torej ozek pas na zadnji strani sem precenil, da nekako korist ne bo opravičila vložka.... hmmm.. spet narobe. Verjetno ga bom naredil, če bo še dovolj materiala....itak, ko bo čas, saj veš...
Eno sliko mi je uspelo najdit, kako zgleda "namontirano"
Preden pospravim šotor stranska kosa dam samo na pol, prednji ostane, vse tri dam na kup in jih porinem pod ležišče (peno) zgornje postelje. Ravno po širini in dolžini ravno paše od roba do roba fiksnega dela gornje postelje. Gibljivi del postelje se normalno odpira. Tako, da tega niti ne jemljem iz kombiija ker saj veš.... nikoli ne veš, kaj te čaka na poti in kje boš spal. Lani sem mislil vržt ven pred letnim dopustom pa sem, priznam, pozabil. No, na Zlatiboru pri 6 stopinjah čez dan je prišlo še kako prav....
Se pa res tole kar obnese. Najbolj se čuti zjutraj, ko pospravljaš in vzameš tole izolacijo dol - kar hladno zapiha od nekje.... Pa tudi tam spodaj, na zadnjem delu, ko nimam izolacije se kar čuti da je precej bolj frišno - in potem tiščimo deko tja. Verjetno bom naredil še tisti kos....Ker, platno je lahko še tako kvalitetno, vedno na spojih in oknih diha in... ja, hladi notranjost če je fajn mraz.
Evo, moj del izkušnje s tem.
LP; Boro