Re: Dodatno gretje kombi

jaz imam v obeh 24v grelce v črnem imam eberja ki pri zagonu kuri 10A toka in tisti pretvornik12 24 komaj zmore zagon
100ah akumulator zmore brez problema gnati grelec celo noč,tisti pretvornik AC 12AC 24 pa je kar lep zalogaj 10 A pride okoli100eur
da se rešiti z dvema akumulatorjema ,vendar je problem pri polnjenju -morš točno vedeti zakaj se gre :lol:
tako z dvema 60A akumulatorjema imam v elvanu webaso je pa air top 2000,stem da sem uporabil motornega in dodatnega ,in prvo noč parkiral na rahlem hribćku za vsak slučaj,

moj tip
24 voltni grelec kupi če je dovolj ugoden ,moji so bili skoraj darilo
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

romandij napisal/-a:
romandij napisal/-a:http://waldenlabs.com/origo-heatpal-5100-alcohol-heater-review/

Tole je super grelec in kuhalnik obenem.Veliko ga uporabljajo ribiči na svojih barkah.

Kolega ga ima za na jadrnico.Pozimi mu kar prav pride pa še nič ne smrdi.Zadeva res zelo dobro greje.

Ovaj jednostavni uređaj je pogodan za kabine naših malih brodica, jer ne stvara otrovni monoksid. Ko sem to prebral nisem pomislil na ogljikov dioksid.Kolega ga je že večkrat uporabljal v barki.Zaenkrat ni nikoli omenjal kakšnih težav.Možno da grelnik in kuhalnik ne proizvede veliko ogljikovega dioksida.Upam da je varna zadeva.Nikjer ni nobenega opozorila.Če je zadeva nevarna bi prosil da se umakne iz foruma.lp

Še moje mnenje...

Zadeva izgleda na prvi pogled prav simpatično, lično narejeno, in s pokrovčkom je lahko prav prijetna popestritev na mizici namesto svečke zvečer. OK, malo veliko pa vseeno. Prav rad verjamem, da tudi deluje kot kuhalnik ali pa vsaj grelnik za hrano.

Kar se tiče pa ogrevanja kamperja. Verjamem, da oddaja toploto. Koliko, naj povejo tisti, ki so ga preiskusili. Pa vendar... kadar kamperje grejemo je zunaj hladno in so več ali manj okna in vrata zaprta. Vsaka stvar, ki gori, potrebuje kisik. In ko porablja kisik, tvori z gorenjem tudi ogljikov dioksid, ali še slabše, ko prične kisika primanjkovati z nepravilnim gorenjem še ogljikov monoksid, ki je še veliko bolj nevaren. Že zelo majhna količina lahko dopust spremeni v moro. Pri tem pa je še odprt ogenj, ki je med spanjem nekontroliran in v ozkih prostorih ga kaj hitro kdo med obračanjem z roko rukne in prevrne....

Moje mišljenje in nasvet - za ogrevanje kamperja je po moje popolnoma neprimerna stvar. Jaz osebno raje zmrzujem, kot na to grejem (sploh med spanjem) - toliko pa imam rad sebe in svojo družino.

Pa s tem ne delam nobene anti-reklame in nimam nič proti @romandij. Pravzaprav mi je kot kuhalnik precej všeč.

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov